Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

monteverde 09:12, 07 kwi 2014

Vivo nie przemęczaj się dziękujemy za energetyczne kwiatki pozdrówka
popcorn 09:21, 07 kwi 2014

Jakie cudne te kwiatuchy! miłego dnia!
viva 00:27, 08 kwi 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Przybiegłam ożankę zobaczyć Basia pisała że masz szczególną odmianę Ja mam zwykłą tę naszą czyli właściwą. Dostałam ja od Mai już po przekwitnięciu i nie widziałam jak kwitnie ale na pewno nie tak pięknie Zachwycił mnie twój ogród. jest w nim wszystko co kocham Stworzyłaś istny raj Pozdrawiam i jeśli pozwolisz czasem przysiądę gdzieś cichutko w jakimś pięknym zakątku

Małgosiu, zapraszam kiedy tylko masz ochotę w ogrodzie jest już coraz przyjemniej
Dobrze, że nazbierałam nasion ożanki, bo widzę, że chyba część zjadły mi nornice

karolina_nowak napisał(a)
Jestem na etapie podglądania i uczenia się od najlepszych. Twój ogród jest taki jaki bym chciała stworzyć u siebie, ale moja działka jest jeszcze większa 80 arów. Działkę mamy dopiero od jesieni 2011r. a pracujemy sami i robimy wszystko we własnym zakresie dlatego wszystko posuwa się bardzo wolno. Pozdrawiam

Karolino, to masz jeszcze więcej niż ja do ogarnięcia. Masz wielkie zrozumienie u mnie, bo my też wszystko robimy sami, etapami to wiem co to znaczy

Tusiala napisał(a)
Vivo a gdzie Ty masz kompostownik?

Marto, kompostownik mam w tym lasku (lasek sadzony prze nas )
Nie mamy skrzyń, bo zbieramy bardzo duże pryzmy różności i w ten sposób jest łatwiej z przerzucaniem. Niedogodność jest taka, że trzeba go częściej podlewać.

viva 00:57, 08 kwi 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Co to za drzewka ozdobne kupiłaś? Wyglądają mi na jakieś kolumnowe (buk, grusza drobnoowockowa, dąb, grab, jarząb, czy jeszcze coś innego?)

Agnieszko, prawie trafiłaś Dokupiliśmy trzy graby Fastigiata, jeden do szpaleru, który już mamy i dwa nie podcinane, które posadziliśmy przy furtce i będą prowadzone w łuk.
Dokupiliśmy też jednego kola Drummondii. Zatem nic nowego w ogrodzie nie pojawiło się

mira napisał(a)
Ten gryzoń to nieprzyjemna sprawa i szkoda tych rabat tak więc konieczność walki rozumię. Przy trutkach chyba trzeba uważać na kota bo chyba też może się załapać choć tego nie wiem. Mój znajomy palił papierosy i stale zbierał pety do sloika i wsypywał do tuneli ale nie pamiętam na ile to bylo skuteczne.

Wysiewami mi zaimponowałaś, a sadzenie w tych pojemnikach kupuję to jest najlepszy pomysł.
Gratuluję eukomisów i ciekawa jestem jak masz zamiar je zakomponować z czym i jak sadzić.

pozdrawiam

Miro walka z gryzoniami jest chyba jedną z trudniejszych w ogrodzie. Dopiero ją zaczniemy.
Te pojemniczki do wysiewów używam od lat i jestem z nich bardzo zadowolona, bo dają roślinom dużo światła i można z nich robić malutkie szklarenki. Nakłam cieniutką reklamówkę i gotowe.

Eukomisy posadzę tradycyjnie z trawami, jeszcze nic innego nie wymyśliłam

Pszczelarnia napisał(a)
A mi to coś co miało się przemrozić (co zakopałam w ogrodzie w donicach ) nie wzeszło.
Dzwonki dałam ojcu do wysiania - jest nadzieja.

Ewo, a czy doniczkę przyniosłaś do domu? Może jak zakopywałaśw ogrodzie przysypało Ci się trochę ziemią i teraz nasiona są zbyt głęboko? Sprawdź.
To pewny, niezawodny sposób i na pewno skiełkują. Ja już nie potrzebowałam ale testowo wysiałam i po przyniesieniu do domu w ciągu pięciu dni pojawiły się kiełki.

Gocha napisał(a)
Witam Vivo. Wpadłam do Ciebie bo muszę zaznaczyć wątek do obserwacji. Masz przecudny ogród. Jeśli mogę spytać to gdzie nabyłaś te bukszpany duże i ile kosztowały. Pozdrawiam.

Witaj Małgosiu, dziękuję za miłe słowa
Bukszpany kupiłam w okolicach Końskowoli u znajomego naszego znajomego Szkółka bardzo zaniedbana ale bukszpany w przystępnej cenie po 8 zł

safikey napisał(a)
O matko, ale dużo roślin wysiałaś - podziwiam pracowitość

Pięknie masz !!!
safikey

Witaj Safikey Wysiewam roślinki, sadzę i ścigam się z nornicami

agniecha973 napisał(a)
Vivo, masz jakiś sposób na tego podgryzacza? Ja mam też mały (w porównaniu z Twoim) problem chyba z nornicą. Wyciągnęłam dziś 3 roże Gartentraume bez korzeni. Boję się dotykać innych, ale pozostałe wyraźnie rosną, więc chyba tylko te 3 straciłam. Jak to stworzenie przechytrzyć? U Ciebie już straty oszacowane?

Agnieszko, jestem na etapie poszukiwania skutecznego środka. Może któryś z nich potrafi je przechytrzyć
Jak do tej pory wyciągnęłam sześć róż, są jeszcze podejrzane. Dużo bylin, między innymi w większości ożanka
viva 01:15, 08 kwi 2014

Dziękuję Wszystkim za miłe odwiedziny, pozdrowienia, uśmieszki.
Na dobranoc wiosenne kwiatuszki i listeczki
-

-

-
Tusiala 08:00, 08 kwi 2014

Lasek genialny Znakomite miejsce na kompostownik Wszystko co trzeba zakryć - zakryte.
Gocha 09:01, 08 kwi 2014

Viva ja wczoraj dokupiłam trochę bukszpanów właśnie gdzieś pod Końskowolą- Są mniejsze od Twoich ale to na niski szpalerek i płaciłam 3,50 za szt. więc chyba też nie przepłaciłam. Mam nadzieję tylko , że będą ładnie rosły
laurowisnia 10:06, 08 kwi 2014

Wiosenne zdjęcia cieszą.
Widzę, że masz koronę, czy w jej rejony gryzonie też docierają?
iwonaal 13:51, 08 kwi 2014

Twój kompostownik też mi się podoba. Inne fotki oczywiście również.
popcorn 19:00, 08 kwi 2014

Cudne wiosenne fotki Miejsce na kompostownik genialne! pozdrawiam