Małgosiu, zapraszam kiedy tylko masz ochotę w ogrodzie jest już coraz przyjemniej
Dobrze, że nazbierałam nasion ożanki, bo widzę, że chyba część zjadły mi nornice
Karolino, to masz jeszcze więcej niż ja do ogarnięcia. Masz wielkie zrozumienie u mnie, bo my też wszystko robimy sami, etapami to wiem co to znaczy
Marto, kompostownik mam w tym lasku (lasek sadzony prze nas )
Nie mamy skrzyń, bo zbieramy bardzo duże pryzmy różności i w ten sposób jest łatwiej z przerzucaniem. Niedogodność jest taka, że trzeba go częściej podlewać.
Dokupiliśmy też jednego kola Drummondii. Zatem nic nowego w ogrodzie nie pojawiło się
Miro walka z gryzoniami jest chyba jedną z trudniejszych w ogrodzie. Dopiero ją zaczniemy.
Te pojemniczki do wysiewów używam od lat i jestem z nich bardzo zadowolona, bo dają roślinom dużo światła i można z nich robić malutkie szklarenki. Nakłam cieniutką reklamówkę i gotowe.
Eukomisy posadzę tradycyjnie z trawami, jeszcze nic innego nie wymyśliłam
Ewo, a czy doniczkę przyniosłaś do domu? Może jak zakopywałaśw ogrodzie przysypało Ci się trochę ziemią i teraz nasiona są zbyt głęboko? Sprawdź.
To pewny, niezawodny sposób i na pewno skiełkują. Ja już nie potrzebowałam ale testowo wysiałam i po przyniesieniu do domu w ciągu pięciu dni pojawiły się kiełki.
Witaj Małgosiu, dziękuję za miłe słowa
Bukszpany kupiłam w okolicach Końskowoli u znajomego naszego znajomego Szkółka bardzo zaniedbana ale bukszpany w przystępnej cenie po 8 zł
Witaj Safikey Wysiewam roślinki, sadzę i ścigam się z nornicami
Agnieszko, jestem na etapie poszukiwania skutecznego środka. Może któryś z nich potrafi je przechytrzyć
Jak do tej pory wyciągnęłam sześć róż, są jeszcze podejrzane. Dużo bylin, między innymi w większości ożanka
Na dobranoc wiosenne kwiatuszki i listeczki -
-
-
Viva ja wczoraj dokupiłam trochę bukszpanów właśnie gdzieś pod Końskowolą- Są mniejsze od Twoich ale to na niski szpalerek i płaciłam 3,50 za szt. więc chyba też nie przepłaciłam. Mam nadzieję tylko , że będą ładnie rosły