Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród - Azyl Amatora

Ogród - Azyl Amatora

Robertop 00:57, 08 kwi 2014

popcarol napisał(a)
Ciemierniki boskie! W bluszczu

Kalolina, tych ciemierników było mnóstwo. Nawet na straganach sprzedawali duże kępy. Korciło mnie ale nie miałem jak zabrać
Robertop 01:00, 08 kwi 2014

Margarete napisał(a)
Pierwsze miasto to na pewno Malmo - bo tamjest ten charakterystyczny "skrecony" wiezowiec i duzo wody dookoła, a drugie to pewnie Kopenhaga, poznałam po czapkach i mundurach tych strazników przy zamku - chyba królewskim...... a i logika by wskazywała że to Kopenhaga bo to rzut beretem od Malmo, tylko przez most Malmo-Kastrup i już.........
Oba miasta sliczne, z przyjemnoscia obejrzałam, byłam tylko raz w Danii, w sprawach słuzbowych własnie na przedmiesciach Kopenhagi w Glostrup i tylko lotem błyskawicy przeleciałam wtedy przez starówke, niewiele pamiętam, syrenka, kawałek starego miasta, nabrzeże i...tyle

Margarete, ja też byłem krótko w tych miastach, za to bardzo intensywnie Logiczne myślenie zwyciężyło
Robertop 01:02, 08 kwi 2014

irena_milek napisał(a)
Piękne zdjęcia, żonkile w trawie świetne, a ciemierniki i bluszcz, to nowa podpowiedź
a jakie to miasto?

Irenko, Malmo i Kopenhaga. I powiem szczerze, że to pierwsze bardziej mi się podobało. Te żonkile i ciemierniki, to właśnie z tego miasta
Robertop 01:05, 08 kwi 2014

Nikita napisał(a)
Robert – nie byłam ani w Szwecji ani w Dani, więc pewnie bym nie odgadła…ale kolor kwiatów był dobrą podpowiedzią.
W sprawie spotkania – info u mnie.

Nikita, byłem u Ciebie i będę wyczekiwał terminu. Szwecją jestem zauroczony, taki spokój i nikt się nie spieszy. Zupełnie inaczej niż u nas Te kolory można spotkać w całym mieście na każdym kroku.
Robertop 01:06, 08 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

To mi przypomina Amsterdam ale tylko do połowy zdjęcia , bez tego brązowego budynku.Kanały wszędzie podobne więc i amsterdam też by mógł byc.

Do Amsterdamu wybieram się latem
Robertop 01:07, 08 kwi 2014

dubel
Robertop 01:09, 08 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

Bogdziu, masz rację. Jak mieszkałem w akademiku, to często przechodziłem obok tych niebieskich trawników Teraz mieszkam niedaleko i od kilku lat ich nie widziałem
Robertop 01:10, 08 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

Za to serdecznie dziękuję.

Bogdziu, Cała przyjemność po mojej stronie
Robertop 01:11, 08 kwi 2014

Krys napisał(a)

Malmo

Krys, strzał w dziesiątkę
Robertop 01:14, 08 kwi 2014

Na dobranoc dla Wszystkich: