Ewka: Ojej jakąś weryfikację mam włączoną, czy co ? Muszę sprawdzić...
Na razie, niestety mam tylko jedno dzieciątko..

reszta na zdjęciach to kuzyni...
Co do kominka, szczerze powiedziawszy pierwszy raz się spotkałam z takim sposobem palenia... nigdy nie słyszałam o paleniu na górze... Koniecznie muszę spróbować... Ale to jutro, bo dziś już palę...

Zawsze robiłam podobnie jak Natalia... rozpalam, narzucam grube jak się porządnie chwyci to zamykam..
Iwona Aniela jest z końca września 2011.... fajne takie brzdące... mój kominek akurat jest bez płaszcza mamy tylko podpięte rozprowadzanie kanałami po całym domku i turbinka, myśleliśmy o płaszczu, ale fundusze nie pozwoliły (choć on ponoć też ma swoje plusy i minusy)
Jeszcze chciałam wam pokazać jak powstawał nasz taras... W tym okresie zaczęliśmy... a trwało to dość długo ( brak funduszy, materiału i czasu )
Zaczęliśmy oczywiście od wybrania ziemi... i nasypaliśmy trochę żwirku, który został nam chyba z jakichś wcześniejszych remontów...
( 31.08.2012 )
Jak widać na prawym zdjęciu jasno-różowy wiciokrzew ma już nową drabinkę i z powrotem wspina się na dach....
I tu widać też drugiego, ciemno-różowego przy wejściu, również dostał nową drabinkę do wspinaczki...
Niestety ta rabata jest w trakcie przesadzania, ładnie tu wygląda, ale niefortunnie tu poprzesadzałam roślinki bo zaraz przy dachu z którego wciąż nam się leje (nie mamy jeszcze rynien), spada śnieg... cały czas jest zmasakrowana i w dodatku jest za wysoka i zasłania mi roślinki za nią... także sukcesywnie wysadzam ją gdzie indziej, tu zrobię coś niższego, żeby wchodziło na tą skapkę (żeby nie trzeba było jej kosić - to uciążliwe )
Jak ktoś pamięta, wcześniej było tu chaszczowisko z pęcherznic kalinolistych, ale je wyeksmitowaliśmy, zasłaniały całe światło... teraz mamy po tej stronie okienka...
I moje mini śmierdziuchy i fuksja ( w tym roku mi zdechła, bo za późno ją schowałam do domu, ale odrasta od korzenia, może coś jeszcze z niej będzie )
i tyle zdążyliśmy zrobić w lato 2012... potem znów przyszła jesień....