Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem

Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem

dajana 22:07, 04 kwi 2014

Anetko po kolei ,najpierw twoje nózki .Czy przypadkiem nie pogryzły cię meszki ?Po meszkach jest właśnie taki objaw jak u ciebie One siedzą w ziemi ,kiedy przekopywałaś i plewiłaś mogły cię pogryść i nawet tego nie czułaś .Reakcja alergiczna nastąpiła nocą podczas drapania przez sen .Teraz wszystko co gryzie się budzi i jest bardzo agresywne.Uważaj też na kleszcze bo nie nadążam wyciągać ich kotom .Pracuj zawsze w długich skarpetach i pełnym obuwiu ,nawet latem bo nigdy nie wiemy co nas ugryzie i jak zareaguje organizm .Ten robal to potwór myślałam że to opuchlak a to chyba jeszcze gorsze .Wybieraj to gdziekolwiek napotkasz i wystaw w plastikowej misce ,ptaki to zjedzą Trzeba mieć zezowate szczęscie tak się napracowac i odkryć takie gady ,aż mi ciebie żal Może zdołasz to opanować bez ruiny trawnika .Trawa ma głębokie i mocne korzenie bo mnie też spłynęła w inne miejsca potem na szpadlu przenosiłam całą jej darń i kładłam w miejsca gdzie jej nie było, niczym trawnik z rolki przyjęła się bez problemu Napracowałaś się przy jej plewieniu ale lepsza trawa niż chwasty ..
23:18, 04 kwi 2014
Anetko, kiedyś usuwałam trawę pod nową rabatę, a ponieważ też miałam pełny kompostownik, ułożyłam z niej modelową pryzmę, kompost miałam szybciej niż w kompostowniku. Jeśli masz miejsce, to może jest to sposób na przemianę Twojej w żyzną ziemię?

Wszystko co wiem o możliwych przyczynach opuchlizny napisałam na priw, ale Dajanka napisała o meszkach i to jest prawdopodobne, bo masz ślad po ukąszeniu. Choć zwykle można się było ich spodziewać dopiero w maju, to w tym roku, w ogrodzie wiele nas zaskakuje. Warto posmarować się preparatem odstraszającym, a też na przykład olejkiem lawendowym.
Kasiek 22:55, 07 kwi 2014

A gospodyni to gdzie siem grzecznie pytam?
aneta230972 23:00, 07 kwi 2014

Ha ha ha . Gospodyni wykończona wyrywaniem trawy z truskawek. Wrrrrr. Jeszcze dwa dni pracy i mam nadzieję będzie dobrze a na pewno lepiej .
Kasiek 23:03, 07 kwi 2014

Pokaz
aneta230972 23:09, 07 kwi 2014

Tak wyglądają truskawki, w które podczas zeszłorocznej ulewy spłynęło całe mnóstwo nasion trawy . Ogólnie cały ogródek warzywno-jagodowy to będzie w najbliższym czasie projekt gigant. Centymetr po centymetrze . Jedynie moja boksia ma wszystko w.... Luzik pełen i to zawsze .

Kasiek 23:10, 07 kwi 2014

O rany....a nie pomylilas Ty sadzonek ? upsss...
Kasiek 23:11, 07 kwi 2014

Piecha fajna, mozolna praca juz mniej fajna
aneta230972 23:12, 07 kwi 2014

Ha ha ha . Nie Kasiek. Truskawki były pięknie posadzone w zeszłym roku na brązowej agrotkaninie. I trawa skubanica akurat centralnie w środku każdej sadzonki się umiejscowiła.
Kasiek, żebyś mi tutaj złej reklamy nie robiła, że ja niby to truskawki nie odróżniam od reszty
Było tak:

Kasiek 23:15, 07 kwi 2014

To teraz jak ten Kopciuszek wybierac eee wyrywac bedziesz Wyrwiesz, wiem, a smak truskawek wymagrodza Wam wszystko