Sofijka w ogrodzie
21:39, 13 kwi 2014
Sorry, jakość scanu bardzo słaba. Może zdjęcie będzie trochę lepsze. Nie mam pojęcia jak to lepiej zrobić.
tak wyglada taras na dzień dzisiejszy mam nadzieje ze do świat skończymy ale jak wiadomo jeszcze musi sprzyjać nam pogoda . Tym razem zwracam się z prośba o pomoc w kompozycjach kwiatowych . Ogólnie zależy mi aby taras składał się z roślin zimozielonych ale z wiosennymi akcentami . Z zeszłego roku pozostały mi 4 tuje szmaragdy ok 1 m wysokości i dziś na próbę je przymiezylam do skrzyni.
Chciałabym dokupić jeszcze jedna lub 2 do tej skrzyni tak by w przyszłości powstał mały żywopłot . Ale puki nie urosną chciałabym obsadzić je roślinami żeby zasłonić przerwy miedzy tujami . Zastanawiam się nad posadzeniem pomiędzy nimi bukszpanow w formie kulistej oraz okrywowo bluszcz . Ale mam wrażenie ze nie będzie to dobrze wyglądało . Wąchania się rownież nad trzmielina lub funkia . Natomiast w skrzyniach po prawej i lewej stronie chciałabym trzmielina na pniu . I tu mam kolejny problem nie wiem co posadzić pod trzmielina . Podobają mi się berberysy ale czy to nie będzie za nudne ? Jestem totalnie początkującym " ogrodnikiem " a te 4 szmaragdy to moje pierwsze rośliny w życiu