Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi

kraania 14:08, 15 mar 2014

JoannA napisał(a)

Aniu, u nas jeszcze czas na ścinanie, zdążysz jeszcze wszystko zrobić. A jakby nie to zrobimy spotkanie i pomożemy
U nas pada z przerwami, słoneczko chwilami pięknie grzeje ale jest okropny, porywisty wiatr. Chwilami ma się wrażeni że zerwie dach
pozdrowionka

Asiu u nas dzisiaj tak samo wieje mega i na zmianę grad, deszcz i słońce. M właśnie poszedł postawić kosz na śmieci do pionu, bo wiatr wywalił. A jadąc dzisiaj rano musiałam zawracać, bo drzewo powalone na ulicy w moich okolichach leżało. W końcu w marcu jak w garncu . Buziaki
Pszczelarnia 13:08, 18 mar 2014

Kraaniu, u Ciebie widziałam fajne połączenie brzozy i hosty białoobrzeżownej. Czy hosta ma tam podlewanie automatyczne, czy daje radę w takim klimacie leśnym?
paniprzyroda 20:18, 20 mar 2014

Mam nadzieję, że wiosnę u Ciebie również widać? Wstawiłam obiecane fotki derenia pozdrawiam.
iwonaz 08:19, 25 mar 2014

Z przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie, uwielbiam stare drzewa, dają niesamowity urok, i te trawy, hortensje, rabaty z podkładów. Rozmnażanie roslinek, ja też to uwielbiam. najgorzej jest z bezpiecznym miejscem dla nich. Czy Wasza sunia też tak lubi wszystko zębami skracać, nasza jest w tym szybsza ode mnie. Na wiosnę dokonałam tylko kosmetycznych poprawek tego co ona ściapała przez zimę. Nudzi się bardzo w ogrodzie jak nas nie ma, więc w tym tygodniu rozpoczynamy budowę kojca jako doraźny środek zapobiegawczy bo Pola mieszka z nami w domu.
Pozdrawiam

Zdjęcie z telefonu, więc trochę kiepska jakość

kraania 17:31, 28 mar 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Kraaniu, u Ciebie widziałam fajne połączenie brzozy i hosty białoobrzeżownej. Czy hosta ma tam podlewanie automatyczne, czy daje radę w takim klimacie leśnym?

Ewo odpowiedziałam w Twoim wątku
kraania 17:33, 28 mar 2014

paniprzyroda napisał(a)
Mam nadzieję, że wiosnę u Ciebie również widać? Wstawiłam obiecane fotki derenia pozdrawiam.

Oj widać, widać. Musiałam wezwać posiłki do ogrodu, bo w ciągu tygodnia nie mam czasu, zeby cokolwiek zrobić a zieleń (zwłaszcza chwastów ) buchnęła niesamowicie . Zaraz idę obejrzeć derenia.
kraania 17:47, 28 mar 2014

iwonaz napisał(a)
Z przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie, uwielbiam stare drzewa, dają niesamowity urok, i te trawy, hortensje, rabaty z podkładów. Rozmnażanie roslinek, ja też to uwielbiam. najgorzej jest z bezpiecznym miejscem dla nich. Czy Wasza sunia też tak lubi wszystko zębami skracać, nasza jest w tym szybsza ode mnie. Na wiosnę dokonałam tylko kosmetycznych poprawek tego co ona ściapała przez zimę. Nudzi się bardzo w ogrodzie jak nas nie ma, więc w tym tygodniu rozpoczynamy budowę kojca jako doraźny środek zapobiegawczy bo Pola mieszka z nami w domu.
Pozdrawiam

Zdjęcie z telefonu, więc trochę kiepska jakość

WItaj Iwono w naszym ogrodzie, miło mi że Ci się u nas podoba.
Ha ha ha a wg literatury berneńczyki to grzeczne i spokojne psy . Moja Odiśka wyjada trawy a innych roślin nie rusza. Za to niestety ma na swoim kącie zjedzonych kilka gumowych rękawic...Musimy się bardzo pilnować, żeby nigdzie w zasiegu jej pyszczka nie położyć.
Generalnie nasza jest wychowana "ogrodowo", omija rabaty, wie gdzie jej wolno chodzić a gdzie nie. CO prawda jak nas nie ma to podobno z tym bywa różnie ale wiekszych strat nie stwierdziłam. Nasza też mieszka w domu. Pomiziaj Polkę ode mnie za uszkiem.
JoannA 20:24, 28 mar 2014

Zaglądam Aniu żeby oczy nacieszyć pięknymi fotkami a tu nic. Czytałam że obrobiłaś się troszkę w ogrodzie, ja jutro muszę się ostro zabrać do pracy bo daleko w tyle jestem. Oby tylko pogoda dopisała, teraz jakieś ostre powietrze, będzie przymrozek.
pozdrawiam
kraania 07:10, 29 mar 2014

JoannA napisał(a)
Zaglądam Aniu żeby oczy nacieszyć pięknymi fotkami a tu nic. Czytałam że obrobiłaś się troszkę w ogrodzie, ja jutro muszę się ostro zabrać do pracy bo daleko w tyle jestem. Oby tylko pogoda dopisała, teraz jakieś ostre powietrze, będzie przymrozek.
pozdrawiam

Asiu jeszcze dużo pracy zostało w ogrodzie, ale rzeczywiście mama bardzo dużo mi już pomogła. Zdjęcia zrobię dzisiaj. Obiecuję .
kraania 19:07, 29 mar 2014

Asiu obiecane zdjecia, co prawda tylko kilka bo już wieczorek był i są ciemne, ale skoro obiecałam

Wrzośce w pełni rozkwitu, w ciagu dnia pszczoły i trzmiele szaleją

zmieniona w ubiegłym roku rabata z różanecznikami (teraz robi się tulipanowo), wcześniej rosła tam lawenda