Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

polinka 14:34, 29 mar 2014

Czekam do wieczora na fotki
Madzenka 14:54, 29 mar 2014

Lukasz to ty mega zorganizowany jesteś!!!
Zabuksikuj sie na amen, ciężarówką przyjedź
Luki 19:36, 29 mar 2014

Dzisiaj wybrałem się do znanego miejsca w okolicach Wrocławia, decyzja była dośc szybka jak i cała wycieczka, ale czas ograniczone, trzeba było jeszcze pomóc przy remoncie i posadzić część bukisków.
Chciałem zrobić dużo zdjęć na plantacji, ale pomyliłem rano baterie do aparatu i zrobiłem jedno nieostre brzydkie zdjęcie

Samam plantacja ogromna, a ilośc buksików może wywołać zawroty głowy moja pierwsze dwie myśli: dlaczego to tak daleko i chwilke później, dobrze, że to dość daleko
Przyjechałem w idealnym momencie, za mną ustawiły się 2 osoby w kolejce i ktoś przyjechał dużym Kamazem , ale po tuje.
Najlepsza była sytuacja jak powiedziałem jednemu panu, że chce zabrać z 20-30 roślin, jego spojrzenie bezcennne niestety zmieściło się 'tylko' 17, a samochód wypełniony prawie po dach. Upchnąłbym jeszcze trzy, ale miałem już tak sportowo obniżony samochód, że wolałem nie ryzykować usterki po drodze
Z wyjazdu jestem bardzo zadowolony i już planuje kolejny, ale teraz z o wiele większym samochodem, najlepiej dużą ciężarówką
Widok na samochód po powrocie do domu W drodze powrotnej byłem atakowany przez pająki siedzące w krzewach.

O dziwo za bardzo nie ubrudziłem samochodu
Luki 19:40, 29 mar 2014

Teraz buksiki wyjęte z samochodu.

Odbyło się od razu kulkowanie buksików na nową rabate, trzeba było wybrać najładniejsze

Nie są idealne w 100% ale jestem megaaaaaa zadowolony, po tegorocznych przyrostach będą już równiutkie
Luki 19:47, 29 mar 2014

Kolejny etap to usytawianie i przymierzanie wielkości kul. O przerobienie i odłączenie lampy prosiłem się od tygodnia, zdenerwowałem się i wyrwałem ją sam, niech sobie leży

Później musiała być podjęta ważna decyzja o stożkach. Po znalezieniu wszystkich za i przeciw, przedystkutowanie z moim księgowym (samym sobą) stwierdziłem, że trzeb podjąć decyzje budżetową. Mały stożek stał się średnim stożkiem, a jeden wrocławski stał się małym stożkiem, troszke niedoskonałym. Troszke mnie to dziabie w oko, ale nie można mieć wszystkiego, a w przyszłym roku przy odpowiednim cięciu wszystko się wyrówna do planowanych rozmiarów
Zrobiłem tyko jedno zdjęcie z mojej ulubionej perspektywy.
Luki 19:52, 29 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Lukasz to ty mega zorganizowany jesteś!!!
Zabuksikuj sie na amen, ciężarówką przyjedź

Czasem mi się uda dobrze zorganizować z naciskiem na 'czasem'

Zabuksikuje się na amen, krzewami jestem zachwycony i nawet przy tym nie muszę byc cierpliwy po efekt jst praktycznie natychmiatowy. Jesienią lub może jeszcze w kwietniu, biore busa, a najlepiej wywrotke na 20 ton wtedy nie będzie ograniczeć ilościowych, a że siostra chce na cały ogród się zaopatrzyć to się podepne pod 'zamówienie'
kaba303 20:12, 29 mar 2014

O rany, ale czad
leon60 20:13, 29 mar 2014

Ale poszalałeś zazdroszczę bo ja mam za daleko...
Mille 20:24, 29 mar 2014

Dzięki za poradę w sprawie żurawek Bukszpany fenomenalne! jakie dorodne, po prostu czad... Muszę przyznać, że bardzo przyjemnie się na tę rabatkę patrzy Chyba zaczniemy zbiorowo Ci jej zazdrościć Ciekawa jestem co wybrałeś jako wypełnienie, więc pozwolisz, że będę podglądać Pozdrawiam
Pola 20:30, 29 mar 2014

Łukasz super to wyszło, gradki zasłużone...a plantacja buksików spora, do mnie tyż coś jutro przyjedzie Gosiaczek upchał buksiki i dla mnie