Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój 4 arowy azyl... 16:06, 29 sty 2014

Do góry

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 16:01, 29 sty 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
[

piękny duet a z tylu widzę duży krzaczor... to trzmielina?
W cieniu - zacieniona 16:00, 29 sty 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Piękne czerwienie
Pozdrawiam Bogusiu
Dziękuję za pozdrowienia...przesyłam powrotne.
Mój 4 arowy azyl... 15:59, 29 sty 2014

Do góry
Dziś 'gorący', bo czerwony, dzień Oczy trzeba będzie mrużyć!

W cieniu - zacieniona 15:59, 29 sty 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Naprawdę ostróżki już wysiałaś? Ja swoje sieję w czerwcu i wysadzam we wrześniu na miejsce stałe.
Bogusiu, powiedz coś więcej o tej technice Twojego siania. Bom gamoń zupełny.
.Mam wysiane na działce,ale eksperymentalnie wysiałam w domu.U mnie późna wegetacja,krótkie lato i dlatego staram się wysiewać wcześniej do doniczek.Przeniosę w kwietniu na zacienioną do domku i będą czekały do wysadzenia.Może zakwitną w tym roku....te wysiane do gruntu na pewno zakwitną.
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 15:58, 29 sty 2014

Do góry

Pomimo, że sama wolę "dzikie" rabaty, to jednak ta wersja bardziej mi się podoba.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:58, 29 sty 2014

Do góry
W cieniu - zacieniona 15:54, 29 sty 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Czerwienie piękne ale ostróżki własnoręcznie wysiewane powalają Pozdrawiam
...próbuję...mam nadzieję,że będą pięknie rosły.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:48, 29 sty 2014

Do góry
Tak, to już 4 mebel, idzie coraz lepiej
I zdaje się, że czerwień lecimy?
W cieniu - zacieniona 15:44, 29 sty 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Nie mam ostróżek, ale ci się udało uzyskac sadzonki z nasion -super
A ta ostatni kwiatek to kosmos?
...to miłek letni,jednoroczna roślinka ,siałam wprost do gruntu.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 15:34, 29 sty 2014

Do góry
Szczygłam wczoraj bukszpana na bonsaia, na wiosnę chce przesadzić do ogrodu (jak przeżyje). Forma moze byc słaba bo się uczę. Formuje z czegoś takiego:

na takie coś:

Obwiązany jest cały tasiemkami wiec psują widok, ale na kilka lat tak bedzie.
Ogród Bogusława 15:32, 29 sty 2014

Do góry
Witaj Bogusiu, trafiłam do Ciebie szukając porad na temat bonsai i zauważyła że Ty masz spore w tym temacie doswiadczenie.
Chciałam zapytać o pielegnacje bonsai z bukszpana. Szczygłam go wczoraj, na wiosnę chce przesadzić do ogrodu. Forma moze byc słaba bo się uczę. Formuje z czegoś takiego:

na takie coś.

Obwiazałam tasiemkami, z drutem miałam kiedyś problem bo wrósł tak bardzo że zrobiła sie rana w korze bo ściągnięciu i drzewko obumarło.
Proszę poradź mi jak go teraz pielegnować, dac na zimny strych czy do pokoju, podlewać duzo?
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:26, 29 sty 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Piwonia...czerwoniutka Koperkowa.... ta czerwień sie zostanie..

Ach, zdecydowanie to moja faworytka...dalej jej nie mam
Ranczo Edy 15:15, 29 sty 2014

Do góry
Dziś podobno czerwień z zielenią szukam

Ranczo Edy 15:09, 29 sty 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Widzę, że u Ciebie też sporo miejsca jeszcze na nowe nasadzenia. Jak śniegu sypło to zaraz widać. Więc będą jakieś zmiany w tym roku?

Witaj Marcia walczyłam latem i jesienią wyrywając darń walcząc w dzień ze słońcem i potem a wieczorem i w nocy przy latarni bo akurat świeci mi na rabatę walka z komarami co używały sobie na moim tyłku gdy się nachylałam a nachylałam się bez przerwy ha ha Posadziłam tam trochę odmian dziurawca bo bardzo go lubię i takie tam inne i masz racje jeszcze miejsce się znajdzie powtykałam trochę cebul i zobaczymy jaki będzie efekt a naj bardziej to boję się zielska zobaczymy jak to będzie Buźiaki

Chatka Baby Jagi 15:01, 29 sty 2014

Do góry
Kondzio: bardzo się z tego powodu cieszę.... Miło, że wam się u nas podoba...

A u nas wtedy droga stanęła... a kończyliśmy przybudówkę...

( 04.09.2010 )

Tu widać wiciokrzew o którym pisałam wcześniej a w oddali ogród w stonę pd. w stronę drogi.... a na drugim w str. Pn i części potoczku...

No i nasza kicia, która od początku towarzyszyła nam we wszystkich pracach...

A tu demolka dachu... Wstawiam bo warto to zobaczyć... (całość i wszystko po kolei i co było pod fasyjotem na blogu )
A po za tym, widać trochę ogrodu i jak to wszystko jest umiejscowione....

( 13.09.2010 za domkiem, bardziej w lewo, górka ogniskowa otoczona drzewami, największe: dęby, jakaś gruszka ozdobna, stara czereśnia i jakieś inne, a ta taka kopka zielona to kasztan zaraz przy domku rośnie, a w prawo placyk za domkiem otoczony świarkami i szpalerem modrzewi... i tam już płynie potoczek )

( i znów na lewo od domku górka, za domkiem rabaty i mój warzywnik, modrzewie i potoczek, wtedy jeszcze warzywniczka nie było... na prawo od domku daglezje, krzaki i potoczek )

Musieliśmy zdjąć stare krokwy... Pod dachówkę, była zbyt słaba...ale oczywiście, żeby nie było zbyt łatwo, starą chcieliśmy zachować, trzeba ją odczyścić, dlatego musieliśmy ją zdjąć, a nową później nabić na starą...
Stare drzewo będzie widoczne na poddaszu. Niestety jeszcze do tej pory jest ono nie wykończone...

I nawet ja się załapałam na zdjęciu....

( I tu dobrze widać te wielkie drzewa okalające górkę ogniskową....)

No i z tym poradziliśmy sobie sami z bratem Piotrusia.... Wojtkiem... Ale do postawienia dachu trzeba było wezwać fachowców... Najlepszych jakich znamy... Czyli wujka....z ekipą

( 14.09.2010 )

Stare krokiewki zostały odczyszczone, spowrotem wciągnięte na dach i zamontowane...

( Nasz główny Majster - Wujek Olek z synem, kuzynem mojego Piotrka-Bartkiem-pseudo: "Baka" )

( Tej sosny z tyłu niestety już nie ma... Uschła doszczętnie... Strasznie mi jej było, żal jak każdego krzaczka, drzewka i rośliki... wiewiórki tak blisko można było oglądać... ale niestety, w końcu poszła pod piłę...)

Tu widać jak ogród staje się placem budowy...

Jak staruszki już zostały ustawione, trzeba było zrobić nową więźbę, wytrzymałą pod dachówkę.

I widok z górki ogniskowej... Po lewo przy domku kasztan. Za domkiem daglezje, po prawej dęby ze stodółką... a za nimi potoczek ( oczywiście nie widoczny )

( I jeszcze spojrzenie z górki na ogród w stronę pd., po prawej skarpa z jabłonką i rabatami, dalej te drzewa to nasz zagajnik, który teraz też troszkę prześwietliliśmy, lewy środek mniej więcej to nasze centrum )

.............. cdn.

Ogród Janiny 15:00, 29 sty 2014

Do góry
Witaj,a gdzie kolor czerwony?
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 14:59, 29 sty 2014

Do góry
Może chociaż na czerwony się załapię.... reszta mnie ominęła
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:59, 29 sty 2014

Do góry
porządkuję zdjęcia a za oknem wiejąca masakra
dla poprawy nastroju

Ranczo Edy 14:55, 29 sty 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Edytko co to za dzwoneczki u Ciebie na 111 str --pierwsze zdjątko to jakaś cebula ?????

Zawitko Witam te dzwoneczki to -czosnek Allium coś tam dalej nie pamiętam pytałam kiedyś ogrodowiczów o nazwę bo dostałam te cebule baaardzo dawno temu i zastanawiał mnie zapach szczypiorku po z cięciu i Dawid i inni pomogli mi znaleźć nazwę ale było śmiechu Buźiaki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies