Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

renatamama3 21:30, 28 mar 2014

No to supcio ,kupiłam u Batko a ty po obikach jeździsz .
Agania 21:35, 28 mar 2014

renatamama3 napisał(a)

bo mam po drodze z pracy do domu
Kasik 21:40, 28 mar 2014

Aga cudna ta róża.
My w tamtym roku kupiliśmy różę pnącą - od ogrodnika- Etykieta- róża pnąca.
Dziś byliśmy w ogrodnictwie- podobno profesjonalnym- a i owszem - ceny profesjonalne, a róże - po prostu- róże pnące.
Ja się chyba załamię, bo to chyba jakaś porażka- ludzi się nie traktuje poważnie.
Nazwa, informacja -jakakolwiek - to mrzonka.

Pozdrówka.
renatamama3 21:43, 28 mar 2014

Agania napisał(a)

bo mam po drodze z pracy do domu

To musisz mieć silną wolę ,mijając codziennie .
Agania 21:56, 28 mar 2014

renatamama3 napisał(a)

W Obiku są tanie i drogie roślinki, eM się krzywi zawsze, ale w tym roku OBI ma super ofertę, przyjazną klientowi i jego potrzebom, sama nie wierzę w to co piszę, ale ktoś może to potwierdzi...........co to jest silna wola jak się ma ogród i ogrodowisko czyli 2 w 1, to wcale nie oznacza silnej woli, to jest jak reakcja łańcuchowa, nie można niczego zostawić na później
Agania 22:08, 28 mar 2014

Kasik napisał(a)
Aga cudna ta róża.
My w tamtym roku kupiliśmy różę pnącą - od ogrodnika- Etykieta- róża pnąca.
Dziś byliśmy w ogrodnictwie- podobno profesjonalnym- a i owszem - ceny profesjonalne, a róże - po prostu- róże pnące.
Ja się chyba załamię, bo to chyba jakaś porażka- ludzi się nie traktuje poważnie.
Nazwa, informacja -jakakolwiek - to mrzonka.

Pozdrówka.

Ja mam takie samo zdanie, kupując magnolie nie kwitnące, ty masz szczęście i tu powinnaś się bardzo cieszyć ja już wydałm sporo kasy i zamiast tej właściwej trafiały mi się jakieś NN, za cenę nie powiem jaką, tych z allegro nie da się za bardzo reklamować, no ale jak kupujesz patyka, alko patyka z liśćmi, nic nie udowodnisz, ale róże kupiłam 6zł/szt, jak to będze ta róża to będę w 7 niebie

najbardziej wytrwała jest stara angielka New down

i jeszcze jedna pnąca , no taka

ona sie spindra po Wiązie holenderskim wszystkim znanym

mira 23:31, 28 mar 2014

nacieszyłam oczy kuklikiem, różami i tymi widoczkami gór w tle znany krajobraz tak samo jak Gdów
Margarete 00:59, 29 mar 2014

Ależ piękna ta prada..............śliczna !
Ja próbowałam 3 razy z różami pnącymi, pierwsza-biała okazała sie nie być pnąca, to wkopałam. Druga żólta nawet ładnie kwitła i pieła sie ale ktorejś zimy bezśnieżnej wymarzła mimo okrycia i po niej posadziłam fioletową - ta znów ondarza mnie łaskawie 2- 3 kwiatkami w sezonie, wygląda rachitycznie więc też dostała dzis eksmisję. Wszystkie 3 kupowałam w okresie przedogrodowiskowym, po prostu róż pnąca to róza pnaca i tyle.
Dzisiaj robiąc nowa rabatę wywaliłam róże, podpore pod nią odstawiłąm na bok i szukam usilnie u siebie w ogrodzie innego miejsca na róże pnącą, może to miejsce wybrałam niewłaściwe. Podobają mi sie odmiany Laguna albo New Dawn, a teraz ta prada tez fajna.........na pewno którąś wybiorę........jak wymuysle dla niej miejsce...
Margarete 01:02, 29 mar 2014

Magnolii Genie nie kupiłam bo w moim Obiku były juz mocno przebrane i zaden z egzemplarzy nie miał pąka kwiatowego to sie bałam że mi nie zakwitnie, za to w centrum ogrodnczym były boskie egzemplarze , rozrośniete , z pąkami ale za.....bagatela 360 zł. w podobnej cenie były tez wielgasne Yellow river..więc zakup magnolii odłożyłam na przyszły rok, chyba że jesienią jakąś promocje ustrzelę.
Kasik 08:49, 29 mar 2014

Aga- ja wszystko rozumiem, moja mama choć uprawia ogródek od 30 lat też nie pyta o nazwy, ale mamy społeczeństwo coraz bardziej wyedukowane i profesjonalne ogrodnictwa powinny ometkowywać rośliny.
A przepraszam- ometkowują, ale tylko ceną. Ni mówię , że wszystkie, bo w niektórych jest pełna profeska. Jak przychodzi laik i pyta o ładną róże pnącą to pan opowiada o kolorze i czy pachnie i co z nią robić, a bardziej zorientowana osoba przychodzi po konkret i oni zawsze wiedzą o co chodzi.
Kiedyś dowiedziałam się, przy okazji kupowania hortensji, że każda etykieta kosztuje 50 gr i na moje życzenia pani przyniosła z magazynku plik i podała mi - podobno tę którą ja kupiałam. Pytanie czy dostałam prawidłową- nie wiem, bo niektórych hortensji nie odróżniam.

A Ty widzę kusicielko kusisz- to pięknie, Wiąz moja miłość- ale jeszcze czekam na wenę gdzie by go tu??????

A różyczki cudniaste.