Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Hamaki do odpoczynku 19:28, 10 mar 2012

Do góry
Można pospać, bo komary i meszki nie pokąsają.
Moje poletko 19:25, 10 mar 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Na koniec moje dwa dziwadła:

Te dziwadła to fajnie można pociachać, od dołu poczyścić wszystko dokładnie i zrobić kule na wielu pniach (druga roślina) i dwie kulki (pierwsza roślina).
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:21, 10 mar 2012

Do góry
Cieniowanie chyba niepotrzebne, bo to ostatnie przymrozki je załatwiły, a śniegu zero było

Mój trawnik nie za bardzo jak zwykle po zimie. Polałam dziś wodą troszkę. Podlałam też wszystko w donicach. Bukszpany w szczególności.
"Skalniak" i przedogródek na torfowisku 19:18, 10 mar 2012

Do góry
Jeśli chodzi o irgi - to irga pozioma jest akurat najgorszą z opcji, bo nie jest zimozielona a gałązki rozgałęziają się coś jak ości rybie. Rośnie dość nieporządnie i wydaje mi się zbyt nachalnie. Taki cel jaki narysowałaś, że ma rosnąć miedzy roślinami to ona zupełnie się nie nadaje. Będzie za wysoka.

Polecam zdecydowanie inne irgi, zimozielone, bardziej płożące.

Najniższy dywan stworzy irga "Major" i "Mooncreper", "Little Gem", "Queen of Cerpets", "Eichholz". Te odmiany są zimozielone.

Perovskia wydaje mi się zbyt mało widoczna na tej skarpie, zamiast niej posadź może więcej miskantów?
Rododendronowy ogród. 19:18, 10 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Bogdziu, każdej zimy mam jakieś straty, malutkie lub większe. U mnie też mało śniegu było i też kiepsko z niektórymi roślinami, ale myślę sobie - pod bukiem miałam różowe wrzosy a miały być białe...no coż mam wreszcie okazję wymienić. Trudno pozbieramy się i podosadzamy, bo już tak mamy, że nie zostawimy takiej pustki

Piękny ogród się obroni

Danusiu dziękuję . Ja juz sie pozbierałam. Dołek miałam wczesniej ale wtedy nikt mi nie wierzył że u mnie tak zima szkód narobiła. Teraz już sie nie denerwuję bo cieszę się ze i tak połowa mi zostanie (gdyby się okazało że japońskie nie do obronienia). Nie martwcie się o mnie jestem zaprawiona w bojach, całe zycie żyłam kłopotami głównie nie moimi ale i moimi też. Liczę tylko na to ze mimo wszystko przyjedziecie bo cos tam jednak mam nadzieję zakwitnie. Byle wiosenna pogoda znów czegoś nie zepsuła.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:17, 10 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jak zwykle idealny porządek - moje porządki w porównaniu z Twoimi marnie wyszły, ale i tak jestem zadowolony. Do pierwszych dekoracji jeszcze się nie przymierzam, bo za zimno, ale podobno w przyszłym tygodniu ma już przyjść wiosna - także pewnie się na coś skuszę

A jak tam trawniki ? Ja nawet jestem zadowolony po zimie, bo nie są łyse jak w zeszłym roku - tylko żółte - u Ciebie też widzę, że nowe rolki potrzebne nie będą

I mam jeden problem z konwalnikami - nie okrywałem ich i przezimowały dobrze, a teraz prawie wszystkie liście przypalone - cieniować je jakoś stroiszem lub włókniną?
Ogród z perspektywą na przyszłość 19:08, 10 mar 2012

Do góry
Trzymamy kciuki z Wiciem także
Rododendronowy ogród. 19:06, 10 mar 2012

Do góry
Bogdziu, każdej zimy mam jakieś straty, malutkie lub większe. U mnie też mało śniegu było i też kiepsko z niektórymi roślinami, ale myślę sobie - pod bukiem miałam różowe wrzosy a miały być białe...no coż mam wreszcie okazję wymienić. Trudno pozbieramy się i podosadzamy, bo już tak mamy, że nie zostawimy takiej pustki

Piękny ogród się obroni
Borówcowy raj 19:02, 10 mar 2012

Do góry
Przeczytałam Twój post o tym napracowaniu się i byciu szczęśliwym
Dokładnie tak samo mam, to wspaniałe mieć taką pasję Życie jest o wiele przyjemniejsze.

Piękne zdjęcia, a przede wszystkim bardzo zadbany ogród. Ukłony dla pracujących w nim.
Wianki, dekoracje na Wielkanoc i obsadzanie skrzyneczek 18:52, 10 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Sebek, wsiadaj w pociąg, jakiś rodzynek nam się przyda

Danusiu - bo kusi, kusi - ale gdzie ja to potem zmieszczę jak jakichś kopozycji narobię - cały przedział wynajmę? Bo dowieźć to bym mógł jeszcze w pudle

Może Michael się odezwie to będziecie mieli rodzynka
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:08, 10 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Hortensje kusiły do tego stopnia, że nie omieszkałam już kilku zakupić Ciesze się jak dziecko

Danusiu, ciągle się gapię na to Twoje zdjęcie i ładuję sobie swoje zużyte akumulatory... Ciebie to aż się chce przytulić, tak, jak Ty tulisz te kwiaty...
Życzenia z okazji Dnia Kobiet i Mężczyzn 16:54, 10 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Poczytałam kawały i te z seksem i znakami drogowymi jedynie wydają mi się może zbyt odważne, ale to tylko kawały, przecież to że ktoś napisał taki kawał, to nie znaczy że tak na serio myśli. Trochę dystansu i trochę umiaru potrzeba zarówno przy czytaniu i przy ich pisaniu

Nie wywołujmy niepotrzebnych zgrzytów, przecież nikt nic złego nie ma na myśli.

Pozdrawiam wszystkich.

Też tak uważam....... nauczmy się śmiać z siebie i z otaczajacych paradksów, bo do nich odnosza się te kawały mniej i więcej udane

W życiu mam kilka swoich ulubionych kawałów z których śmieję się od lat ....

Jak muszę się umalować, to zaraz mi przypomina sie dowcip.... "trudno, będzie musiała się malować".
Jak gadam głupoty to zaraz cytuję kawał o zajączku "noże ostrzę i gadam takie głupoty w które sama niewierzę".
Jak stoję przed trudnym wyborem to stwierdzam że jestem jak żaba "przecież się nie rozdwoję".

Itd itp...liczy się raczej kontekst opowiadanych kawałów....
Wrzosy - Calluna 16:28, 10 mar 2012

Do góry
To tak zwane wrzosy pączkowe.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:24, 10 mar 2012

Do góry
darunia napisał(a)
Danusiu a bratki można już na dwór wystawić?

Bratki myślę, że można, bo one wytrzymują niskie temp. nawet przymrozki, jednak jeśli zapowiada się mróz - to lepiej zabrać na chwilkę.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:19, 10 mar 2012

Do góry
No właśnie myślałam o Tobie Joanko, żeby spodenek Wicio nie zamoczył czasem

Gabrysiu, mam nadzieję, że skoro mnie póki co nie udało się dojechać, to może Ty się wybierasz?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:51, 10 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tak, sama się dziwię, ale od jakiegoś czasu tylko arktyczne powietrze było czuć. Teraz jest +8.

A u mnie 4 stopnie i nie chce byc wiecej. W dodatku wieje i mzy. Ale u Ciebie Danusiu zaciszniej, anizeli w moich polach.

I tak po cichutku zazdroszcze Ci tego ogromu wykonanej pracy dzisiaj. Wiem, ze teraz juz masz sezon, wiec i zawodowo moc pracy, ale przyznasz, ze nie ma to jak popracowac na swoim terenie

Dekoracje jak zwykle pierwsza klasa.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:45, 10 mar 2012

Do góry
Ano właśnie, tak Haniu jest, Zamiast puścić do domu, mus troszkę wykorzystać w godzinach pracy.
Życzenia z okazji Dnia Kobiet i Mężczyzn 15:44, 10 mar 2012

Do góry
Poczytałam kawały i te z seksem i znakami drogowymi jedynie wydają mi się może zbyt odważne, ale to tylko kawały, przecież to że ktoś napisał taki kawał, to nie znaczy że tak na serio myśli. Trochę dystansu i trochę umiaru potrzeba zarówno przy czytaniu i przy ich pisaniu

Nie wywołujmy niepotrzebnych zgrzytów, przecież nikt nic złego nie ma na myśli.

Pozdrawiam wszystkich.
Wianki, dekoracje na Wielkanoc i obsadzanie skrzyneczek 15:38, 10 mar 2012

Do góry
Sebek, wsiadaj w pociąg, jakiś rodzynek nam się przyda
Wianki, dekoracje na Wielkanoc i obsadzanie skrzyneczek 15:37, 10 mar 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Och, gdybyś tak bliżej mieszkała wpadlabym na pewno!

A nie będziesz u córki?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies