Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

barbara_kraj... 18:01, 10 mar 2012

Ciężko mi Bozenko, gdy oglądam te zdjęcia
Jednak wiele da się uratować!
U mnie w ub.r. po bezśnieżnym i mrożnym lutym sczerniał prawie całkiem rh impeditum. W kwietniu zaczął się regenerować. Niewiele gałązek obciąć musiałam. Nie wiem, jak będzie po tej zimie. Na razie nie wygląda zachęcająco
Joanka 18:16, 10 mar 2012

Trzymamy kciuki
Bogdzia 18:48, 10 mar 2012

asc napisał(a)

Bożenko, CHOĆBY NIE WIEM CO!!!, to i tak Cię odwiedzimy, choćby tylko po to, żeby Cię pocieszyć!

Liczę na odwiedziny nie na pocieszanie bo ze stresem jako zodiakalny byk jakoś sobie poradzę.

Też wierzę w Ciebie, ale ...... szkoda....... Widać na zdjęciu gdzie masz południe.... z której strony słoneczko swoje dołożyło......

Te wyżowe słońce świeciło jak najmocniejsza żarówa od 8 rano do późnego popołudnia. Niektórzy mówili że u nich pada śnieg, inni że u nich deszcz a tu było non stop słońce i jeszcze przypiekało te zmarznięte rh mimo że były przykryte od pierwszego słonecznego dnia.

Ja już największy szok mam za soba. Na szczęscie jeszcze dużo zostanie mimo że większosc też poparzona no i liczę na azalie wielkokwiatowe i kermesinki które wyglądają nienajgorzej. To co pokazałam to tylko częśc tych zniszczonych.
Bogdzia 18:53, 10 mar 2012

Syla napisał(a)
Ogromna szkoda ! pozdrawiam .....

Sywia, pozdrawiam również. No nikt nie wierzy jak mówie że Łódź ma klimat jak Podlasie, a może nawet gorszy, ale prawdę mówiąc nigdy tak nie było jak w tym roku. Ja sadziłam nowe rh jakieś 3 lub 4 lata temu i dotąd poza paroma pąkami lub listkami nie było wiekszych strat.
an_tre 18:55, 10 mar 2012

Bożenko, nie smuć się, wspieramy Cię wszyscy Wiosna pokaże jeszcze i to piękniejsze oblicze w Twoim ogrodzie

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 19:01, 10 mar 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Ciężko mi Bozenko, gdy oglądam te zdjęcia
Jednak wiele da się uratować!
U mnie w ub.r. po bezśnieżnym i mrożnym lutym sczerniał prawie całkiem rh impeditum. W kwietniu zaczął się regenerować. Niewiele gałązek obciąć musiałam. Nie wiem, jak będzie po tej zimie. Na razie nie wygląda zachęcająco

Troche na to liczę ale są takie które moim zdaniem sie nie zregenerują-trudno.
Bogdzia 19:01, 10 mar 2012

Joanka napisał(a)
Trzymamy kciuki

Dzięki Joanko.
Bogdzia 19:03, 10 mar 2012

an_tre napisał(a)
Bożenko, nie smuć się, wspieramy Cię wszyscy Wiosna pokaże jeszcze i to piękniejsze oblicze w Twoim ogrodzie

Już sie nie martwie, no moze o japońskie. Co będzie trzeba wyrzucę i juz.( nie od razu).Dzięki Aniu.
Gardenarium 19:06, 10 mar 2012

Bogdziu, każdej zimy mam jakieś straty, malutkie lub większe. U mnie też mało śniegu było i też kiepsko z niektórymi roślinami, ale myślę sobie - pod bukiem miałam różowe wrzosy a miały być białe...no coż mam wreszcie okazję wymienić. Trudno pozbieramy się i podosadzamy, bo już tak mamy, że nie zostawimy takiej pustki

Piękny ogród się obroni

Instagram Ogrodowiska
Bogdzia 19:18, 10 mar 2012

Gardenarium napisał(a)
Bogdziu, każdej zimy mam jakieś straty, malutkie lub większe. U mnie też mało śniegu było i też kiepsko z niektórymi roślinami, ale myślę sobie - pod bukiem miałam różowe wrzosy a miały być białe...no coż mam wreszcie okazję wymienić. Trudno pozbieramy się i podosadzamy, bo już tak mamy, że nie zostawimy takiej pustki

Piękny ogród się obroni

Danusiu dziękuję . Ja juz sie pozbierałam. Dołek miałam wczesniej ale wtedy nikt mi nie wierzył że u mnie tak zima szkód narobiła. Teraz już sie nie denerwuję bo cieszę się ze i tak połowa mi zostanie (gdyby się okazało że japońskie nie do obronienia). Nie martwcie się o mnie jestem zaprawiona w bojach, całe zycie żyłam kłopotami głównie nie moimi ale i moimi też. Liczę tylko na to ze mimo wszystko przyjedziecie bo cos tam jednak mam nadzieję zakwitnie. Byle wiosenna pogoda znów czegoś nie zepsuła.