Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Syla 18:10, 10 mar 2012

Moje Ci one Fajna fotka ...pozdrawiam
Sebek 19:17, 10 mar 2012

Gardenarium napisał(a)

Jak zwykle idealny porządek - moje porządki w porównaniu z Twoimi marnie wyszły, ale i tak jestem zadowolony. Do pierwszych dekoracji jeszcze się nie przymierzam, bo za zimno, ale podobno w przyszłym tygodniu ma już przyjść wiosna - także pewnie się na coś skuszę

A jak tam trawniki ? Ja nawet jestem zadowolony po zimie, bo nie są łyse jak w zeszłym roku - tylko żółte - u Ciebie też widzę, że nowe rolki potrzebne nie będą

I mam jeden problem z konwalnikami - nie okrywałem ich i przezimowały dobrze, a teraz prawie wszystkie liście przypalone - cieniować je jakoś stroiszem lub włókniną?
Gardenarium 19:21, 10 mar 2012

Cieniowanie chyba niepotrzebne, bo to ostatnie przymrozki je załatwiły, a śniegu zero było

Mój trawnik nie za bardzo jak zwykle po zimie. Polałam dziś wodą troszkę. Podlałam też wszystko w donicach. Bukszpany w szczególności.

Instagram Ogrodowiska
Sebek 19:23, 10 mar 2012

Ciekawe jak będzie w tym roku z nimi - bo mrozy poważne były...Ciągle trzymam za nie kciuki, że może tym razem się uda
Celina 19:44, 10 mar 2012

Witaj Danusiu
Zauroczona Twoimi bukszpanowymi stożkami ,bardzo bym chciała mieć chociaż jeden taki u siebie.
Bardzo Cię proszę zobacz na mojej 19 str.i oceń swoim fachowym okiem co się da zrobić i od czego zacząć?Chciałabym bardzo też podsadzić obwódkę bukszpanową żurawkami .Róże w środku obwódki mają być w kolorze łososiowym.Nie wiem jaką odmianę żurawki posadzić aby ładnie to zagrało.
Będę bardzo wdzięczna za podpowiedź.Pozdrawiam serdecznie

isia33 19:49, 10 mar 2012

Zazdroszczę porządkowania i samego porządku. U mnie jeszcze za zimno,a z moimi szkrabami to i tak ciężko coś zrobić. Szybciej robią bałagan swoim pomaganiam niż ja sprzątam.
kraania 20:09, 10 mar 2012

Ale piękne kompozycje! Do tego ogród posprzątany po zimie i wystarczy tylko czekać na wiosnę . Ja u siebie jeszcze nic nie zrobiłam.
Krys 20:26, 10 mar 2012

Danusia przepiękne kompozycję Ja dzisiaj nic nie robiłam bo strasznie wiało na działce ,ale za to zrobiłam przypadkowe zakupy ,oceń proszę
hanka_andrus 21:18, 10 mar 2012

Przyleciał gołąbek na wysoki dąbek,
zajrzał do Danusi, czy u niej porządek?
A u tej Danusi....węże ławki myją,
grządki wysprzątane, bukszpany podlane,
na tarasowym stole kwiaty stoją w kole,
niczym okruch nieba kule niebieszczeją ,
prymulki, hortensje, żurawki się śmieją!
A sama Danusia? Niczym Księżna Pani
Chodzi po ogrodzie z sekatorem w rączce
i ścina gałązki niezbyt pasujące!
Tutaj już jest wiosna!- zagruchał gołąbek-
i odleciał szukać miejsca na swój domek......
Gardenarium 21:21, 10 mar 2012

Haniu, dziękuję

Magnolia "Satisfaction"

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies