Jak zwykle idealny porządek - moje porządki w porównaniu z Twoimi marnie wyszły, ale i tak jestem zadowolony. Do pierwszych dekoracji jeszcze się nie przymierzam, bo za zimno, ale podobno w przyszłym tygodniu ma już przyjść wiosna - także pewnie się na coś skuszę
A jak tam trawniki ? Ja nawet jestem zadowolony po zimie, bo nie są łyse jak w zeszłym roku - tylko żółte - u Ciebie też widzę, że nowe rolki potrzebne nie będą
I mam jeden problem z konwalnikami - nie okrywałem ich i przezimowały dobrze, a teraz prawie wszystkie liście przypalone - cieniować je jakoś stroiszem lub włókniną?
Witaj Danusiu
Zauroczona Twoimi bukszpanowymi stożkami ,bardzo bym chciała mieć chociaż jeden taki u siebie.
Bardzo Cię proszę zobacz na mojej 19 str.i oceń swoim fachowym okiem co się da zrobić i od czego zacząć?Chciałabym bardzo też podsadzić obwódkę bukszpanową żurawkami .Róże w środku obwódki mają być w kolorze łososiowym.Nie wiem jaką odmianę żurawki posadzić aby ładnie to zagrało.
Będę bardzo wdzięczna za podpowiedź.Pozdrawiam serdecznie
Zazdroszczę porządkowania i samego porządku. U mnie jeszcze za zimno,a z moimi szkrabami to i tak ciężko coś zrobić. Szybciej robią bałagan swoim pomaganiam niż ja sprzątam.
Przyleciał gołąbek na wysoki dąbek,
zajrzał do Danusi, czy u niej porządek?
A u tej Danusi....węże ławki myją,
grządki wysprzątane, bukszpany podlane,
na tarasowym stole kwiaty stoją w kole,
niczym okruch nieba kule niebieszczeją ,
prymulki, hortensje, żurawki się śmieją!
A sama Danusia? Niczym Księżna Pani
Chodzi po ogrodzie z sekatorem w rączce
i ścina gałązki niezbyt pasujące!
Tutaj już jest wiosna!- zagruchał gołąbek-
i odleciał szukać miejsca na swój domek......