Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:10, 24 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Dzisiaj słoneczko schowało się za chmurami - ale deszcz mógłby spaść...Obiecane fotki

Wooooooooooow cudnie to wygląda
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:05, 24 mar 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Już mi brakuje kwiatów magnolii, ale mam jeszcze coś dla ukojenia tej tęsknoty

zaczyna się wilczomleczowe spektrum...to początek

to jest cudo!!! chyba złąmię zasadę i tylko jego kupię
Ogród w skali mikro :) 14:58, 24 mar 2014

Do góry

Dziewczynki ... Mam dziś zebranie z rodzicami w robocie więc mam lekki szał ciał ... Ale tak na szybciora wpadłam ,żeby Wam pokazać ,że wiosna na bank już u nas jest .... Zobaczcie jakie mnie ładne Boćki pod domem przywitały..,,, może to kuzynki naszego Bociusia

Słabe zdjęcie , była mgła.. No i z auta ... Ale takie fajne te Boćki ,że się opanować ńie mogłam buziam Wszystkich goorąco

Rozpoznawanie chorób i szkodników 14:56, 24 mar 2014

Do góry
Proszę o pomoc w walce ze szkodnikiem. Niestety nie zauważyłam osobnika, który tak potraktował mojego rh, zostawia tylko odchody i dziury, pełno dziur

Będę wdzięczna za podpowiedz
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 14:20, 24 mar 2014

Do góry
A to moje wczorajsze pomidorowe zasiewy.
Jak zwykle przesadziłam z ilością odmian...
Ale uwielbiam pomidory, a teraz jest taki wybór, że trudno się oprzeć

Ania i róże i cała reszta :) 14:18, 24 mar 2014

Do góry
ściana - takie coś chciałabym, aby powstało w tej mojej a'la altanie:

to ostatnie zdjęcie pokazuje nieotynkowany mur, ale chyba obielony?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:17, 24 mar 2014

Do góry
Irenko chyba na wycieczkę czas Nikita już była na buksiki

o super wiadomość byłam popatrzeć, pięknie wyrównane i nowy nabytek idealny

Irenko, wpadłam do Ciebie po pracy i co widzę cisy do posadzenia no nie mogę się doczekać jak to będzie wszystko wyglądało cheć i tak zawsze na zdjęciach nie wszystko można oddać....

oj potrwa to, mameja ze mnie

Pewnie pracuś w ogrodzie

nie, tu się męczyłam z firanami, bo lało
Minimalizm z odrobiną romantyczności 14:16, 24 mar 2014

Do góry
Helga
Ania i róże i cała reszta :) 14:14, 24 mar 2014

Do góry
Teraz to wygląda tak, pomijamy ten gruz w tle (niebieskie płytki itd), muszę się go znowu pozbyć

W miejscu, gdzie oparte są przęsła od ogrodzenia i w lewo idąc chcę dać drzewo, jak przyjedzie a prawą stronę zrobić na swój użytek właśnie, czyli rozplantować tam ziemię, zrobić coś ze ścianą, oddzielić się czymś od tej lewej (kratka na pnącze lub wysokie trawy), przestawić tam te moje ławki (dopóki się nie dorobię ładniejszych) i wykombinować coś na styl altany, ale lżejszego, albo same kratki od boków, albo coś w ten deseń. Tak, żeby powstało zaciszne, oddzielone od reszty ogrodu miejsce.

Ania i róże i cała reszta :) 14:14, 24 mar 2014

Do góry
Kochani, nakreślam bardziej ten mój problem z tym miejscem, chciałam to pominąć, ale co mi tam
-sąsiad to osoba ciekawska, wybitnie wszystko wiedząca i znająca (według niego oczywiście...), donosząca i kombinująca. Nie ma szans na to, abym się z nim dogadała, nie potrafię, sam jego widok wywołuje u mnie napad agresji niestety a po za tym jestem pewna, że byłoby od razu tysiąc pytań do.. i wielkie kręcenie nosem. Chcę tego uniknąć, ona na tę stronę ogrodu nie ma podglądu, więc jak cichaczem pomaluję i wrzucę bluszcz na ścianę to nie zauważy, tym bardziej, że po jego stronie też taki bluszcz rośnie, więc w razie czego powiem, że pewnie dolazł i do mnie i sobie rośnie.

-mój 'dół' o którym już wspominałam kilka razy to drugi kłopot, ojciec, z którym raczej nie rozmawiam uważa, że wieś to wieś i gnojownik, bałagan, gruz i inne przypadłości ogrodowe na wsiach to normalka, po to jest według niego ogród, aby było gdzie ten cały syf trzymać. Walczę z tym jak mogę i co roku coś przerabiam po troszku, aby nie podpaść. Nie chodzi o to, że się go boję czy coś, tylko nie lubię awantur, więc nie wchodzimy sobie w drogę. To miejsce, które chcę upiększyć to do tej pory była składowalnia drewna, jeżeli je przywieziemy.

Tak wyglądało to miejsce kilka lat temu

Ogarnęłam to ile mogłam, tu już posprzątane, jako tako

z lewej strony na tych zdjęciach widać zagrodzony kojec (tam był pies) i różne resztki z budowy

tutaj kojec już zlikwidowany, potem zlikwidwałam również to ogrodzenie, zdjęcie zrobione z okna dachowego, bo tak najlepiej widać tę strone ogrodu

i poukładane drewno

jeszcze kilka ujęć

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:12, 24 mar 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)

Irenko, przypomniało mi się techniczne pytanie patrząc na Twoje donice: czy tą plastikową białą masz wypełnioną całą ziemią i czy na dnie robiłaś otwory? Jak mogłabyś mi u mnie odpowiedzieć. Dziękuję i pozdrawiam. Rewolucję będę śledzić.

Ula odpowiedziałam
są kamienie, otwory i coś co stale użyźnia ziemię, bo w tej Elho na stałe rośnie róża, 3 sezony nigdy jej nie okrywałam

a horti pnąca, sadzonki dla ciebie, ma taki sam etap rozwoju, jak te na tej matce
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:09, 24 mar 2014

Do góry
Robertop napisał(a)
Super te zmiany. Kiedy ja doczekam sie dzielenia roslin, na razie wszystko male.

Robert, u mnie już jak w hurtowni przyjeżdżaj i bierz dzielę i wtykam, a nuż komuś kiedyś się przyda
od Uli rok temu dostałam kawałek czyśćca, a teraz mam tyle tego, że szok, cały dywan może być
czekam na piwonie, o 24 sztuki mam więcej, czy zakwitną?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:04, 24 mar 2014

Do góry
danuta_szwajcer............Danusiu, bardzo mi cię żal, straciłaś przyjaciela..

Mirka.........foty są

Anita1978...........a wiesz, że nie, nic nie bolało, ale ogólnie padłam

Iza/ Konstancja..............no wiesz, parcie jest na piękno, chyba dlatego wszędzie demolki

Ania, Kindzia, Ewa, u mnie lało i leje i zimno

ania_art...........Aniu, tyś wzór dla wszystkich

Sebuś....tam doszły kulki i pomiędzy żurawki, trawy, tulipany, szafirki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:04, 24 mar 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Haniu, chyba tak mus jedną parą się podzielić

Mam pomysła Miedzy gazony a płyty wsadź przywrotniki Bedzie jak w Anglii
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:58, 24 mar 2014

Do góry
Dla Kindzi podaję nazwę mojego iryska..............troche się naszukałam i znalazłam dwie odmiany

prawie identyczne

1) Kosaciec wspaniały ( Iris Ochroleuca )

2) Kosaciec orientaly zwany żółtawym ( Iris Orientalis )

Mój irys jest to kosaciec żółtawy, nie mylić z żółtym, dobrze rośnie w miejscach wilgotnych w podłożu ciężkim i gliniastym, jak dla mnie idealny, do gliny pasuje

Mam jeszcze japończyka, ale on słabo się rozrasta, lubi jak ryż moczyć nóżki

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:55, 24 mar 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Irenko u Ciebie tyle zmian w ogrodzie, nie mam czasu dokładnie przejrzeć, ale to co widzę na szybko podoba mi się. Lubię żywopłoty z cisa te duże ale i te małe też.

Demolka póki co, ale potem będzie lepiej nie wiem, czy nie są zbyt duże odległości między cisami, ale w szkółce mówili 60 cm, a my daliśmy 30
.... wilczomlecz w pąkach! i żonkile w pogotowiu

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:50, 24 mar 2014

Do góry
ewsyg..........ja też ale te na wolności, 6 par kosów, wróbli ogrom, 2 pary olbrzymich dzikich gałęzi i kilka par mniejszych gołębi, wiem, gdzie budują gniazda

anna_g..........Aniu, rok temu z patyczków zakwitły mi po 1 kwiatku, jak będzie w tym nie wiem...
stan obecny, wszystkie idą, listki spore, a bryłą korzeniowa ciut później będzie...

AniaDs.......to mąż, ja zawsze zbaczam z kursu
ja focę

Eda.......mokro było

Kasik...............fotel do renowacji, ale cieplej musi być na razie , to ja mam demolkę, jedynie kształty obsadzone cisami wprowadzają porządek, a rośliny biedne czekają
lawendy, róże i czyść z trawami, oby nie zgniły, ale leje, może jutro przed pracą? o 5.30 ruszę

Gdzie diabeł nie może... 13:47, 24 mar 2014

Do góry
maggie_82 napisał(a)
I pomóżcie jeszcze w sprawie tych żurawek. one tak zawsze na wiosnę wyglądają? :/

mam to wszystko obciąć? czy zostawić tak jak teraz?

Żurawki zwykle lepiej wyglądają po zimie, ale nie martw się u mnie tez w tym roku marnie.

poobrywaj suche liście i staraj się nie uszkodzić tych co już startują - w każdym razie delikatnie to zrób. Na pewno latem będą piękne
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:39, 24 mar 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
. Wiosennie u Ciebie bardzo.
I bardzo ładnie. Trzcinnik szaleje- za miesiąc/półtora będzie wystawał zza gabionu.

I czosnki!- ja też chodzę wokół swoich codziennie, i gadam, żeby rosły.

O juz sie mogę doczekać
Tu będzie rzeka gladiatorów

dawaj tu foo twojej wiosny wszyscy pewnie ciekawi
ja to bradzo bardzo
Ogródeczek jagody99 13:32, 24 mar 2014

Do góry
Zaglądam i pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies