Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Anita1978 13:12, 24 mar 2014

Irenko, to Kostrzewa jakaś? Tez mam 3 duże egzemplarze, ale nie myślałam nad ich podzieleniem....
Ja też należę, do tej grupy nieszalejącej za buksikami, mam ich 6 - i to przypadkiem....
Milka 13:16, 24 mar 2014

ewaoo4........lepiej oglądać, ja jeśli czytam, to dokładnie bo jak inaczej sens pojąć

Anabel/ Haniu.........a mówią, ze koło to najdoskonalszy kształt a tak na poważnie, myślę, ze będzie większy ład i powoli ograniczam gatunki, będzie mnogość danego gatunku...dom już prawie na finiszu, a ja długo posiedzieć nie mogę, jak wracam styrana z ogrodu, jestem najszczęśliwsza, nic mnie tak nie cieszy, jak to

Joaska.........ja mam tyle pracy, że nie ma pośpiechu, może byc i latem przecież też nic nie wysłałam, nie wyrobiłam się

Wiunia....zrobiłam zbliżenie moich miłorzębów, żywe wyglądają tak, porównaj do swoich

Aganiu..............twoje piękności też podziwiam

Kindzia......u mnie tylko rh dostały nawóz, reszta czeka

Kondziu.....jak mi cię żal i psiaka, skąd ja to znam, ale liczę, ze jest lepiej, niż u mnie się skończyło...

.

boguslawa_ma... 13:16, 24 mar 2014

Irenko chcę zapytać o cisy ,czy będziesz je formować?-może pisałaś ale nie doczytałam,
bo ja mam 2 wielkości twoich chciałabym w stożek ale nie wiem jak się do tego zabrać -może u ciebie bym coś podpatrzyłaPozdrawiam
Milka 13:28, 24 mar 2014

Anita1978 napisał(a)
Irenko, to Kostrzewa jakaś? Tez mam 3 duże egzemplarze, ale nie myślałam nad ich podzieleniem....
Ja też należę, do tej grupy nieszalejącej za buksikami, mam ich 6 - i to przypadkiem....

Anitko tak, nowa odmiana, inaczej rośnie, ma grubsze źdźbła, bardziej sine, rok temu z 1 kępy zrobiłam 20, wszystkie się przyjęły, jedną teraz podzieliłam, mam kolejne 20 i jeszcze te dwie, chyba, ze dostanę lenia, to 3 kępy gdzieś w całości upcham..
bukszpany lubię, ale ten zapach mnie dobija, za to ambrowiec, który już pąki pokazał, pachnie mi
i czekam na tego derenia, chyba będa po raz pierwszy kwiaty dereń kwiecisty Florida-Cornus odmiana rubra
Milka 13:30, 24 mar 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Irenko chcę zapytać o cisy ,czy będziesz je formować?-może pisałaś ale nie doczytałam,
bo ja mam 2 wielkości twoich chciałabym w stożek ale nie wiem jak się do tego zabrać -może u ciebie bym coś podpatrzyłaPozdrawiam

Bogusia, moje cisy będą cięte w murek, czyli na początek wyrównam górę, ale dopiero w sierpniu, chcę aby się zaaklimatyzowały, a potem wg potrzeb; swoje możesz połączyć np 2 sztuki i z nich ciachnąć stożek, aby sobie ułatwić zadanie, zrób może jakiś model do strzyżenia, albo na oko
nie bój się, tnij powolutku i wyjdzie, ale mnie odradzono cięcie po posadzeniu, więc się wstrzymuję
tu już część posadzona, przed cisami daję trawy, nie chcę nieustannie bawić się w poprawianie kancików, trawy zasłonią z jednej strony carexy Ice Dance, a z drugiej kostrzewa z czyśćem
a potem środek uporządkuję

laurowisnia 13:48, 24 mar 2014

Irenko u Ciebie tyle zmian w ogrodzie, nie mam czasu dokładnie przejrzeć, ale to co widzę na szybko podoba mi się. Lubię żywopłoty z cisa te duże ale i te małe też.
Milka 13:50, 24 mar 2014

ewsyg..........ja też ale te na wolności, 6 par kosów, wróbli ogrom, 2 pary olbrzymich dzikich gałęzi i kilka par mniejszych gołębi, wiem, gdzie budują gniazda

anna_g..........Aniu, rok temu z patyczków zakwitły mi po 1 kwiatku, jak będzie w tym nie wiem...
stan obecny, wszystkie idą, listki spore, a bryłą korzeniowa ciut później będzie...

AniaDs.......to mąż, ja zawsze zbaczam z kursu
ja focę

Eda.......mokro było

Kasik...............fotel do renowacji, ale cieplej musi być na razie , to ja mam demolkę, jedynie kształty obsadzone cisami wprowadzają porządek, a rośliny biedne czekają
lawendy, róże i czyść z trawami, oby nie zgniły, ale leje, może jutro przed pracą? o 5.30 ruszę

Milka 13:55, 24 mar 2014

laurowisnia napisał(a)
Irenko u Ciebie tyle zmian w ogrodzie, nie mam czasu dokładnie przejrzeć, ale to co widzę na szybko podoba mi się. Lubię żywopłoty z cisa te duże ale i te małe też.

Demolka póki co, ale potem będzie lepiej nie wiem, czy nie są zbyt duże odległości między cisami, ale w szkółce mówili 60 cm, a my daliśmy 30
.... wilczomlecz w pąkach! i żonkile w pogotowiu

Sebek 14:04, 24 mar 2014

irena_milek napisał(a)

Haniu, chyba tak mus jedną parą się podzielić

Mam pomysła Miedzy gazony a płyty wsadź przywrotniki Bedzie jak w Anglii
Milka 14:04, 24 mar 2014

danuta_szwajcer............Danusiu, bardzo mi cię żal, straciłaś przyjaciela..

Mirka.........foty są

Anita1978...........a wiesz, że nie, nic nie bolało, ale ogólnie padłam

Iza/ Konstancja..............no wiesz, parcie jest na piękno, chyba dlatego wszędzie demolki

Ania, Kindzia, Ewa, u mnie lało i leje i zimno

ania_art...........Aniu, tyś wzór dla wszystkich

Sebuś....tam doszły kulki i pomiędzy żurawki, trawy, tulipany, szafirki