Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek wśród borówek 15:01, 10 lut 2014

Do góry

Cudowny masz ten taras Już sobie wyobrażam ciepły, letni poranek z kawą i śniadaniem właśnie na tarasie.
Oj jak ja tęsknię za latem...
Zdjęcia oczywiście zapisuję do inspiracji.
Pozdrawiam ciepło i słonecznie.
Rododendronowy ogród II. 14:59, 10 lut 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U mnie jeszcze leży troche śniegu , niewiele można zrobic w ogrodzie.

Bożenko, nie jest źle, myślałam, ze dużo więcej
Jeszcze ciut i wskoczysz do ogrodu i wszelkie troski znikną
Te zdjęcia od Gabrysi zainspirowały mnie, dlatego posadziłam pod mur rh
Oddam ci dojrzałą winorośl, nawet dwie, bo będę je usuwać, zmiana planó
Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:36, 10 lut 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Wow, jaka wiosna u Ciebie Na sadzonki winogron to ja się piszę, jakby co (szczególnie na czarne).

Agnieszko, czarnych nie mam, a ponadto do oddania będę mieć dojrzałe rodzące krzewy, po prostu muszą iść z tego miejsca, gdzie rosły, jeden sobie zostawię, resztę rozdam; ciekawa jestem jak pójdzie z wykopywaniem?
to jest to miejsce z winogronami, wszystko stąd wylatuje
Ogród w budowie - nieustającej 14:30, 10 lut 2014

Do góry
Nadrobiłam u Cię zaległości, a tu Gabrysiu inspiracje wrzucasz, miodzio cudne kompozycje, wiesz cały czas mam problem z bergeniami u mnie nie mogę im znaleźć odpowiedniego miejsca, żeby je wyeksponować, jak to dobrze, wreszcie coś znalazłam u ciebie, piękna ta kompozycja z bergenią

Te zestawienia też są obłędne z gunnerą i chyba z tarczownicą lubię te wielkie liściory

Ogrodowe dekoracje zobaczyłam, mogę sobie pomarzyć na razie

Życzę Twoim nowym różom, szybkiego wzrostu i bujnego kwitnienia, ale jak u ciebie tyle rozmaitego guano, to jakoś się o to nie martwię
Pomysł na ogród 14:22, 10 lut 2014

Do góry
a Jegomość Dom też dostojnie wygrzewa mury

Pomysł na ogród 14:19, 10 lut 2014

Do góry
nie tylko ja cieszę się ze słońca - ptaszyny wyżarły wszystko i wariują

Pomysł na ogród 14:16, 10 lut 2014

Do góry
aż mi się gęba uśmiecha

Pomysł na ogród 14:14, 10 lut 2014

Do góry
stękałem, stękałem i wyszło słońce

z pod śniegu wyłaniają się rośliny... piękny widok !

Marzy mi się Siedlisko.... 14:10, 10 lut 2014

Do góry
I jeszcze pierwsze nasionkowe zakupy, chociaż tyle
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 14:10, 10 lut 2014

Do góry
Hem ma chwilunie, wybaczcie ze nie odwiedzam ale od dzieci i eMusia mam zakaz kompa na rzecz rodzinnych wypadów
U Was wiosna? Ja też myslałam że tu wiosna będzie i nici z nart, pojechaliśmy jednak trochę w stronę Krynicy i .... inny swiat

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:03, 10 lut 2014

Do góry

Wspomnienie z ubiegłego sezonu, z Paprotka w jej ogródku. Pozdrawiam

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:01, 10 lut 2014

Do góry
Natalia przy śniegu nie powinno być problemu, bez pierzynki niektóre u mnie poszły i a i choroby robią swoje, z sianiem nigdy nie próbowałem ale chyba już czas

dzisiejsze spacery
artystka pozuje

pinus mugo Orange Sun tej zimy kiepsko wybarwiona

a bywało już tak

Marzy mi się Siedlisko.... 13:49, 10 lut 2014

Do góry
A w domu:

Pozdrawiam serdecznie
Znowu na wsi 13:46, 10 lut 2014

Do góry
Temat różany, z pozdrowieniem zostawię coś na temat.
Marzy mi się Siedlisko.... 13:45, 10 lut 2014

Do góry

Ogródek Agam 13:41, 10 lut 2014

Do góry
I projekty od Sylwii i Filipa.

Wygląd rh nadal tragiczny. Liście oklapnięte. Nie jestem pewna czy zostaną w tym miejscu na dłużej.
Czekam na wysyp 100sztuk tulipanów "Angelique" w miejscu gdzie mam korę i cały czas myślę jak w ostateczności powinno to wyglądać.
Chatka Baby Jagi 13:39, 10 lut 2014

Do góry
Ewka: Ojej jakąś weryfikację mam włączoną, czy co ? Muszę sprawdzić...
Na razie, niestety mam tylko jedno dzieciątko.. reszta na zdjęciach to kuzyni...
Co do kominka, szczerze powiedziawszy pierwszy raz się spotkałam z takim sposobem palenia... nigdy nie słyszałam o paleniu na górze... Koniecznie muszę spróbować... Ale to jutro, bo dziś już palę...
Zawsze robiłam podobnie jak Natalia... rozpalam, narzucam grube jak się porządnie chwyci to zamykam..

Iwona Aniela jest z końca września 2011.... fajne takie brzdące... mój kominek akurat jest bez płaszcza mamy tylko podpięte rozprowadzanie kanałami po całym domku i turbinka, myśleliśmy o płaszczu, ale fundusze nie pozwoliły (choć on ponoć też ma swoje plusy i minusy)

Jeszcze chciałam wam pokazać jak powstawał nasz taras... W tym okresie zaczęliśmy... a trwało to dość długo ( brak funduszy, materiału i czasu )
Zaczęliśmy oczywiście od wybrania ziemi... i nasypaliśmy trochę żwirku, który został nam chyba z jakichś wcześniejszych remontów...

( 31.08.2012 )

Jak widać na prawym zdjęciu jasno-różowy wiciokrzew ma już nową drabinkę i z powrotem wspina się na dach....

I tu widać też drugiego, ciemno-różowego przy wejściu, również dostał nową drabinkę do wspinaczki...

Niestety ta rabata jest w trakcie przesadzania, ładnie tu wygląda, ale niefortunnie tu poprzesadzałam roślinki bo zaraz przy dachu z którego wciąż nam się leje (nie mamy jeszcze rynien), spada śnieg... cały czas jest zmasakrowana i w dodatku jest za wysoka i zasłania mi roślinki za nią... także sukcesywnie wysadzam ją gdzie indziej, tu zrobię coś niższego, żeby wchodziło na tą skapkę (żeby nie trzeba było jej kosić - to uciążliwe )

Jak ktoś pamięta, wcześniej było tu chaszczowisko z pęcherznic kalinolistych, ale je wyeksmitowaliśmy, zasłaniały całe światło... teraz mamy po tej stronie okienka...

I moje mini śmierdziuchy i fuksja ( w tym roku mi zdechła, bo za późno ją schowałam do domu, ale odrasta od korzenia, może coś jeszcze z niej będzie )

i tyle zdążyliśmy zrobić w lato 2012... potem znów przyszła jesień....
Marzy mi się Siedlisko.... 13:39, 10 lut 2014

Do góry
Witam wszystkich, a szczególnie Kasię, Monikę, Magdę, Marzenkę, Iwonkę, Yolkę, Gizę, nie wiem kiedy minął ten miesiąc, jak mnie tu nie było, a niech czas tak leci ale tylko do wiosny, potem niech będzie czas nacieszyć się tym co przyniesie
Dziś też tak szybciutko.
Gizo, to tak "samo się", na razie nie przeszkadza i ładnie wygląda.

U nas słonecznie i przyjemnie. A w ogrodzie:

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:38, 10 lut 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tak to niestety wygląda, to najgorszy czas dla ogrodu, aż się nie chce wychodzić

Danusiu, jest tak, żeby potem mogło być inaczej - lepiej. Toż to Twoje słowa są! Marzec już tuż, tuż. Szybko zleci. I będzie wielkie mycie i pranie ogrodu.

EDIT: jak zaglądam, to i piszę. Jakoś tak nie umiem dyskretnie "po angielsku" zajrzeć. Wiem, że jesteś cały czas. Opieki doświadczam ja i mój ogród. Ściskam mocno.
Pomysł na ogród 13:36, 10 lut 2014

Do góry
Skula napisał(a)
trawa też postanowiła się wydostać na powierzchnię

Witam, u mnie też już trawka się zieleni.
Mam pytanko, trochę z innej parafi
Na drugim zdjęciu jest takie cudo na siadce, ciekawa jestem jak się sprawdza w praktyce, chodzi mi o to czy nie niszczeje za bardzo. Chętnie bym się odrgodziła od sąsiadów, a to tak cudnie u Ciebie się prezentuje.
POZDR.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies