Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 00:28, 07 kwi 2014

Kulkowania bukszpanowego ciąg dalszy, ale ta rabata podobnie jak poprzednia jest jeszcze nie dokończona, trawki eszcze wszstkie nie posadzone, widac że to tylko przymiarka

Margarete 00:37, 07 kwi 2014

Na razie posadziłam tylko 6 kulek, 3 ciemierniki i "stare" trawy które rosły poprzednio na tej rabacie ale one sa poobcinane i prawie ich w tych kulkach nie widac, sa tam 2 miskanty ML, 4 rude carrexy ktorych nazwy nie pamietam ( mam zpisane to potem sprwdze) i 3 carrex mrrowi...jakis tam... tez nie pamietam
Przed bukszpanami od strony trawnika pozostawiłam rosnące juz od ubiegłego roku konwalniki i z boku red barony. Za bukszoanami widać wschodzące czosnki.......... Rabata jest jeszcze nieskończona, musze uzupełnić żwirek i "przespać sie " z układemtych dosadzanych traw...może to zmienie jeszcze, kulek juz nie bede ruszac ale trawy....kto wie...........

Poza tym dosadze tam jeszcze stipy jak mi podrosną............
Margarete 00:40, 07 kwi 2014

A tak w ogóle to wiosna w ogrodzie cieszy mnie każdym swoim sygnałem....
Oto moje hiacynty - całych 6 sztuk mam ale są sliczne.........

Margarete 00:42, 07 kwi 2014

Jeszcze ostatnie krokusy kwitną ale w większości to juz raczej tylko wspomnienie po krokusach zostało......

Margarete 00:46, 07 kwi 2014

Ale za to dzielnie zastępują je inne kwiaty - szafirki ....i bratki............i jest kolorowo..........

Margarete 00:51, 07 kwi 2014

Bogdziu, Popcarol - oto "wasze " liliowce, całkiem ładnie wystartowały po ciepłej i bezsnieżnej zimie, czekam na kwiaty, ciekawa jestem ich kolorów.............

A tu tez liliowce ale w towarzystwie roslin cebulowych

Margarete 00:55, 07 kwi 2014

Jabłoń ozdobna "ruszyła" (w tle niestety miska żółta słuząca mi do podsypywania kamieni weszła w kadr) i wierzba hakuro...
Margarete 01:03, 07 kwi 2014

No i na koniec aktualnie panująca niepodzielnie na nad wszystkimi innymi roslinami, szykujaca sie do pokazania całej swojej urody - jeszcze malutka, jeszcze w pąkach ale juz królowa - jej wysokośc magnolia - odmiana Susan, notorycznie obgryzana przez mojego psa ............nie wiem dlaczego ? Może słodka jest.... nie odwazyłam sie tez ugryźć i spróbowac....... ( w tle ta sam żółta miska o ktorej pisałam wyżej - normalnie mistrzyni drugiego planu ...)

Anita1978 08:21, 07 kwi 2014

Ładnie wyszło z kulkami bukszpanowymi! Napracowalaś się, nie ma co! I kulki wyszły kuliste, jajek nie widzę
ewa004 09:09, 07 kwi 2014

Małgosiu widzę że tez masz te szafirki z szerokimi listkami ?
Dziewczyny piszą że to jakaś nowość
Ja tez je przez przypadek nabyłam ,kupiłam w insekcie zwykłe szafirki, a mam takie