Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w malinówkach 20:23, 05 gru 2022

Do góry
Marcin89 napisał(a)

Czy zawiązuje się też turzyce?

Te moje są po przesadzeniu, będą nisko ścięte na wiosnę.
Turzyc nie trzeba wiązać, ja moich traw to żadnych nie wiąże rozplenic, miskanta.
Dębowe zakątki 20:06, 05 gru 2022

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Zaniemówiłam chylę czoła. Aniu, to coś niesamowitego, wspaniałe .
Dębowe zakątki 19:44, 05 gru 2022

Do góry

Aniu, no musiałam zacytować te obrazy, są tak piękne, że aż sobie westchnęłam z zachwytu
Masz niesamowity talent i bardzo Ci dziękuję, że się nim z nami dzielisz, pokazując
Swoje dzieła

A ogród zawsze piękny, Twoje zdjęcia o tym świadczą
Zieleń, drewno i antracyt 17:10, 05 gru 2022

Do góry
Pod koniec czerwca do gry wchodzą miskanty i krwiściągi, sąsiedzi przestają być widoczni,
w lipcu przejście na nową część zaczyna wyglądać tajemniczo.

Na początku września ponownie zaczyna się tu robić kolorowo i tak pozostaje aż do czasu, kiedy orzech zgubi liście. Podczas ich grabienia cienista traci swój urok, ale mam nadzieję, ze dzięki ciemiernikom już niedługo znów zacznie przyciągać wzrok

Koniec, a właściwie początek, pierwsze ciemierniki już zaczynają pokazywać kwiaty

Zieleń, drewno i antracyt 16:59, 05 gru 2022

Do góry
Udało mi się dzisiaj w końcu zadołować donice z różami, przemokłam strasznie, teraz grzeję się przy kominku

Naszło mnie na kolejne wspominki z zielonego sezonu, ale tym razem przechodzę na najnowszą realizację na starej części ogrodu.
Nowa cienista - towarzyszka leśnej, razem tworzą(stworzą) bardzo udany duet. Niech tylko nowa się rozrośnie, odgrodzi od płotu i widoków za nim. Rabatę zaczęłam tworzyć pod koniec 2020r, wytyczyłam wstępny kształt, wykopałam tony pokrzywy i perzu, posadziłam graby i kalinę(przyszłe tło dla reszty zieleni). Zeszły rok był w tym miejscu bardzo pracowity, powstało oczko wodne, posadziłam co miałam posadzić, rabata nabrała ostateczny kształt, by w tym roku zacząć pokazywać na co ją będzie stać. Z efektu jestem bardzo zadowolona, udało mi się płynnie połączyć zakątki cieniste, powstało pół dzikie, tajemnicze przejście na nową część ogrodu
Tak to miejsce wyglądało pod koniec listopada 2020

A tak pokazała się już tej wiosny Zaczęło się od ciemierników i ranników. Mam nadzieję, ze te drugie stworzą już niedługo wesoły, żółty dywanik Potem pojawiły się tulipany botaniczne, niezapominajki, serduszka i dalej już zieleń buchnęłą pełną parą

Rabata kończy się pod koroną orzecha włoskiego i tam jest najbardziej dzika. Zostawiłam wszystko, co daje sobie radę, a jest tego o dziwo całkiem sporo. Chwasty oczywiście też są, ale w połowie czerwca już nie mają siły się przebić przez gęstwinę

To najchłodniejsze i najbardziej wilgotne miejsce w ogrodzie, pomimo obecności orzecha.

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 14:49, 05 gru 2022

Do góry
Mam krecie kopce po dwóch stronach krzewu hortensji wrrrr! Zatem niemal na pewno korzenie wiszą w powietrzu wrrrr!
Co robić??
Sałatka pokrzywowa 14:20, 05 gru 2022

Do góry
antracyt napisał(a)

To ja mam coś idealnego na tą okazję... chociaż już z czasów trochę powojennych

U mnie do dzisiaj stoi na półce. Do towarzystwa ma Wiecha.
Małymi krokami-Ogród Wioli 13:34, 05 gru 2022

Do góry
basia3012 napisał(a)

Pokażesz ten świecznik?

Świecznik, bardziej kompozycję, bo świecznik gotowy ,aby go ozdobiłam

Ogród Basi i Romka 12:44, 05 gru 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Basiu, życzenia pomyślności również z wiosennym przesłaniem

Dziękuję i pozdrawiam cieplutko
Ogród Basi i Romka 12:21, 05 gru 2022

Do góry
Basiu, życzenia pomyślności również z wiosennym przesłaniem
Ogród Basi i Romka 12:17, 05 gru 2022

Do góry
gogo napisał(a)
Ode mnie bardzo szczere, choć spóźnione, życzenia radości w życiu i ogrodzie i zdrowia

Dziękuję ale przyjemnie, wiosennie się zrobiło z tymi tulipanami
Ogród Basi i Romka 12:16, 05 gru 2022

Do góry
eda napisał(a)
Basiu radości ze wszystkiego buziaczki

Dziękuję i pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:11, 05 gru 2022

Do góry
Ale drzwi trzeba zamknąć żeby myszy nie naszło, a ponieważ stara klamka zlikwidowana to zakładamy nową( starą z odzysku)na tym czas, ale docelowo zostanie też ona

Emuś w tym czasie walczył dalej z kominem

jeszcze ze trzy metry do postawienia, ale bliżej końca niż dalej
Ogród Basi 12:08, 05 gru 2022

Do góry
Basiu, trochę spóźnione, ale szczere życzenia - wszystkiego naj, naj, naj i jeszcze więcej

Ładnie wygląda ogród pod śniegiem
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:07, 05 gru 2022

Do góry
w sobotę Emuś zdemontował drzwi by mi było łatwiej, więc skrobałam dalej

potem szlifuje boschem, a na końcu poprawiam moja szlifierką oscylacyjną

jedna strona gotowa, zostało tylko listwy przy szybach oczyścić i szyby
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:04, 05 gru 2022

Do góry
Remontowo
Futryna okazała się być dębowa, zdrowa, hurrra choć jedno nas nie rozczarowało

hurrra po raz drugi płycina jest drewniana, a nie z pilśni bardzo się tego obawiałam bo tak się okazało w przypadku kredensu, który mam w gospodzie.

w tygodniu wieczorami zdzierałam próg
Ogród Basi i Romka 11:59, 05 gru 2022

Do góry
Ode mnie bardzo szczere, choć spóźnione, życzenia radości w życiu i ogrodzie i zdrowia
Grzebiuszka ziemna 11:05, 05 gru 2022

Do góry
Kordina napisał(a)

No widzisz weX przykład z Mgduski

Tak Basiu i Aniu - ostatnie zakupy w tym roku, ale zaraz jest następny i czas zimowy na planowanie.

Sylwia też jestem ciekawa, jak z mieczykiem, widziałaś go, jaki ładny dwukolorowy kwiatek?

Alu - dzięki, w międzyczasie też czekam wiosny (hm... międzyczas - ładnie brzmi), dzisiaj spadł porządny śnieg i przykrył wszystko i niedociągnięcia również uwolnił mnie chociaż nie do końca, robię sowę drewnianą do ogrodu przyjaciółki na Barbórkę, ale chyba będzie poślizg czasowy.

Eda - tak, liczę na szał na wiosnę mój niebieski na zdjęciu wygląda tak, ale wiesz rzeczywistość zweryfikuje (po moich doświadczeniach z biało-niebieską lilią )

a tak ma wyglądać ice kream

cudny, no nie? Jak lód malinowy w zielonym waflu z bitą śmietaną (ślinotok...)

Ha, ha, no widzisz? Nie na darmo mówią wiara czyni cuda
Brawo bravissimo Mgduska!!

Cudne jest na co czekać
Ogród Basi i Romka 11:03, 05 gru 2022

Do góry
Basiu radości ze wszystkiego buziaczki

Ranczo Edy 10:58, 05 gru 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Edzia, ale Ty masz świetny wózek na przewożenie sprzętu ogrodowego. Fachowo wygląda. Gratuluję zakończenia sezonu i czekam na pokaz dekoracji, skoro ich czas.

Haa dzięki Haniu tak wózek to moje dobrodziejstwo ogrodowe baaardzo się przydaje przy pieleniu worzeniu ..praktycznie nie dźwigam dzięki niemu
Dekoracje na pewno będą jak wena przyjdzie bo teraz czas przedświątecznych imprez jak się wykończą to zacznę myśleć póki co trawy dostały rogi i czekają na czerwone noski )

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies