Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:44, 24 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Urocze a u mnie sa tylo dwie - a lilie bajeczne pozdrawiam - nowa podgladaczka
Siejsko czarodziejsko 22:30, 24 sty 2014

Do góry
victoriagos napisał(a)
a to moje cudo
prawda ze pięknie kwitnie

ŁOŁ CUDOWNA!!!!!!!!!!!!!!
Czy ona Ci rośnie w gruncie ?
Siedlisko na Podlasiu 22:25, 24 sty 2014

Do góry
hym jak by to powiedzieć ziemi Ci u nas dostatek zagrodzone mamy okolo 30 arów a jest tego więcej ale kto by to zagospodarował no chyba ze TY - bo jak widzialam te Twoje ubiegloroczne zakupy cebulowych to mnie zatkało .U mnie to taki galimatias bo tak wlasciwie to mieszkamy na ślasku w Pawłowicach mąż jest na emeryturze i większość czasu własnie spedza w naszym domeczku na Suwalszczyżnie a ja no cóż jeszcze pracuje i nasz kochany rzad zalatwił mi jeszcze sporo latek pracy to tak z doskoku dolatuję dlatego co mozna to zasypujemy kamieniami bo nie szło z chwastami poradzić co widac na załączonym obrazku

a jak wrociliśmy po miesiacu to załamka - - bukszpanów nie widac z komosy a i tuje ledwie -

ogrodoweimpresjejolki 22:21, 24 sty 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Ale miałaś Jolu fajny dzień takie popisy i prezenty fajnie być babcią

Nooooooooo

I od małego na działce pomagają Oergole pod róze pewnie do dziś nie byłyby skończone, gdyby nie pomogli Dziadkowi

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:19, 24 sty 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
No i na dobranoc ode mnie fiolet

Pamiętacie jeszcze mój czosnkowy zakątek?

Buziaki i pozdrowienia przesyłam

Pamietam gdyz jest zachycający! Takie zdjecia tylko na pinterest
ogrodoweimpresjejolki 22:06, 24 sty 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)

Jolu, wspaniałe też Twoje powojniki
podaj nazwy

Tej jest najstarszy u mnie i jak dotąd NN
Ale każdy kupowany już za czasów Ogrodowiska ma swoje imię

Np. ten to dr Rupel

Szmaragdowy Zakątek 22:03, 24 sty 2014

Do góry

Znalazłam dwa takie zdjęcia tego miejsca...... i szczerze mówiąc i tak nie bardzo wiem jak ta rabatka wygląda bo widzę tam też odpływ z rynien.... Jakbyś znalazła jakieś zdjęcie całości tego kawałka z rabatką i rynną byłoby łatwiej.....

Pomyślałam sobie, że można by ta rabatę "powiększyć" wyjeżdżając z nią za płyty chodnikowe i łącząc z rabatą już istniejąca.
Wysadziłabym też te Rh siedzące w trawie i wkomponowała w rabaty.
Zapach ziemi 21:55, 24 sty 2014

Do góry
A teraz czerwień - niestety najbardziej ubogo jeśli chodzi o ten kolor

Zapach ziemi 21:51, 24 sty 2014

Do góry
Co do do kompozycji w donicach , to jeszcze była druga wersja ,niebiesko-biała , też w trzech donicach - tym razem glinianych
Ogród u stóp klasztoru 21:46, 24 sty 2014

Do góry
wymarzony weekend ....narty już nasmarowane ..szuuuu .a tymczasem nadrabiam zabawę w kolory , bo tych u mnie nie brakuje . dzisiaj dzień fioletu ...

Co z tym ogródeczkiem począć 21:45, 24 sty 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)

Budynek będzie wyburzony

Czy to dachówka na dachu? Ceramiczna, czy cementowa?
Czy zamierzasz z nią coś zrobić?
ogrodoweimpresjejolki 21:38, 24 sty 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dochodzę do wniosku jak widzę waszą dumę z wnuków że chyba fajnie być babcią Buziaki.

Bardzo fajnie A w zeszłym roku dostałam "Pierścień mocy", który nawet pomaga w pracach ogrodowych jak jest jakiś problem

ogrodoweimpresjejolki 21:36, 24 sty 2014

Do góry
beta napisał(a)
ale fajne te małe żabki, boćki i pozostała ferajna

a które to Twoje wnuki Jolu?

Beatko, zdjęcia niestety nie najlepszej jakości, a filmiku wgrać nie mogę
To zdjęcie po inscenizacji: "Zasadził dziadek rzepkę w ogrodzie, ...." Jeden z wnuków był wnuczkiem, drugi kotem, ale widzę, że uszy już zdemontowane, tylko ogon jeszcze troszę widać
Na poniższym zdjęciu, to czwarty i szósty od lewej

Oprócz występów były też prezenty dla Babci i Dziadka własnoręcznie zrobione i przyozdobione

Dobrze, ze przedstawili "Rzepkę" J,Tuwima, to się ogrodowo moje dzisiejsze wspominki wkomponowały
Szmaragdowy Zakątek 21:35, 24 sty 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Nikita, przepraszam, że sie wtrące ale mam "ale"
Nie wiem jak wyglada okolica "jajka" ale nie wiem czy jest sens zostawiania rabaty w takim wydaniu. Ja bym ja albo zlikwidowała albo zrobiła jakąś kontynuację ale nie wiem czy jest gdzie....

Jeżeli miało by to jajko zostać to proponowałabym cos na pniu..... kulę na pniu z cisa/tui, trzmieliny, w zależności co na dole...

Co do "deski do prasowania" to faktycznie niewiele miejsca ale ważne jest jak to wygląda na tle domu. Nie masz jakiegoś zdjęcia gdzie masz objęta ta rabatkę i okolicę?

Wiem, że zamieściłaś plan ale ja tam się w ogóle nie moge zorientować w odległościach..... na planie "deska" wygląda na większą....

Dzięki Gosiu za wizytę i cenne rady – dla rozjaśnienia „wizja lokalna” całej działki

Rabatka nr 1„jajko” znajduje się w tzw. przewężeniu i oddziela część reprezentacyjną od tej bardziej gospodarczej. Oczywiście jej kształt podlega negocjacji – jest „jajo” w nawiązaniu do koła z kostki brukowej znajdującego się obok. Ale przecież wszystko da się zmienić.

Jeśli chodzi o „deskę” to zdjęcia brak; sam domek jest raczej z tych „ładnych inaczej”, więc to rabatka musi być reprezentacyjna i odwracać uwagę od brzydkiego domku.

Ogród Eli 21:33, 24 sty 2014

Do góry
na rozgrzewkę mroźnego wieczoru ninimum czerwieni
Moja "przyziemna" :) pasja 21:30, 24 sty 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
A to jest szersze ujęcie miejsca, które zmieniam:

Jagoda czy ja dobrze zrozumiałam, że chcesz pomieszać Doorenbosy z tą brzozą, która jest? Ile tam masz miejsca?

...nie wiem czy mieszanie tych brzóz wyjdzie ładnie...
Bukszpan (Buxus) - uprawa 21:26, 24 sty 2014

Do góry

To ten bukszpan , w marcu 2013 roku, za nim ogromny świerk , który został usunięty .
Ogród cioci 21:13, 24 sty 2014

Do góry
Makowo na Kociewiu 21:04, 24 sty 2014

Do góry
A teraz dla poprawy nastroju i dla wykazania wielkiej kreatywności mojej wnuczki Agatki
zagadka
co to jest ?

Ogród cioci 21:02, 24 sty 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies