Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 08:07, 11 kwi 2014

Tess napisał(a)
O matko, mróz???
Muszę zobaczyć, co dla W-wy.

Agniecha, na razie "wiszę" kopytnik Madżence, Grabiom i Evochichonce.
W tym roku nadwyżki pójdą do nich.
Ale oczywiście, utuczę kopytka i dla Ciebie, ale musisz się przypomnieć, bo ja mam pamięć dziurawą jak sito
OK?

Było -3 przed siódmą. Jeszcze teraz jest -1, ale zapowiada się piękny dzień.
Tessiu, spokojnie z kopytkami Tak jak pisałam, widzę je u siebie, ale niekoniecznie już. Ja cierpliwa jestem a i ogród duży na tyle, że prace rozłożone na dziesięciolecia Jak sie uda, to będzie, jak nie, to też nic się nie stanie. Nie stresuj się. Na pewno masz zakaz wyrzucania naddatku.
agniecha973 08:07, 11 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Aguś uwielbiam naturalniść Twojego ogrodu, staw i platany będą nas zachwycać. O odleglość platanow sie nie obawiaj, bo tak jak pisała Malkul można je ogoławiać. Oczywiście przy naturalnym ogrodzie dziwnie by to wyglądało gdyby były formowane... Ale raz na jakiś czas wiosną im uporządkujesz korony z zyskiem dla ich urody.

W sobotę zamierzam kupić na giełdzie sadzonki warzyw.... Czy juz wszystko mogę wsadzić do skrzynek? Nie kupuję papryki tylko tradycyjne polskie warzywa- sałata, pietruszka, pomidory?
Skrzynki zakupione, tylko trzeba poolejowac.... Chyba ja to zrobię sama boM zamówił sobie drewno kominkowe... I będzie się tej czynności oddawał przez kilka dni.... Och jak on to lubi, tylko się do tego nie przyznaje

Platany muszą zostać jak są, nie ma jak ich szerzej rozstawić. Trudno, mam nadzieję, że im dużej krzywdy nie zrobię w ten sposób.

Co do warzyw - wszystko z wyjątkiem ciepłolubnych czyli papryki, pomidorów, cukinii, ogórków, fasoli, melonów, bakłażanów... Jakby co to pytaj.
agniecha973 08:10, 11 kwi 2014

Anita1978 napisał(a)

Ja też! Będziemy outsiderami Chwastowymi

Outsider, ha! Jeszcze tego nie próbowałam

Anita1978 napisał(a)

Ja czekam aż chwaściory podrosną, bo na razie wszystko wyłazi z ziemi, a ja nie pamietam co gdzie powsadzałam....np.lilie.....i nie chcę podeptać....tkaże mam chwilowe wytłumaczenie!

Każde wytłumaczenie jest dobre

paulina_weron_niemiec napisał(a)

To ja sie dołączam. Wczesna pora a wy juz nie spicie tylko na ogrodowisku siedzicie? pozdrawiam

Tak to jest jak się pracuje popołudniami. Rodzinka wyprawiona do szkoły/pracy, a śniadanie w towarzystwie ogrodowiskowych znajomych.
bartek_luberda 08:13, 11 kwi 2014

Też tak mam Mąż się już burzy Ogrodowisko musi być
Anita1978 08:18, 11 kwi 2014

He he....to idę po kawkę!
agniecha973 08:32, 11 kwi 2014

Uwaga! Jeśli ktoś planuje posiać owies na Wielkanoc, to trzeba to zrobić dziś lub jutro. Ja zawsze robię to tydzień wcześniej i jest akurat. Dziś na noc namoczę ziarna, a jutro do ziemi. Najpierw wolno rośnie, ale nie ma co się obawiać, w temp. pokojowej akurat dorośnie do niedzieli. Dwa dni później już się wykłada. Tylko trzeba gęsto siać. Dla przypomnienia - ubiegłoroczna łączka.

Anita1978 08:35, 11 kwi 2014

No piękna ta łączka! Tylko skąd ja wezmę owies???
agniecha973 08:36, 11 kwi 2014

Ja od wujka
Ale są w sklepach (marketach i ogrodniczych, tam gdzie nasiona) w małych opakowaniach pod zmyślną nazwą "Owies Wielkanocny"
Anita1978 08:43, 11 kwi 2014

Acha...no to się rozejrzę . Ale twoje kompozycje zeszłoroczne fajniusie
agniecha973 08:45, 11 kwi 2014

bartek_luberda napisał(a)
Też tak mam Mąż się już burzy Ogrodowisko musi być

Mój się już nie burzy