Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny ogród słonecznej safikey

Słoneczny ogród słonecznej safikey

monitka 21:55, 10 kwi 2014

Fajna ta fotka z Szopenem Widzę że u Ciebie też się sporo dzieje i masz takie zadbane rabatki
Wiesz może co to za żurawka na pierwszym zdjęciu? wydaje mi się że mam taką ale bez opisu kupiłam i nie znam nazwy.
safikey 09:05, 11 kwi 2014

Rosliny na rabacie iglakowej, ladnie się rozrastaja, ale jalowiec Gold Star rozrosl się zdecydowanie za bardzo, więc jest już plan na jutro, aby przesadzic go przed dom. Tu do zagodpodarwoanie jest prawie 6 arow drobne nasadzenia już zrobilismy. Na srodku bedzie nieregularna rabata pod kora iglaki- rozne odcienie zielonego, dodatkowo w rogach rosna nieduze swierki. Przy wjezdzie na calej dlugosci planuje rabate z lawenda, zurawkami i trawami. Ale to już chyba przyszly rok

A to moje okazy po 3 latach od posadzenia:

Zywotnik zachodni filiformis- dla mnie bardzo egzotyczny

Cyprysik groszkowy Curli Tops

Cyprysik japonski drath

I okaz do przesadzenia jalowiec posredni Gold Star

Milego dnia wszystkim zycze i uciekam do pracy
safikey 15:45, 11 kwi 2014

monitka napisał(a)
Fajna ta fotka z Szopenem Widzę że u Ciebie też się sporo dzieje i masz takie zadbane rabatki
Wiesz może co to za żurawka na pierwszym zdjęciu? wydaje mi się że mam taką ale bez opisu kupiłam i nie znam nazwy.

Monika, wydaje mi się, że jest to żurawka Georgia Peach
nie było oznaczenia, ale wydaje mi się, że to chyba to

może ktoś mądrzejszy, potwierdzi ?
safikey 21:43, 12 kwi 2014

Wczoraj wracajac z pracy wstapilam do nowej szkolki niedaleko Kielc i oczywywiscie nie moglam wyjasc z pustymi rekami, zakupy to swietna trawa- niestety nazwy nie znam ale wyglada niesamowicie:

Oraz 8 szt zurawek Melting Fire- nie za duzych ale za to w super cenie po 3,50 zas szt. Aż zaluje że kupilam ich tak malo- takich pieknosci nigdy za wiele

Od razu zaplanowalam miejce dla roslin na rabacie obok domu:

A dziś zabralam się wykonywanie planu
JoannA 19:16, 13 kwi 2014

Safikey,
o takim areale wiele ogrodomaniaków marzy. Duży ogród, dużo mozliwości.
Podziwiam Twoją determinację w tworzeniu ogrodu i zapał z jakim aranżujesz swoje rabaty.
Bardzo fajny pomysł z pęcherznicą, żywopłot świetnie wygląda i nadaje blasku ogrodowi.
Zapalona ogrodniczka z Ciebie, dopinguję w poczynaniach.
Jak roslinki podrosną będzie śliczny ogród.
Zauważyłam, że też lubisz iglaczki
pozdrawiam serdecznie
Agatan24 13:23, 14 kwi 2014

I jak tam prace w ogrodzie?
Pozdrawiam
safikey 17:14, 14 kwi 2014

Pogoda w sobote nie rozpieszczala, troche deszczu, lekko slonce, ale udalo mi się posiac warzywa i posadzic pierwsze pomidorki w warzywniku

Poczatki pracy

Efekt koncowy

Teraz czekamy na pyszne rzodkiewki
monteverde 17:32, 14 kwi 2014

safikey napisał(a)
Pogoda w sobote nie rozpieszczala, troche deszczu, lekko slonce, ale udalo mi się posiac warzywa i posadzic pierwsze pomidorki w warzywniku

Poczatki pracy

Efekt koncowy

Teraz czekamy na pyszne rzodkiewki

No i już wszystko rośnie, ale czy nie za wcześnie dla pomidorków, chyba, że będziesz osłaniać
safikey 00:15, 15 kwi 2014

Monteverde - też o tym pomyslalam. Ale posadzilam je w miejscu zacisznym, oslonietym od wiatru. Jak pogoda nas zadziwi, to na pewno pzykryje.
safikey 00:28, 15 kwi 2014

Floksy szydlaste powoli zaczynaja rozkwitac: we wrzosowisku i na rabacie zwirowej

We wrzosowisku nadal kolorowo:

Uwielbiam nasz kolorowy ogrod