Wróciłam przed chwilą z długiego spaceru.....dużo tego tlenu w wiosennym powietrzu....niechybnie to już wiosna!!!!....widziałam czjkę nad polem, żurawie nad wymokliskiem i pierwszego motyla...przyroda chyba nie oszukuje...a to jej oznaki
A tutaj moja przechowalnia roślin, z którymi nie wiem co zrobić, nie widzę ich w swoim skromnym planie.. a wiosną dojdą tu jeszcze inne z rabat koło domu
Ktoś chętny na wymianę na jakieś inne???
np. cisy, bukszpany, limki, no mogą być jeszcze graby formowane i buki , nie pogardzę też wszelkiego rodzaju trawami, lawendą i RH białe
I jeszcze rzut okiem na tyły działki i nieszczęsna leszczyna...
chyba można ją niebawem przycinać???
Przed nią myślałam o grabowym żywopłocie, żeby się zasłonić, ale czy będzie rósł w jej towarzystwie??
Polecam te niskie wrzośce.. to rabata latem Kupowałam je w Giedlarowej pod Leżajskiem, szkoda, że nie zapisałam nazw.. ale możemy kiedy sie wypuścić do szkółki Zahaczymy o Motylka przy okazji
Te dalsze przebarwiaja sie na zimę na pomarańczowo i kwitną na liliowo... W środku są wrzosy. Też kwitną na liliowo..
Aga.. ja te obejrzałam. i przypomniałam sobie, że też mam te roślinki i nawet jedno zestawienie
Sorki, że zaśmiecam Twój wątek.. ale nie mogę się powstrzymać Taka dunna się zrobiłam, że chociaż jedno sie udało
Wyznanie miłosne Sławko rozwaliło mnie na łopatki Dobrze, e to było do ogrodu niż do Ciebie bo Gusiarz Pan..by Cię wylogował z forum
A to mój sposób na rozmnażanie cisa.
1 intensywny dzień pracy nad całością projektu ukorzeniania 330 zrzezòw na przyszły żywopłot. Termin wykonania 18.02.2014 r. c.d.n.