Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

Tusiala 11:25, 19 mar 2014

Ja też będę pozbywać się "brzuszków"
Alisonek 21:03, 19 mar 2014

Ale się u mnie dzisiaj działo
jak fajnie że jesteście ze mną

Postaram się ogólnie odpowiedzieć na wszystko, żeby każdemu nie odpowiadać a żeby wszystko było widać

I. Brzuszki na pewno!!!będą zlikwidowane. I ten mój z ciała też by sie mógł zlikwidować masakrycznie to się kosi
II. ja ogród widzę tylko z łazienki i takiej skrytki z ubraniami także żeby cieszyć nim oko muszę wyjść na dwór i podziwiać
III. dróżki dla gazownika nigdy nie było, i nie będzie
IV. pęcherznice zostały przeniesione z ogrodu na ulicę i raczej powrotu ich nie widzę, zimowy widok mi nie pasuje
V. powojniki na razie są 2, a chcę więcej, i kratki dla nich też się zrobią
VI. wiciokrzew jest już wykopany
VII. podkop pod pniem złotokapu też jest zrobiony, gdyby nie padało, to już by go tam nie było, może jutro się uda

Chyba na wszystko odpowiedziałam
malgorzata_s... 21:06, 19 mar 2014

Alu ja też zlikwidowałabym brzuszki Te moje Powojniki są cudne i ja też chcę więcej Buziole
elzbieta_g 21:13, 19 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Alu ja też zlikwidowałabym brzuszki Te moje Powojniki są cudne i ja też chcę więcej Buziole
szczęściary co niektóre z tymi brzuszkami u mnie totalny brak silnej woli ja narazie leniuchuje bo mój kręgosłup odmówił posłuszeństwa ... jak to mowi moja teściowa,, taka młoda a już stęka''
KasiaWB 23:03, 19 mar 2014

a ja jestem za prostymi liniami, ewentualnie tylko przechodzącymi zakolem na ścianę domu z oknem sąsiada (taka odwrócona litera U) bo wtedy na środku zostanie w miarę duży kawałek trawy i będzie można posiedzieć w środku ogródka
a jeszcze takie pytanie bo nie mogę znaleźć w wątku: czy nie można rozebrać tego ogrodzenia przy placyku gdzie masz stolik z roślinkami? wtedy ogród jakby się otworzy.
Pozdrawiam
Alisonek 23:04, 19 mar 2014

Gosiu, Elu dobrze że jesteście, na szybko pokaże Wam co zmalowałam na tych zdjęciach z dachu na razie wkopiowałam tam te największe rośliny, co by tło tworzyły dla reszty

Najpierw przy bramie dla szambisty wiśnie kiku-shidare 2 sztuki (miał być płaczący kształt to jest)

a potem druga strona z żywopłotem, wiązami wredei i przeniesioną śliwowiśnią
Alisonek 23:05, 19 mar 2014

KasiaWB napisał(a)
a ja jestem za prostymi liniami, ewentualnie tylko przechodzącymi zakolem na ścianę domu z oknem sąsiada (taka odwrócona litera U) bo wtedy na środku zostanie w miarę duży kawałek trawy i będzie można posiedzieć w środku ogródka
a jeszcze takie pytanie bo nie mogę znaleźć w wątku: czy nie można rozebrać tego ogrodzenia przy placyku gdzie masz stolik z roślinkami? wtedy ogród jakby się otworzy.
Pozdrawiam

Siatka przy moim stoliku zostanie rozebrana i na jej miejsce posadzę 100 sztuk grabów, które mają byc pieknym żywopłotem
Też myślę że będą proste linie rabat, bo kosiarka męczy
zabaewa 23:11, 19 mar 2014

Ale jak gimnastycznie męczy Kształuje i masę i rzeźbę i siłę - suplement siłowni z dodatkiem ładnego trawnika
Alisonek 23:13, 19 mar 2014

zabaewa napisał(a)
Ale jak gimnastycznie męczy Kształuje i masę i rzeźbę i siłę - suplement siłowni z dodatkiem ładnego trawnika

i bąble na palcach od nożyczek którymi docina się niby kanciki
zabaewa 23:17, 19 mar 2014

To fakt - docinania też nie lubię. A co do koszenia - to ja mam jeszcze slalom między azaliami, różami i bzami na pniu, drzewkami i ścieżkami. To dopiero jest trening siłowy...