Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

polinka 22:19, 19 mar 2014

Bukszpany cudne, ogród odżywa pod wpływem tej zieleni Teraz tylko ciach ciach i kuleczki będą cieszyć
gusiarz 22:28, 19 mar 2014

Dla Agi - Wieloszki moja robinia umbra - tu na fotkach po dwóch latach w ogrodzie

Lepszych fotek chyba nie znajdę... jakoś nie wchodzi mi w kadr
gusiarz 22:31, 19 mar 2014

Aguś nie marudzę broń Boże... ale nie wszystko rośnie tak perfekcyjnie jak bym chciała ... Jest kilka miejsc do poprawienia

Polinko - własnie ciach, ciach... i tego sie trochę obawiam...
Wieloszka 22:37, 19 mar 2014

Śliczna robinia!!! Mimo, że niby rośnie jak chwast - zawsze mi się podobała
Pytałam, bo szukam drzew na front domu. Wymyśliłam sobie klony Royal Red, ale okazało się, że będą za wielkie w takiej bliskości domu. Wykoncypowałyśmy zatem z ogrodniczkami, że kulista forma konweniuje
Należy się Pani przełożenie przez kolanko - za te rabaty, co niby nie oszałamiają urodą
Widać na załączonych fotkach
WilczaGora 22:41, 19 mar 2014

gusiarz napisał(a)

I jeszcze dzisiejsze zakupy

ale fajne !!!
jak mi się marzą wiosenne zakupy !!!
pozdrawiam z Wilczej
KasiaWB 22:50, 19 mar 2014

świetnie gratuluję zakupów, w miarę pogody że mogłaś je posadzić i efektu końcowego aż miło się ogląda
Evchen 00:03, 20 mar 2014

Pięknie z buksikami nie wiem jak to jest, ale ile by ich nie było zawsze się znajdzie miejsce na kolejną i kolejną kuleczkę... Robinię też mam Jestem w niej zakochana, mimo, że nie cieszy się dobrą opinią - podobno chorują.. ale i tak mam do niej słabość...

Patrzę na te Twoje rabaty i wzdycham.... z zachwytu oczywista
gusiarz 07:12, 20 mar 2014

Aga-Wieloszka - wiesz.. Danusia niby nie poleca... ja mam ją przy tarasie, rośnie wśród żwiru. Śmieci oczywiście jesienią bo jej jeden listek składa się z kilkunast płatków. Ale dla mnie atutem jest blyskawiczny rozrost korony - z roku na rok daje więcej cienia I żaden robal jej nie zjada

Witaj Wilcza ... wczoraj wpadłam do Obi i choć ceny mają srogie skusiłam sie na kilka roślinek... A szukałam głównie rh... mają, ale muszę poczytać o tych odmianach, które maja na sklepie... jedyny którego znam to Cuningham White.
Wzięłam też seslerię... śliczne gruuube sadzonki. Można podzielić spokojnie na kilka kolejnych.

Kasiu - dzięki, że tę pogodę zauważyłaś ... jest idealna na sadzenie kopanych buksików! Sporo deszczu i nie za ciepło...

Ewuniu... człowiek wzdycha bo tęskni za roślinkami... a kuleczki pasują do wszystkiego
Pszczelarnia 10:11, 20 mar 2014

Te Robinie umbraculifera - piękne zdrowe rosną w przy jednej podstawówce w Śródmieściu we Wrocławiu. Ale w drugim miejscu zaś (koło centrum handlowego) koszmarne. I nie wiadomo jak to z nimi jest?
AniaDS 00:23, 21 mar 2014

Aguś a ta piękna wielka trawa to co jest?