a ja myślałam że tylko ja chytra na rośliny i chcę mieć dużo ....na rabatę róże jak dasz to musisz lawende tak posadzić żeby jej nie zakryły ...ja polecam GARTNERFREUDE jest mocno różowa i kwitnie nawet do pierwszych mrozów . larisa mało koloru da na tej rabacie ...dobra jest też BLUHWUNDER 82- też różowa
ale , ale czy ty masz tam drzewo ?....jakie . bo róża pod drzewem nie zawsze daje rady ...
jeśli pod drzewem rabata to dobrze się komponują brunerry wielkolistne , hosty ,kirengeshoma ( piękna roślina) rodgersje .....widziałam tez fajną kompozycje z tawułek i trawy ostnicy pony tail
lawende viva kupiłam w 2012 i ( głupia) i wsadziłam obok wąskolistnej..pomieszały się i w dodatku wysiały ...siewki mam i takie i takie ...rzeczywiście Viva ładniejsze listki ale brzydziej kwitnie
Tesia, macham. Żeby nie było, że tylko macham, to jeszcze cmokam. Cmok
Poczytałam o zakupach i lawendzie Vivie..i pokuszeniach buksikowych i przedszkole podziwiam. Wiosna na całego ... a maniacy lecą w kulki....
Runiankę nalezy podcinać teraz?... w sensie ciąć i mnożyć?
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Troszkę się zadziało, fakt Nie można zazdraszczać czegoś, czego jeszcze nie ma Bukszpany dopiero się ukorzeniają, więc jeszcze ich nie ma
Lawendę posadziłam co 15 cm, w instrukcji było, że na metr sadzić należy 5 szt. To chyba prawidłowo?
Zajrzę za chwilkę
Irenko, w czym? W zakupach czy sadzonkowaniu?
Jak szaleć, to szaleć A na poważnie - zrobiłam dużo bo założyłam, że ukorzeni się jedynie część.
Alinko, na ja też chytra, a może i chytrzejsza Dziękuję za polecenie róż, zaraz je wygooglam.
Drzewo mam, to jest tuja złocista Róża nie daje rady z powodu cienia czy suszy?
Redgersje mam pod innym drzewem - pendulą. A pod tują złocistą nie ma cienia. Naprawdę.
Cmok, cmok, cmok, Paskudo
Nie wiem, czy teraz dobry termin. Ale zdobyłam dla Bogdy runiankę ciut "wybiegniętą", więc żeby łądnie wyglądała i się rozkrzewiała, lepiej ją przyciąć. A to, co ucięte - wiadomo, że trzeba spóbować ukorzenić
Dana pisała, że i z badylka runianka się ukorzeni. To chyba z wierzchołków też?
No widzisz, Aniu, a ja chytra, chciałam od razu mieć duże sadzonki Na tej chytrości mogę stracić.
Bogda, olaboga, nie bij... Ja się poprawię.
Mireczko, wysokość musiałabym zmierzyć dopiero. Jak zmierzę, napiszę u Ciebie, OK?
A ukorzeniacz to do zdrewniałych dałam, bo taki miałam.
No, liczę, że to rzeczywiście będą sadzoneczki
Paulinko, a gdzie dokumentacja fotograficzna patyczków?
Dziękuję Miłym Gościom za rady, miłe słowa i odwiedzinyTesiskam
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Zakwitła pierwszym kwiatuszkiem pierwsza przylaszczka
Cebulowe w zadołowanych donicach wychylają główki.
Największe z zakupionych kulek trafiły na chwilę do donic.