Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:59, 15 sty 2014

Do góry
mira napisał(a)
tu jeszcze klosowiec lepiej wygląda - jest już połowa września

]

Mira, ten kłosowiec liliowy ma liście takie zwykłe, zielone, czy żółtawe? Bo jak zwykłe, to przyprosiłabym się o nasionka. Mam białego i takiego z żółtymi liśćmi, więc możemy się wymienić.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:52, 15 sty 2014

Do góry
Berberys male kulki Tiny Gold okazal się jesienią najurokliwszy i zmienił kolor z żółtego na pomarańcz

jest już połowa października i przy zakupie kory w szkółce kupiłam z przeceny za 1 zl taka dalię ktora mi umilała jesienne dni - mam jej kłącze bardzo male i zobaczę czy coś z tego będzie
nie wiem gdzie kupić takie nasiona czy kłącza

Ogród w budowie - nieustającej 22:52, 15 sty 2014

Do góry
badara napisał(a)
Gabrielo, dla Ciebie Gartentraume

O rany, ale cudo zaznaczam do ewentualnego zakupu... Gabrysiu macham często zaglądam choć się nie wpisuję lubię twój ogród...
Kolorowy ogród na piasku 22:52, 15 sty 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Przepiękny ogród Vivo ! ! !
Pozdrawiam

Dziękuję Chyba pierwsza Twoja wizyta u mnie
Wiosenny bukiecik w prezencie

Dwa ogrody 22:48, 15 sty 2014

Do góry
dla odmiany przetacznik

i w połączeniu z różowym floksem

inna odmiana przetacznika z żółtymi liliowcami

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:46, 15 sty 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
Ojej...jak biało...
U mnie zapowiadają śnieg na weekend...pożyjemy, zobaczymy.
Pozdrówka Aniu

nie bój się zimy Madziu damy radę

Kolorowy ogród na piasku 22:46, 15 sty 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)

Ula, jeszcze inne kręte drogi .

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:46, 15 sty 2014

Do góry
tu jeszcze klosowiec lepiej wygląda - jest już połowa września

karczochy wysiane nie sprawdziły się - część usunęłam wcześniej a jeden zostawiłam na kwiat - ale nie doczekałam się kwitnienia choć lato upalne było - coś te karczochy w sobie mają urokliwego ale juz tego eksperymentu nie podejmuję - choć ciekawa jestem czy ta karpa przetrwa zimę

Clematis montana 'Rubens' - wart grzechu 22:45, 15 sty 2014

Do góry
Kwiaty sa jasno rozowe, zdawaloby sie, delikatne, liscie ciemne, zdrowe, bez polysku. W przeciagu tych kilku lat tylko raz zauwazylam na nich mszyce. Jedyne co mi brakuje to zapach, pachnie bardzo slabo. I tu moge polecic Montane Mayleen, przekroj i obfitosc kwiatow taka sama, a zapach...piekny waniliowy.

Marzenie o ogrodowym zaciszu... 22:43, 15 sty 2014

Do góry
aniaib napisał(a)
Jako dowód - wstępny podział rabatek z naniesionymi potem wymiarami

A w miejscu krzyżyka planowane miejsce wsadzenia choinki kto znajdzie krzyżyk?

Witaj
powinnam napisać to samo co Ty u mnie, czyli trzymam kciuki za metamorfozy przez duże M ale się będzie u Ciebie działo i masz wielką działkę do zagospodarowania. Będziemy się wspierać
Ta obwódka z anabelek jest śliczna, i z tego zdjęcia od Bogdy wyglądało że one są w słońcu, więc u Ciebie też dadzą radę jak im dasz wody ;P
Bardzo fajnie że masz warzywnik, ja jeszcze swojego nie obfotografowałam bo najpierw trzeba 1 ogród zrobić a potem reszta
Zaznaczam do podglądania jawnego
Pozdrawiam sąsiadkę
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:42, 15 sty 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ty buszowałaś u mnie, a ja buszuję u Ciebie W odstępie kilkudniowym... i tak przez iryski mi się fajnie buszowało, a przez te białe już mniej...

już ci strzepuję śnieżek z pod nóżek

Clematis montana 'Rubens' - wart grzechu 22:34, 15 sty 2014

Do góry
Tu, zimowe zdjecia Rubensa, ktory mnie pare lat temu zachwycil.Do dzisiaj rosnie na przystanku autobusowym, niestety, bez porzadnej podporki, jedna z roslin marnieje. I tak, w moim ogrodzie Rubens rosnie w pelnym sloncu, a na przystanku w cieniu. Mieszkam pod Alpami wiec Rubens jest tez narazony na porywiste, zimne wiatry. Szukajac wiadomosci o nim, natrafilam na wiele krzywdzacych opinii, ja moge potwierdzic tylko jedna, a mianowicie: ze wzgledu na wielkosc, Rubens naprawde potrzebuje stabilnej i silnej podporki. Innych wiadomosci nie moge potwierdzic z czego bardzo sie ciesze

zwiniety Rubens

Igiełkowy ogródeczek 22:34, 15 sty 2014

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Kot coś wyczuł, że zima jednak przyjdzie i zapadł w sen zimowy

Gosia się odezwała

Uśmiałam się bo mój kociak identycznie dziś leżakował
Ogród cioci 22:31, 15 sty 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

No to wkleję ten pomysł z ciurkadełkiem i trzecią trzmieliną. Takie na słupku w Leroyu widziałam

fajnie to wygląda
widzę, że planowanie nadal w toku
W miniformacie 22:28, 15 sty 2014

Do góry
Z tego co piszesz to będzie gliniasta ziemia i może za mało wody.
Miskant kupiony jako gracillimus. Jedyne pocieszenie to, że kwitł za każdym razem.

Muszę koło niego pochodzić może się pozbiera.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:27, 15 sty 2014

Do góry
Bogdziu - budleja się pdobała bo z motylkiem a Ty takie lubisz
Asia - odpowiediziałam

a teraz kontynuuję mój pierwszy etap przeglądu ogrodu 2013 pod kątem posadzonych nowości - czyli czy warto było

ostatnio doszłam do września - niby powinno być już po nowościach ale gdzie tam -

werbeny patagońskiej jeszcze nie prezentowałam -- miałam wysianą z nasion i chyba dopiero na początku września była w pełni rozkwitu i dodawała uroku mojej bylinowej rabacie - nasion nie zebrałam i się wysiały pewnie - mam zamiar siewki na wiosnę pozbierać i wysadzić tam gdzie trzeba - nie powinno chyba być kłopotu z przenosinami

kiścień Rainbow jest w przedogródku i pasuje do pozostałych nasadzeń i jest zimozielony a o to mi chodziło - i ładnie sie tam prezentuje

tu lirioppe na pierwszym planie kupione w sklepie internetowym - jak tylko dostałam przesyłkę posadziłam od razu do doniczki i tak czekałam aż zima się skończy, potem wstawiłam do cienistego miejsca i była doniczka z ładną trawką, a jak już zakwitła to przypasowała mi do wrzosowiska i tu wsadziłam bo to jest najlepsza kopozycja - dla mnie lirioppe to jedno z odkryć moich 2013 , nie wiem jak mi przezimuje, przysypałam lekko kępkę

we wrześniu odwiedził mnie jeż

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:26, 15 sty 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
No no ale nasypało strząsaj z bukszpanów śnieg bo gałązki powygina

no to jutro się z nim rozprawię
Kolorowy ogród na piasku 22:26, 15 sty 2014

Do góry
Anabell napisał(a)
Vivo - dla przypomnienia od początku oglądam Twój ogród, rozłożyłam na kilka dni, do każdego zdjęcia w myślach mam komentarze i zapytania, nie sposób to ogarnąć.

Podziw dla Ciebie za stworzone łany rabat, zazdroszczę ogrodu ale współczuję pracy.

Cudowne widoki to rekompensata, za wkład, a dla nas oglądających uczta. Serdecznie pozdrawiam.

Haniu, jak Ty mnie rozumiesz
Jest rekompensata dla której warto popracować. Niewiele jest rzeczy za darmo.
Proszę jak się uwijają

Clematis montana 'Rubens' - wart grzechu 22:24, 15 sty 2014

Do góry
Zakochalam sie w nim pare lat temu, widzac pierwszego Rubensa na przystanku autobusowym w sercu Bawarii. Jeszcze wtedy tak naprawde nie mialam ogrodu, ale wiedzialam ze te rosline musze miec.I tak zaczely sie poszukiwania. Dzisiaj po okolo 5 latach moj Rubens jest wizytowka jednego z wiekszych sklepow ogrodniczych.

Znalazlam, kupilam, wykopalam dolek, przyklepalam ziemia i tak sobie razem zyjemy do dnia dzisiejszego.

Nigdy go nie traktowalam ulgowo, dostal witaminki przy okazji nawozenia trawnika, od czasu do czasu podlewam pokrzywa. W 2013 roku stal 2 tygodnie w wodzie, mielismy tu powodz, nastepnie susze, polamalo go tornado, a mimo wszystko rosnie. Nie wiem jak bedzie kwitl w 2014 roku po tych wszystkich przezyciach, ale mysle ze jeszcze dlugo bede mogla cieszyc sie jego pieknem. Pare dni temu moj Zon obcial mi dwa Rubensy .....bo mu mocno wisialy, myslalam ze go skroce o glowe-Zona- nie Rubensa

Mam kilka Rubensow, jedne paroletnie, inne sadzone wiosna 2013 roku. Te najmlodsze sa juz 2 metrowe, jednakze sa jeszcze bardzo waskie. Swoja prawdziwa uroda zachwycaja dopiero po 2-3 latach.

Hirutkowy raj:)) 22:22, 15 sty 2014

Do góry
Zima u mnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies