Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 10:59, 06 kwi 2014

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Marzenko, bądź moim informatorem i poinformuj mnie, czy to prawda, że pod teatrem Capitol przekwitł już bez??? U mnie bez dopiero wypuszcza listki. Jeśli to prawda, to chyba popełnię harakiri grabiami.

Ola carex morrowi u mnie osiąga ok 40 cm średnicy. Ja przed horti wsadzę albo frosted curls albo amazon mist. Czekam na kiermasz w maju pod iglicą, było tam mnóstwo trawek. Na trawki warto jeszcze poczekać i się nie spieszyć.
Madzenka 11:01, 06 kwi 2014

Evchen napisał(a)
Madżen, u Ciebie nawet wolno rosnące cisy rosną szybciej niż gdziekolwiek indziej To się nazywa udane negocjacje
Niebieskie hiacynty wyglądają bossko! U Ciebie wszystko jest jak spod linijki - nawet Tytus usiadł grzecznie i uśmiechnął pysia do zdjęcia
Kiedyż u mnie to tak zakwitnie?... marne kilka kwiatków na magnolii i żonkile, które miały być białe, a jak zwykle - okazały się żółtymi kurczaczkami
Jakiego zaklęcia użyć?
PS.1 O zdjęciach pamiętam, żeby nie było!
PS.2. Czy kfitnącym cebulom mogę sypnąć azofoski czy już za późno?

Ewo ogród rośnie od drugiego-trzeciego roku. Ja w 2012 miałam depresję, bo nie było widac efektów moich prac z 2011... Więc uzbrój sie w ciepliwosc.
U Ciebie chyba ciut cieplej niz u mnie to sypnij cebulowe azofoską i dobrze podlej. Lub podlej j florovitem. Cebulowe są żarłoczne, jeśli nie odżywisz ich teraz i potem ponownie w kolejnym roku nie będą obficie kwitły. Nie mozna też przenawozic....
Madzenka 11:02, 06 kwi 2014

Na razie zmykam na pytania odpowiem potem.
Konstancja30 11:09, 06 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

Iza edukuje się teraz w tym fikusie micro carpa... I po co mi to było.... Teraz sztukę bonzai muszę zgłebić. I czytam, ze nie lubi przestawiania... Jak nie przestawiac? skoro u mnie wszystko krazy tu i tam? Jak zyc?
Masz racje feng-shui must be a jak kcesz to wylookam ci donicę u mnie , tylko daj znac jaki próg cenowy wchodiz w grę, bo wiesz , że one przed przecena ponad 500 zł kosztowaly.... Napisz jaki chcesz ktal i w przyblizeniu rozmiar , bedziemy mysleć
Rabata Izowo -Ulfowa musi byc. Wprawdzie ulf nie sadzi lawendy ale jak nie spozytkowac takiego pieknego prezentu. Konweniuje z kostrzewą sina a ta z kosdrzewina poczekaj dwa tygodnie i zmeczysz. Adamo, bo na Swieta rabata musi byc gotowa. CIEKAWE tylko kto mi kupi ziwrek i go rozrzuci....
Iza graby, kosodrzewina, kostrzewa sina musza byc u Ciebie!!!

A hiacynty z moich obserwacji wynika, ze sa takie tylko w pierwszym roku jesli sie kupi zdrowe mocne cebule. Na pewno pedzone zima i potem wsadzane do ogrodu nie sa takie ladne. Moję będa wykopane, bo ta rabata znow do przeróbki..... Runianka out a na jej miejsce bedzie carex a'la Robert Broekema

no to już mamy nowego twórcę starych ... małych drzewek ... nie mam wątpliwości, że sztuka bonsai nie będzie miała przed Tobą tajemnic ...
donica jest tak bossska, że tvnowska Natalia i Ludwik nawet z całą trójką chopaków są mocno w tyle ... mocny mam dylemat ... już nawet to set za model pomijam ... (jakie to wspaniałe, ze Adamo czyta głównie nasz wątek ))))) ) ... gorzej, że mam tornado w postaci Kilusi w domu ... Madżen gdzie i jak ją postawić żeby ten potfffór jej nie powalił pół metrowym batem tj ogonem ... no jak ??? ... myslę o kolumnie przy kominku ... albo pod tv ... no ale to nie w strefie ... no i mam problem ... narozrabiałaś ))))

jak Ulf nie sadzi lawendy ... no a to to co ... nie Ulf ... ja znalazłam przy Ulfie nomalnie i tak ją kombinowałam wsadzić lekko modyfikując materię ... płaskie kostrzewa a wysokie lawenda ...

rabatę do remontu z eksmisją runianki a wprowadzeniem carexa muszę dokładniej obejrzeć ... ja zwariuje przez Ciebie ...

teraz ugrzęznę w pinsach Broekema ... dobrze, że rosół to coś co się robi samo ...

kostrzewa i lawenda jest ... kosodrzewina będzie bo jest na nią wizja ... w ogóle plan się prawie ukrystalizował ... pomimo nietaktu w postaci skrzynki gazowej, elektrycznej ... że o makro pokrywie kanału nie wspomnę ... feee ... ale ogarnęłam
Mirka 11:11, 06 kwi 2014

Marzena jak chcę sobie poprawić humor oglądam twoją wizytówkę i myślę że kiedyś tak i u mnie będzie pięknie a i na drugiej stronie jest taki napis cdn.2012r.
Konstancja30 11:14, 06 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

Tytus ma minusa bo mi się zaczął załatwiać w ogrodzie!!!!

nieeeeeeeeeee ...

no ale nam Kilusia też zrobiła psikusa ... tylko nie wiem co mam o tym myśleć boooo ... nabroiła na części jakby rodziców ... nie ładnie ... no nie ładnie ...
(apropo Kilusi zupełnie nie szkolona ... nadmieniam na wszelki wypadek )
ewa004 11:37, 06 kwi 2014

Marzenko pozwiedzałam, popodziwiałam ( hmm...jest takie słowo ?),pięknie
Pozdrawiam i miłej gorącej niedzieli życzę
Kasiek 12:43, 06 kwi 2014

ewa004 napisał(a)
Marzenko pozwiedzałam, popodziwiałam ( hmm...jest takie słowo ?),pięknie
Pozdrawiam i miłej gorącej niedzieli życzę

Juz jest
Joaska 13:14, 06 kwi 2014

Madżenko donica z drzewkiem bonsai piękna, i w ogóle to ja kocham Twój ogród.....zdjęcia kwitnących roślin mnie przytłaczają u mnie niec nie kwitnie, nie puszcza liści ... śpi
bociek 14:39, 06 kwi 2014

Madzen, widze, ze wychodzisz ze swoim ogrodem za margines No i super. Bombon ierka coraz bardziej bombonierkowa, a samochod pakowny, ale siem nie dziwie wcale, jak sie chce to sie zapakuje
Nie widzialas moze przypadkiem plaskich czeresni, chodzi mi taka po glowie, a sama nie dam rady wyplaszczyc chyba... Za cienka w uszach jestem

Siarczyste buziole zostawiam