Madżen, u Ciebie nawet wolno rosnące cisy rosną szybciej niż gdziekolwiek indziej To się nazywa udane negocjacje
Niebieskie hiacynty wyglądają bossko! U Ciebie wszystko jest jak spod linijki - nawet Tytus usiadł grzecznie i uśmiechnął pysia do zdjęcia
Kiedyż u mnie to tak zakwitnie?... marne kilka kwiatków na magnolii i żonkile, które miały być białe, a jak zwykle - okazały się żółtymi kurczaczkami
Jakiego zaklęcia użyć?
PS.1 O zdjęciach pamiętam, żeby nie było!
PS.2. Czy kfitnącym cebulom mogę sypnąć azofoski czy już za późno?
Ewo inspirację wkleilam we wcześniejszym poście. Na razie buki nie będą tak wysoko wyprowadzone. Graby kocham - wcześnie startują, szybko rosną, są bezporblemowe, wytrzymują wszelkie warunki. Buki są wymagajacę, zaczynają wypuszczać min 2 tygodnie pózniej niż liście , lubią je mszyce, nie lubią zalewania woda ale dla mnie maja najpiękniejsze liście świata - woskowane. W dwoch miejscach ogrodu mam zupęłnie inne warunki gelbowe i wodne dlatego wybrałam na jedną stronę ogrodu graby a na drugą stronę gdzie jest wymieniona ziemia i spadek w kierunku dzialki sąsiada będę sadzić graby
Wkleje potem u Ciebie inspiracje z drzewami na pinsach , poglądasz sobie
Aha i mam ambrowce bo to piekne , szlachetne drzewa i zachwycajace jesienia . Będe sie ich uczyć w tym sezonie. Niestey z powodu wielkości ogrodu muszę formować drzewa, bo je kocham ale jeśli puszczę je samopas to nie będzie słońca...
Ciekawe czy dama radę to robić za 15 lat.... Liczę, że będe miała zięcia lub zmienię dom i ogrod
o żesz w mordkę jeża ... w rzeczy samej Sebek ... ja utopiona w zachwycie i spekulująca nad takim zgapieniem, zeby nie było, że zgapiam zupełnie nie zauważyłam oczywistej oczywistości, że my z Ankiem nie będziemy miały jak wisieć ... w sekundzie zamarłam w przerażeniu (bo odbierz uzależnionemu najwyższe dobro ... ) i prawie natentychmiast się uspokoiłam ... no jak co 2 metry bendzie możliwość zawisnąć to od razu mi lepiej ... tak się widzę ... mniej więcej ...
Hahaha, Marzenko Na faceta nie licz Chyba, że do robót ciężkich
No tak, nie zauważyłam tej inspiracji, sorki, ale wklej mi proszę Tak ambrowce też cudne są!
Ja też muszę mieć drzewa formowane, wielkich nie mam gdzie wsadzać, muszę też wkomponować coś co będzie pasowało do moich śródziemnomorskich klimatów
Iza edukuje się teraz w tym fikusie micro carpa... I po co mi to było.... Teraz sztukę bonzai muszę zgłebić. I czytam, ze nie lubi przestawiania... Jak nie przestawiac? skoro u mnie wszystko krazy tu i tam? Jak zyc?
Masz racje feng-shui must be a jak kcesz to wylookam ci donicę u mnie , tylko daj znac jaki próg cenowy wchodiz w grę, bo wiesz , że one przed przecena ponad 500 zł kosztowaly.... Napisz jaki chcesz ktal i w przyblizeniu rozmiar , bedziemy mysleć
Rabata Izowo -Ulfowa musi byc. Wprawdzie ulf nie sadzi lawendy ale jak nie spozytkowac takiego pieknego prezentu. Konweniuje z kostrzewą sina a ta z kosdrzewina poczekaj dwa tygodnie i zmeczysz. Adamo, bo na Swieta rabata musi byc gotowa. CIEKAWE tylko kto mi kupi ziwrek i go rozrzuci....
Iza graby, kosodrzewina, kostrzewa sina musza byc u Ciebie!!!
A hiacynty z moich obserwacji wynika, ze sa takie tylko w pierwszym roku jesli sie kupi zdrowe mocne cebule. Na pewno pedzone zima i potem wsadzane do ogrodu nie sa takie ladne. Moję będa wykopane, bo ta rabata znow do przeróbki..... Runianka out a na jej miejsce bedzie carex a'la Robert Broekema
Nie wierzę, chyba że jakas inna odmiana, bo bzom we Wrocławiu widać paki ale jeszcze nie kwitną. Jutro M w drodze do pracy dostanie nakaz weryfikacji informacji.