Oczywiście,też kilka wsieję później,żeby kwitła do jesieni.Zauważyłam na rabacie już całkiem dużą,musiała posiać się jesienią.
Nigdy nie sadziłam winorośli i nie mam...u mnie za zimno,dlatego nie umiem Ci poradzić.
Ewa, a ile lat ma Twoja limka? Co roku tniesz ją na 20-30 cm?
Aniu, sprawdziłam jak wygląda 'polar bear' i bardzo mi przypomina 'limelight'.
A różowy jest śliczny i wcale nie dziwię się małym dziewczynkom, że go kochają, ale to rodzice przecież kształtują swoje pociechy i niekiedy przesadzają ilościowo z tym kolorem. Ale jako akcent jest super
Te trzy wybrane przez Ciebie kolory też są moimi, ale ja na mojej małej powierzchni, chcę, żeby biel wraz z zielenią miala pierwsze skrzypce, a róż i odcienie fioletu były akcentami.
Z hortensji mam jeszcze 'Phantom' i prowadzoną na pniu 'Pinky Winky', to zdjęcie z października ub.r.
Witam,
wytnij na początek wszystkie spodnie odrosty na każdej gałązce, bardzo krótko, to Ci trochę prześwietli.
Ponieważ to młode drzewko to, tę gałązkę którą pokazujesz możesz śmiało podciąć, a nawet całość za odrostami, pozostawiając kikuta ale to tylko wtedy, jeśli na tym kikucie są igły, bo z tych igieł wyrosną nowe już karłowate odrosty i potem będzie piękna poducha,
Potem chodzisz na około, oglądasz, podglądasz, i używając twardego dysku , czyli wyobraźni, wycinasz po jednej nie potrzebnej gałązce, znajdujesz miejsce gdzie spędzasz najwięcej czasu, i z tego miejsca czynisz obserwacją co by tu jeszcze wyciąć, która gałązka się krzyżuje a która zasłania tę z tyłu.
trochę to trwa ale będzie efekt.
pozdrawiam.