Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kamienny ogród 20:36, 08 sty 2014

Do góry
Witaj na forum!!ta rabatka ...po prostu cudo masz kolorek domu o jaki walczę będę do Ciebie zaglądać

BaRa napisał(a)

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:35, 08 sty 2014

Do góry
To fata sentymentalna z 2008roku. Żeby pokopac w ogrodzie, pozwalałam dziecku raczkować po trawie (nie wspomne ilę miałam prania

Marzenie o ogrodowym zaciszu... 20:17, 08 sty 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Tu na wiosnę

super, bardzo ci dziękuję jakie równiuteńkie ) hi hi
z rysunkiem będzie problem, bo mało dokładna jestem, ale jest dobrze - zrobiłam zdjęcia reszty ogrodu! tylko z publikacją muszę się do 22 wstrzymać, bo to będą obrazki tylko dla ludzi o mocnych nerwach
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:58, 08 sty 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
No Wy już prawie w Białce jedną nogą i wnusio też już lada dzień . Czas spoważniec , wiec poraz ostatni mozesz zaszalec nie bedąc jeszcze babcią.A pod koniec miesiąca Dzień Babci bedziesz już obchodzic jako stateczna osoba.

Bogdzia... w cuda to ty nie wierz.. teraz to dopiero będę musiała sie zrobić na młodą.... stateczna będę w trumnie, ale i tu coś wymyślę
A jak podrośnie.. to np taki park linowy ....

Spełnione marzenie - ogród 19:41, 08 sty 2014

Do góry
i jeszcze wspomnienie lata ...
Kamienny ogród 19:19, 08 sty 2014

Do góry

skromnie
Ogród Dominiki 19:10, 08 sty 2014

Do góry
Domi napisał(a)

Po tym co widzę w Twoim ślicznym ogródku jeszcze bardziej liczę na Twoją pomoc. Ogród jak z dobrych czasopism. Jak jeszcze istniał miesięcznik OGRODY takie zdjęcia oglądałam. Aż miło oko pocieszyć
Mój mały skrawek ziemi 19:06, 08 sty 2014

Do góry
No właśnie nie znam dokładnego terminu oprysków , a przede wszystkim nie jestem pewna na 100 % czy to opuchlaki. Wszystkiego musze się dowiedzieć przed wiosną pozdrawiam wieczornie
kwiatuch wiosenny na dobry wieczór

Ogród wśród pól i wiatrów 18:29, 08 sty 2014

Do góry
Wykorzystując sprzyjającą aurę, M. mi wybudował kompostownik
Powstał on z palet, osadzonych na starej cegle.
Docelowo ma być jeszcze pomalowany na zielono.
Będziemy produkować czarne złoto, jak się nauczę

Ogród pod trzema dębami 18:28, 08 sty 2014

Do góry
Jeszcze przed weekendem majowym skończyliśmy malowanie domku od zewnątrz.

W końcu zaczęły się pojawiać również pierwsze rośliny.

Sporym utrudnieniem był fakt, że nie mieliśmy na działce wody. Często ratowałam się deszczówką nazbieraną w baseniku.

W maju wszystko zaczęło nabierać tępa.

Przyjechało sporo roślinek w tym trzy sosny. Jedna niestety się nie przyjęła. Choć latem jeszcze walczyła.

Choć na zdjęciach tego nie widać, ja w tym czasie nasadziłam sporo krzaczków poziomek. Maliny i dwie borówki oraz porzeczę na pniu.

Maliny i borówki sadziłam w plastikowych kręgach bez dna, więc z ich wkopywaniem i wymianą ziemi było sporo roboty.
Maliny aby się nie rozrastały, a borówki aby zwykła ziemia nie mieszała się z kwaśną.

Miejsce na jagodnik było zaplanowane obok domku aby dzieci miały blisko. Na planie ogrodu miejsca wydawało się sporo, w rzeczywistości zmieściło się tam mniej roślin niż bym chciała.

Uparłam się również, że chcę mieć choć mały warzywnik i tym sposobem wykradłam kolejny fragment trawnika.
Warzywnik w zeszłym roku udał mi się jednak marnie. Nie miałam czasu na wymianę ziemi. Obrodziły jedynie cukinie i ogórki ora sałata zanim nie zjadły jej ślimaki.
Powstanie warzywnika opisze dokładnie później, bo będę potrzebowała waszych rad aby w tym roku poszło mi lepiej.
Kamienny ogród 18:15, 08 sty 2014

Do góry
Zachęcona słowami Danusi:
"W styczniu mamy czas na podejmowanie decyzji, co zmienimy w naszym ogrodzie lub co nowego stworzymy, a może zupełnie odmienimy nasz ogród. Wszak tu wypoczywamy po ciężkim dniu. Te przemyślenia przelane na papier w postaci projektów lub zapisków, pozwolą nam skrócić czas oczekiwania na nowy sezon ogrodniczy. Wiosną, pełni entuzjazmu, z gotowymi planami działania, ruszymy do przebudowy ogrodu."
rozpoczynam swój wątek na forum Nasze ogrody.
Chciałabym, przy tworzeniu na nowo, swojego ogrodu skorzystać z Waszej wiedzy i umiejętności.
W szczególności muszę zająć się odmianą przedogródka, w którym chcę całkowicie zrezygnować z trawnika. Trzy lata starań o zieloną trawkę całkowicie mnie zniechęciło. Podlewanie, nawożenie, wertykulacja, podlewanie, nawożenie, podlewanie, a trawa wciąż brzydka.

Zaprezentuję kilka zdjęć, może ktoś podpowie mi jak zaaranżować ten zakątek. Niedawno zakończyliśmy prace kamieniarskie (droga) i niektóre pozostałości po robotnikach jeszcze są na zdjęciach.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 18:01, 08 sty 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Lawenda wygląda wiosennie a berberysy i irga są nieobjedzone przez ptaki - nadal zdobią ogród swoimi czerwonymi owockami jak koraliki

Wspaniale wygląda lawenda A rh nic nie brakuje, liście piękne i odpukac nikt ich nie podgryza, Małgos pozdrawiam
Zdjęcia Roku 2013 17:57, 08 sty 2014

Do góry

Ogród pod trzema dębami 17:54, 08 sty 2014

Do góry
Wiosna 2013 jak pamiętacie przyszła bardzo póżno w marcu więc prace posunęły się tylko nieznacznie.
Doszło kilka drzew, które zimę przeczekały zadołowane.
Trwały też przygotowania ziemi pod trawnik.
Fotka marna ale widać ile ziemi zostało dołożone.

Tak "ogród" wyglądał w drugiej połowie kwietnia.

Pod koniec miesiąca rozpoczęliśmy akcję pt. "Domek"

Kupiliśmy go w okazyjnej cenie już złożonego. Wydawało się, że to dobry pomysł, bo taniej i oszczędzimy sobie składania. Ostatecznie aby przetransportować go na tył działki potrzebnych było aż 8 facetów.
Zdjęcia Roku 2013 17:53, 08 sty 2014

Do góry
Spełnione marzenie - ogród 16:58, 08 sty 2014

Do góry
Takie małe co nie co z mojego ogrodu
Zdjęcia Roku 2013 16:27, 08 sty 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Bociuś: Do którego ogrodu Ty mi pasujesz???????
Gaby:
Boćku nie marudź, zwalniaj parkiet, bo chcemy tańczyć
Połowa działki - czyli mam powoli dość 16:12, 08 sty 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

Szukam nazwy.

Halinko mam dużo róż ale takiej nie mam ,a nazw też nigdy nie zapisywałam- a szkoda.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:07, 08 sty 2014

Do góry
Ale do ogrodu dzisiaj po raz pierwszy po chorobie wyszłam i zaczernąć świeżego powietrza

jednak brakuje mi zimy, bo kolory nie są jednak wiosenne

i wirusy jednak siedzą w powietrzu, więc zmykam do domu
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:04, 08 sty 2014

Do góry
Oczar też sobie kwitnie

obok magnolia w pąkach, tylko patrzeć jak nam kwiaty się ukażą

Czy już przedwiośnie po tym, że ziemia nie zamarzła i krety robią kretowiska, tak bym pomyślała

i po kwitnącym bratku

tylko w kalendarzu ta pora roku sie nie zgadza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies