Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 21:59, 30 mar 2014

Dziękuję, wiedziałam, że mogę na Was liczyć Dziś podlałam pikóweczki rozcieńczonym florowitem. Niektóre już wychodzą z doniczek. Za dużo w jednej doniczce. Chyba zacznę je hartować i wysadzę wcześniej do gruntu.
ten też po raz pierwszy u mnie

ewsyg 22:48, 30 mar 2014

Owocowała Ci już jagoda goji ? U mnie w tamtym roku zawiązała jeden owoc. Już miałam na nią nerwy, że kwitnie i nie ma owoców a tu taka niespodzianka. Liczę, że w tym roku będzie ich więcej
paniprzyroda 22:52, 30 mar 2014

U mnie było podobnie. Mam dwie sadzonki, każda jest inna. Jedna w formie małego krzaczka, malutka. Ta ze zdjęcia kupiona na targach roślinnych, pnie się do góry. Mam nadzieję na więcej owocków.
monteverde 23:20, 30 mar 2014

Pięknie wszystko rośnie, pracy sporo wykonałaś i bardzo ładnie poszerzyłaś rabatę, owoce goji miałam w rajskim, zostały tam jeden krzaczek ma Bogusia ale nie wiem czy się przyjął, jagoda lubi sie przewieszać i dobrze ją sadzić na lekkim stoku cytryńca mam w warmińskim i co roku mm coraz więcej owoców w tym nawet zrobiłam dżem, smak niespotykany puszkinie i śnieżniki bardzo lubię niestety na razie nie mamjagoda też co roku ma więcej owoców tylko nie można owoców dotykać golą ręką trzeba owoce otrząsać na jakąś płachtę ja zbierałam prosto do buzi w rękawiczcepozdrawiam
Margarete 00:33, 31 mar 2014

paniprzyroda napisał(a)
przed maskownicami, na których już widać upływ czasu, poszerzyłam ją trochę na jednoroczne, doniczki z krokusami zostaną zabrane

i rabatka w drugiej części, pod jodłą funkie już wystawiły noski i po lewej stronie również jest pas funkii, w tle miejsce po wymarzniętym hibiskusie, zadołowałam na krótko liliowce i bukszpaniki, po wykopaniu ich dosieję tam trawę

i tak zastał mnie prawie wieczór

Ale kanciki, ostre jak żylety
Ja tez wczoraj i dzis prawie cały dzienw ogrodzie, za duzo i za intensywnie jak na pierwszy raz w sezonie..........jeszcze wsobote obskoczyłam z mamą porządki na 3 grobach na cmentarzu .....padam z nóg........dobranoc
Zielona 11:14, 31 mar 2014

Mariola. Wszystko obejrzałam. Kobaltowymi akcentami znowu się zachwyciłam. Są takim Twoim znakiem rozpoznawczym. A wiosna w pączkach jest taka symboliczna....
Milka 15:10, 31 mar 2014

Wszystko obejrzałam, kanty jak brzytwa, stokrotki cudnie wyglądają czy tej sośnie nie masz ochoty podciąć dolne gałęzie? łatwiej będzie tam coś robić i ciut więcej światła
paniprzyroda 21:57, 31 mar 2014

Aniu, dżemu z cytryńca nie robiłam, spróbuję w tym roku zrobić nalewkę pod warunkiem, że w maju nie będzie przymrozków
Małgosiu, po pierwszej pracy w tym roku w ogrodzie czułam się podobnie, wczoraj też nieźle byłam zmęczona. Dziś nic nie robiłam, bo za późno wróciłam, ale zdążyłam odwiedzić sąsiadkę i wróciłam z łupami kwiatkowymi a to zdjęcie "różnokolorowych krokusów", same fioletowe

Zielona, cieszę sie, że kobaltowe doniczki się podobają dziś zdążyłam obsadzić tylko te, wyglądają, jakby wygrzewały plecki w zachodzącym słoneczku

Irenko, dziękuję, a pod drzewem rosną funkie, dopóki mogę wejść to nie będę obcinać gałęzi, drzewo oddziela drugą część ogrodu od podwórka gospodarczego
paniprzyroda 23:22, 31 mar 2014

Na dobranoc

monteverde 23:27, 31 mar 2014

paniprzyroda napisał(a)
Aniu, dżemu z cytryńca nie robiłam, spróbuję w tym roku zrobić nalewkę pod warunkiem, że w maju nie będzie przymrozków
Małgosiu, po pierwszej pracy w tym roku w ogrodzie czułam się podobnie, wczoraj też nieźle byłam zmęczona. Dziś nic nie robiłam, bo za późno wróciłam, ale zdążyłam odwiedzić sąsiadkę i wróciłam z łupami kwiatkowymi a to zdjęcie "różnokolorowych krokusów", same fioletowe

Zielona, cieszę sie, że kobaltowe doniczki się podobają dziś zdążyłam obsadzić tylko te, wyglądają, jakby wygrzewały plecki w zachodzącym słoneczku

Irenko, dziękuję, a pod drzewem rosną funkie, dopóki mogę wejść to nie będę obcinać gałęzi, drzewo oddziela drugą część ogrodu od podwórka gospodarczego

Monika a majowe przymrozki mogą cytryńcowi zaszkodzić? ja nigdy swojego nie okrywam pnie się po siatce którą rozwinęłam na starym trzepaku mnie też doniczki się podobają