a tym czasem po powrocie z Puszczy ...
szkoda jednak ,że nie ma śniegu
jak jest sezon ogrodowy - to nigdy nie ma czasu na spacery po Puszczy - a teraz taka ni to jesień ni to wiosna w lesie
ale zwierzęta pewnie zachwycone brakiem mrozów
i pełno takich oto śladów po nich :
Tabela dopłat Kabe (117 KB) - HMB
hmb.pl/GetFile.ashx?id=3391
Produkty Farby KABE są również barwione na życzenie według palety ... do wybranych tynków i farb barwionych według wzornika KABE „K” .... K 11370 5. 5. 5.
Byłam dzisiaj na działeczce, wrzosy zaczynają kwitnąć. Nic nie rozumiem drugi raz? czy po prostu nie przestały
Pączek na porzeczce też jakby miał zaraz ruszyć
Borówka również przygotowana do startu
Miejmy nadzieję, że jednak zostanie tak jak jest i nie będzie wiosny w styczniu
A ile chwastów wylazło, jak tak dalej pójdzie trzeba będzie wygospodarować trochę czasu i na odchwaszczanie się wybrać
Miło, że wdepłaś do mnie
Ja się mobilizuję jak odprowadzam córę do przedszkola. Jak już jestem ubrana to co mi szkodzi wyjść na ogródek. A przy takim małym ogródku to trwa dosłownie minutę
Specjalnie dla Ciebie dzisiejszy poranek za oknem (dla mobilizacji)
My jesteśmy Ogrodniczki, hopsa sa,sa, hopsa, sa, sa
w rękach trzymamy swe spódniczki, hopsa, sa, hopsa, sa
łopatą się podpieramy hopsa, sa, hopsa, sa, hopsa, sa, chłopców do tańca zapraszamy hopsa, sa, hopsa, sa,sa
Aga ja tu chyba pierwszy raz jestem więc najpierw się witam i pochwalić cię muszę za te piękne ozdoby świąteczne przed domem. Proste a śliczne
Co do rabat to pierwsze co mi przyszło do głowy to może na tą część z pergolą puścić róże pnące z clematisem w kolorystyce jaką najbardziej lubisz. W nogi lawenda i obwódka bukszpanowa. W tej części gdzie jest ściana z bluszczem dałabym trzmielinę szczepioną a w nogi trawy i żurawki. Coś w stylu jak u Agi tutaj: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1922-poczatek-wiosna-2012?page=349
W łezkę może miłorząb Mariken albo coś innego szczepionego może nawet jakaś tujka żeby zimozielina była. W nogi trzy berberysy admiration cięte w kulkę zatopione w runiance. A pozostałe miejsca wypełnić jakąś trawką i pasującą żurawką.