Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:35, 04 sie 2015

Do góry
Ja dzisiaj kosiłem trawnik, ale skończyłem z latarką jednak u mnie wykręcam studnie ile się da, więc trawnik zielony... jeszcze.
No, a zdjęcia nie powiem by się przydały
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 12:03, 04 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Troszkę późno to jest żurawka Caramel, Cremee Brulee ma błyszczące liście i ma więcej brązu w sobie

Dzięki
Mój ogród pod górkę... 11:02, 04 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Nieźle różyczka Cię zaatakowała u mnie na szczęście okazała się mało inwazyjną chorobą, mam kilka i wystarczy chęci na więcej nie mam.
No i kolejne spotkanie się szykuje, liczę na zdjęcia

Brakowało mi bardzo kwiatów i kolorów i tak pojawiły się róże. Chciałabym kiedyś takie piękne kolorowe rabaty jak u Ciebie, ale to wyższy stopień wtajemniczenia
Mój ogród pod górkę... 10:57, 04 sie 2015

Do góry
Nieźle różyczka Cię zaatakowała u mnie na szczęście okazała się mało inwazyjną chorobą, mam kilka i wystarczy chęci na więcej nie mam.
No i kolejne spotkanie się szykuje, liczę na zdjęcia
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 10:55, 04 sie 2015

Do góry
Troszkę późno to jest żurawka Caramel, Cremee Brulee ma błyszczące liście i ma więcej brązu w sobie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:53, 04 sie 2015

Do góry
Kasiu teraz sam widzę, że jak coś długo planuje później mi się podoba, takie robienie czegoś na hop nie wychodzi dobrze i widzę to po miejscach zmienianych jesienią zeszłego roku... wszystko do zmiany.

Alka już pędzę

Agnieszko w przyszłym roku sam jestem ciekaw bylinowej, może zachwycić , zaskoczyć lub zirytować, a ja już wiem czym

Ludwiko łagodne cięcie młodych trzmilin to częsty błąd trzeba mocno ciachnąć aby od środka już były gęste i mocniejsze, wiosną nie bój się mocno przyciąć, zobaczysz mogą zaskoczyć

Elu teraz właśnie zaczynają kwitnąć wszystkie kępy, wygląda to obłędnie i na pewno wysieję znowu w przyszłym roku bo chyba taka młoda i nie za wysoka najbardziej mi się podoba

U mnie nic nowego, podlewam, układam kostkę, pokazywać też nie ma czego ciągle jedno i to samo
Moja bajka 21:02, 03 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Red Fox akurat mączniaka nie łapie i ma u mnie mocnego plusa, jednak nie wiem co z nim zrobić bo kończy kwitnienie, ponad miesiąc to dobry wynik
William jest piękny i ma cudny zapach

Mój dopiero startuje , piękny jest . To fajnie, że tak mówisz o Williamie. Starałam się dobrze odrobić pracę domową i wybrać jak najlepsze róże. Było to o tyle niełatwe zadanie, że o różach wiem mniej więcej tyle co o fizyce kwantowej .
Skąpana w słońcu 09:51, 03 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
O widzę, ze jednak udało się dzisiaj odwiedzić bylinowy Mnie też kusi się wybrać, ale znowu przytargam coś nieplanowanego

No, ja przytargałam ostróżke i rutewki, ale nie żałuje
Ogródek Iwony 22:45, 02 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Iwonko nie ma czego żałować, będzie ładniejsze drzewo w zamian
U mnie hortensje też jeszcze nie zaczęły, ale są za to ogromne, u mnie opóźnianie spowodowane wystawą, słońce mają do 14-15.

Co macie na myśli pisząc, ze nie zaczynają ?? To, ze koloru nie nabierają czy to, ze nie wszystkie płatki się otworzyły ??
Moje już się zaczynają przebarwiać a część kwiatostanów z nierozwiniętymi płatkami na czubku ale ja uważam, ze u mnie już zaczęły
Acha, u mnie też mają słońce do godziny max 14
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:19, 02 sie 2015

Do góry
Bogdziu jednak chyba jednej rzeczy będzie zawsze brakować ... miejsca na nowe zachcianki roślinne
Moja codzienność - ogród Oli 20:20, 02 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
No przecież altana będzie drewniana o to mi chodziło bo jakoś nie wyobrażam sobie żeby miała kolor 'ciepłego' drewna i do tego donice z cortenu.

Teraz dopiero widać jak genialnie jest zaprojektowana cała przestrzeń z altaną oczkiem placykiem, normalnie majstersztyk, jestem pod ogromnym wrażeniem, a napięcie rośnie

''Ciepłym'' drewnem myślę wykończyć wnętrze coby nie było za szaro i betonowo
Łukasz nawet nie wiesz jak takie słowa mnie cieszą dziękuję
Moja codzienność - ogród Oli 20:06, 02 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Teraz dopiero widać jak genialnie jest zaprojektowana cała przestrzeń z altaną oczkiem placykiem, normalnie majstersztyk, jestem pod ogromnym wrażeniem, a napięcie rośnie

mam to samo odczucie. Ola sie nam niebywale rozwinęła jestem pełna podziwu.
Moja codzienność - ogród Oli 13:21, 02 sie 2015

Do góry
No przecież altana będzie drewniana o to mi chodziło bo jakoś nie wyobrażam sobie żeby miała kolor 'ciepłego' drewna i do tego donice z cortenu.

Szmaragdowy Zakątek 13:18, 02 sie 2015

Do góry
Powiedz mi na co komu trawnik do szczęścia potrzebny, same z nim problemy
Ładne hosty przybyły, chciałbym mieć większe hostowisko, ale teraz już jest zapełnione w 130%
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:22, 02 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko, a może w miejsce zebrinusów hortensje, a przed ambrowce rozplenice o ile jest tam tyle miejsca, wtedy będzie i jedno i drugie, a nadmiaru jak dla mnie nie będzie
Przełomu lipca i sierpnia też wyjątkowo nie lubię w ogrodzie.

Łuki nie ma miejsca juz na trawy przed ambrowcami bo tam mam kule bukszpanowe z Elata. A jedno jest pewne kule beda bo lubie na nie patrzec zima z ogrodu zimowego. Na razie nic nie bede zmieniac, mam zime na przemyslenia. To jest wazna rabata, gdyż widze ja przez cały rok z okien salonu, gdy siedzę na kanapie, siedzę w ogrodzie zimowym. A przyznam sie ze hortensje uwielbiam ale nie zima.... Wolałabym tam miskanty gracillimus ale przeciez docelowo wcale nie beda mniejsze niz zebrinusy...ale ambrowce podrosna i miski mogłyby byc w ich paniach.... Mysle, maM czas cała zimę, zapewne znajde roziwązanie, jesli nie bedzie hortensji to beda tam białe jezowki w rozplenicach.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 08:51, 02 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Kasia padła z wrażenia na widok Lucifera

Przecież to polska Irina Szejk. Nie wiedziałeś o tym?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:46, 02 sie 2015

Do góry
Kasia padła z wrażenie na widok lucifera
Skąpana w słońcu 00:26, 02 sie 2015

Do góry
O widzę, ze jednak udało się dzisiaj odwiedzić bylinowy Mnie też kusi się wybrać, ale znowu przytargam coś nieplanowanego
Ogródek Iwony 00:23, 02 sie 2015

Do góry
Iwonko nie ma czego żałować, będzie ładniejsze drzewo w zamian
U mnie hortensje też jeszcze nie zaczęły, ale są za to ogromne, u mnie opóźnianie spowodowane wystawą, słońce mają do 14-15.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:21, 02 sie 2015

Do góry
Marzenko, a może w miejsce zebrinusów hortensje, a przed ambrowce rozplenice o ile jest tam tyle miejsca, wtedy będzie i jedno i drugie, a nadmiaru jak dla mnie nie będzie
Przełomu lipca i sierpnia też wyjątkowo nie lubię w ogrodzie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies