Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Kosolkowa Pasja 20:43, 05 sie 2015

Do góry
Nallar napisał(a)

Olu, Ty już mi o ogrodzie Łukasza nic pisać nie musisz......Byłam w nim i widziałam go na własne oczy (a taaaakie wielkie mi się zrobiły)
Luki stworzył piękne miejsce, ale tak jak piszesz można się zdołować.
Muszę poczytać kiedy i jak wysiewać nasionka naparstnicy bo nigdy tego nie robiłam.
Podobnie jak Ty z naparstnicy ja ścięłam kwiatostany orlików, wyciepałam je za płot a dziś mam pełno siewek. W przyszłym roku będzie orlikowa łączka.

Ech... Będę się może trochę wzorowac.. Trza być miszczem żeby od razu takie cudo stworzyć, tak za pierwszym razem..

Ja też zamierzam mieć orlikowa łączke Dostałam dużo nasionka i mam moje wyhodowane od wiosny
Kosolkowa Pasja 20:38, 05 sie 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Przez Iwonke Wlazlam do Lukiego zobaczyć bylinowke.. I się tylko zdolowalam. Ma cudowna!!!!

Edytuje, bo oglądałam naparstnice. Kilka kwiatkow było już uschnietych, myślę że dam radę zebrać nasionka. Wcześniej nie wiedziałam jak to wygląda A ja głupia bezmyślnie ścielam pierwszy przekwitniety wielki kwiatostan i wywaliłam!

Olu, Ty już mi o ogrodzie Łukasza nic pisać nie musisz......Byłam w nim i widziałam go na własne oczy (a taaaakie wielkie mi się zrobiły)
Luki stworzył piękne miejsce, ale tak jak piszesz można się zdołować.
Muszę poczytać kiedy i jak wysiewać nasionka naparstnicy bo nigdy tego nie robiłam.
Podobnie jak Ty z naparstnicy ja ścięłam kwiatostany orlików, wyciepałam je za płot a dziś mam pełno siewek. W przyszłym roku będzie orlikowa łączka.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:53, 05 sie 2015

Do góry
Luki to majstersztyk cudnie

Luki czy te ptasie łapki sa srebrzyste i maja sztywne listki ? Podobaja mi sie nigdzie ich nie widziałam , sprWiaja jakies klopoty?
Mój mały zakątek :D 23:53, 04 sie 2015

Do góry
babka napisał(a)
coś się tak uparł z tym wierceniem ?

bo mi sie wydaje ze bedzie wtedy dobrze zakotwione i apewno sie nie odchyli
moze sie myle nie wiem. to trzeba by sie zapytac mgr inż. Łukasza (Luki)
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:48, 04 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ja dzisiaj kosiłem trawnik, ale skończyłem z latarką jednak u mnie wykręcam studnie ile się da, więc trawnik zielony... jeszcze.
No, a zdjęcia nie powiem by się przydały

Mój na razie też jeszcze zielony, liczę na jakiś deszcz jutro. Nigdy latem nie miałem tak ładnych trawników jak w tym roku. Przeraża mnie jednak wizja upałów przez najbliższe 2 tyg. Wszystko znowu wyschnie...

Jutro postaram się coś pstryknąć
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:35, 04 sie 2015

Do góry
Ja dzisiaj kosiłem trawnik, ale skończyłem z latarką jednak u mnie wykręcam studnie ile się da, więc trawnik zielony... jeszcze.
No, a zdjęcia nie powiem by się przydały
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 12:03, 04 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Troszkę późno to jest żurawka Caramel, Cremee Brulee ma błyszczące liście i ma więcej brązu w sobie

Dzięki
Mój ogród pod górkę... 11:02, 04 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Nieźle różyczka Cię zaatakowała u mnie na szczęście okazała się mało inwazyjną chorobą, mam kilka i wystarczy chęci na więcej nie mam.
No i kolejne spotkanie się szykuje, liczę na zdjęcia

Brakowało mi bardzo kwiatów i kolorów i tak pojawiły się róże. Chciałabym kiedyś takie piękne kolorowe rabaty jak u Ciebie, ale to wyższy stopień wtajemniczenia
Mój ogród pod górkę... 10:57, 04 sie 2015

Do góry
Nieźle różyczka Cię zaatakowała u mnie na szczęście okazała się mało inwazyjną chorobą, mam kilka i wystarczy chęci na więcej nie mam.
No i kolejne spotkanie się szykuje, liczę na zdjęcia
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 10:55, 04 sie 2015

Do góry
Troszkę późno to jest żurawka Caramel, Cremee Brulee ma błyszczące liście i ma więcej brązu w sobie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:53, 04 sie 2015

Do góry
Kasiu teraz sam widzę, że jak coś długo planuje później mi się podoba, takie robienie czegoś na hop nie wychodzi dobrze i widzę to po miejscach zmienianych jesienią zeszłego roku... wszystko do zmiany.

Alka już pędzę

Agnieszko w przyszłym roku sam jestem ciekaw bylinowej, może zachwycić , zaskoczyć lub zirytować, a ja już wiem czym

Ludwiko łagodne cięcie młodych trzmilin to częsty błąd trzeba mocno ciachnąć aby od środka już były gęste i mocniejsze, wiosną nie bój się mocno przyciąć, zobaczysz mogą zaskoczyć

Elu teraz właśnie zaczynają kwitnąć wszystkie kępy, wygląda to obłędnie i na pewno wysieję znowu w przyszłym roku bo chyba taka młoda i nie za wysoka najbardziej mi się podoba

U mnie nic nowego, podlewam, układam kostkę, pokazywać też nie ma czego ciągle jedno i to samo
Moja bajka 21:02, 03 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Red Fox akurat mączniaka nie łapie i ma u mnie mocnego plusa, jednak nie wiem co z nim zrobić bo kończy kwitnienie, ponad miesiąc to dobry wynik
William jest piękny i ma cudny zapach

Mój dopiero startuje , piękny jest . To fajnie, że tak mówisz o Williamie. Starałam się dobrze odrobić pracę domową i wybrać jak najlepsze róże. Było to o tyle niełatwe zadanie, że o różach wiem mniej więcej tyle co o fizyce kwantowej .
Skąpana w słońcu 09:51, 03 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
O widzę, ze jednak udało się dzisiaj odwiedzić bylinowy Mnie też kusi się wybrać, ale znowu przytargam coś nieplanowanego

No, ja przytargałam ostróżke i rutewki, ale nie żałuje
Ogródek Iwony 22:45, 02 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Iwonko nie ma czego żałować, będzie ładniejsze drzewo w zamian
U mnie hortensje też jeszcze nie zaczęły, ale są za to ogromne, u mnie opóźnianie spowodowane wystawą, słońce mają do 14-15.

Co macie na myśli pisząc, ze nie zaczynają ?? To, ze koloru nie nabierają czy to, ze nie wszystkie płatki się otworzyły ??
Moje już się zaczynają przebarwiać a część kwiatostanów z nierozwiniętymi płatkami na czubku ale ja uważam, ze u mnie już zaczęły
Acha, u mnie też mają słońce do godziny max 14
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:19, 02 sie 2015

Do góry
Bogdziu jednak chyba jednej rzeczy będzie zawsze brakować ... miejsca na nowe zachcianki roślinne
Moja codzienność - ogród Oli 20:20, 02 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
No przecież altana będzie drewniana o to mi chodziło bo jakoś nie wyobrażam sobie żeby miała kolor 'ciepłego' drewna i do tego donice z cortenu.

Teraz dopiero widać jak genialnie jest zaprojektowana cała przestrzeń z altaną oczkiem placykiem, normalnie majstersztyk, jestem pod ogromnym wrażeniem, a napięcie rośnie

''Ciepłym'' drewnem myślę wykończyć wnętrze coby nie było za szaro i betonowo
Łukasz nawet nie wiesz jak takie słowa mnie cieszą dziękuję
Moja codzienność - ogród Oli 20:06, 02 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Teraz dopiero widać jak genialnie jest zaprojektowana cała przestrzeń z altaną oczkiem placykiem, normalnie majstersztyk, jestem pod ogromnym wrażeniem, a napięcie rośnie

mam to samo odczucie. Ola sie nam niebywale rozwinęła jestem pełna podziwu.
Moja codzienność - ogród Oli 13:21, 02 sie 2015

Do góry
No przecież altana będzie drewniana o to mi chodziło bo jakoś nie wyobrażam sobie żeby miała kolor 'ciepłego' drewna i do tego donice z cortenu.

Szmaragdowy Zakątek 13:18, 02 sie 2015

Do góry
Powiedz mi na co komu trawnik do szczęścia potrzebny, same z nim problemy
Ładne hosty przybyły, chciałbym mieć większe hostowisko, ale teraz już jest zapełnione w 130%
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:22, 02 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko, a może w miejsce zebrinusów hortensje, a przed ambrowce rozplenice o ile jest tam tyle miejsca, wtedy będzie i jedno i drugie, a nadmiaru jak dla mnie nie będzie
Przełomu lipca i sierpnia też wyjątkowo nie lubię w ogrodzie.

Łuki nie ma miejsca juz na trawy przed ambrowcami bo tam mam kule bukszpanowe z Elata. A jedno jest pewne kule beda bo lubie na nie patrzec zima z ogrodu zimowego. Na razie nic nie bede zmieniac, mam zime na przemyslenia. To jest wazna rabata, gdyż widze ja przez cały rok z okien salonu, gdy siedzę na kanapie, siedzę w ogrodzie zimowym. A przyznam sie ze hortensje uwielbiam ale nie zima.... Wolałabym tam miskanty gracillimus ale przeciez docelowo wcale nie beda mniejsze niz zebrinusy...ale ambrowce podrosna i miski mogłyby byc w ich paniach.... Mysle, maM czas cała zimę, zapewne znajde roziwązanie, jesli nie bedzie hortensji to beda tam białe jezowki w rozplenicach.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies