Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Kiedyś będzie kolorowo... 14:32, 03 maj 2017

Do góry
A i między tuję nie mam jak dosadzić już nowych tuj przestrzeń między nimi to 30cm.(będę obcinać stożek wzrostu to za jakiś czas się zagęszczą i będzie mniejsza szpara. Myślałam o zamaskowaniu tych miejsc jakimiś drzewami.I tak patrząc na to miejsce przy ławce po lewej stronie złotokap na pniu 150cm a przed nim w kole bukszpanowym na pniu jakiś zielony?(tuja,może cis) a po drugiej stronie(prawej ten buk purple fountain)A i myślę o propozycji Moniki o hortensji ogrodowej za ławką.
A dalej idąc , stoję w miejscu -jedynie nie ma żółtego są tuję i jest już ładne tło.Dumam żeby posadzić przed nimi teraz świerka kaukaskiego
Pomysł na ten kawałek ?(to w białym to magnolia)obok posadzę te czerwone berberysy będzie kontrast do całej tej zieleni w tym miejscu.
I dalej pustka.
Zszywkowy ogród marzeń :) 00:40, 03 maj 2017

Do góry
Około 2 tygodni temu było tak:

A teraz jest tak

Magnolia pokazuje kolorek powolutku, cieszę się że zakwitnie w tym roku

I wieloryb zyskał korę i małe poprawki dosadzilam orliki, lilie oraz brakująca kocimietke. Czekam jeszcze na szałwię od dobrej duszyczki na posadzenie między różami
Moja ostoja 22:41, 02 maj 2017

Do góry
Mentha napisał(a)
Adela, czekam na wiosnę Mój mini ogródek ma dopiero drugi sezon, wszystko jeszcze młodziutkie i tak powoli rozkwita przez tą pogodę. A mieszkam we Wrocławiu, niby ciepło ale słońca brak. Nawet magnolia ciągle w pąkach

U nas większość magnolii już przekwitła.
Piszeż, że masz mały i młody ogródek. Małe też cieszy. I zawsze czeka się z utęsknieniem na wiosnę. Pomysłów masz dużo?
Moja ostoja 22:28, 02 maj 2017

Do góry
Adela, czekam na wiosnę Mój mini ogródek ma dopiero drugi sezon, wszystko jeszcze młodziutkie i tak powoli rozkwita przez tą pogodę. A mieszkam we Wrocławiu, niby ciepło ale słońca brak. Nawet magnolia ciągle w pąkach
Gożdzikowa - wiejski ogród 22:09, 02 maj 2017

Do góry
Moje patyki hortensjowe też takie listki mają i są w ziemi, zajrzę do nich jesienią, albo na wiosnę.
moja magnolia dostała mrozu i pąki opadają
Pozdrawiam Basiu
Coś jeszcze, coś więcej... 20:34, 02 maj 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Narzekasz a ślicznie Twój ogród wygląda, nawet magnolia nie zmarzła, chyba nie miałes przymrozków.Pięknie i kolorowo . Paluszek lecz, ogród poczeka .

Bogdziu - no właśnie nie poczeka... Przymrozki były, parę centymetrów śniegu również, jednak na szczęście przyjechałem na zielone Strat mrozowych i pozimowych jeszcze nie jestem w stanie określić, na pewno bukszpany mogłyby się ogarnąć... resztę przetrawię
Coś jeszcze, coś więcej... 20:09, 02 maj 2017

Do góry
Narzekasz a ślicznie Twój ogród wygląda, nawet magnolia nie zmarzła, chyba nie miałes przymrozków.Pięknie i kolorowo . Paluszek lecz, ogród poczeka .
Działeczka Asi :) 12:01, 02 maj 2017

Do góry
Zgodnie z umową, wstawiam kilka fotek z działeczki Asi

Zakupy internetowe

Takie mam bratki

Tulipany już chyba ze dwa tygodnie w pąkach, przez te zimno nie chcą się rozwinąć

Magnolia gwiaździsta jeszcze kwitnie

Madżenie ogrodnika sezon 2017 21:26, 01 maj 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Nie wiem co zacytować. Piekne wszystko
A jakie białe tulipany są u Ciebie Marzen długowieczne?

Sadzę co roku tony białych pod ambrowcami i poniwnie zakwitają tylko exotic Emprior. Sadziłam juz tyle róznych i wciąz tylko exotici mam.... Pod magnolia zakwitła mi ponownie Mount Tacoma. W tym roku posadziłam białe purrisima, moze te powtórzą kwitnieni, bo zwykle z tej serii rosna po wielu latach.
Madżenie ogrodnika sezon 2017 18:26, 01 maj 2017

Do góry
iwonadm napisał(a)
Masz rację, przez te zimne dni tulipany dłużej siedzą w pączkach. Przez to dłużej nas cieszą miło było zobaczyć to piękno u Ciebie

Iwonko magnolia nigdy nie kwitła calutki miesiąc a tulipany przez 3 tygodnie to tez nietypowe. cieszmy się zatem, ze było zimno
Pogubiłam się po drodze... 16:31, 01 maj 2017

Do góry
Ja już skończyłam na dziś róże u teściowej obcięte, magnolia ze zamarzniętych kwiatów też, całe wiadro było, ogród zasiany, szafirki posadzone

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:17, 01 maj 2017

Do góry
Wilczomlecze

Magnolia Galaxy

W zielonej aptece 09:16, 01 maj 2017

Do góry
07_Rene napisał(a)
Na jakim etapie wiosna u Ciebie? gdzie dokumentacja fotograficzna?
Wrażliwe rośliny jak maja6dobrze dobrane miejsce to i bez okrycia sobie poradzą. Ja chyba ogranicze byliny na rzecz krzewów bo nie wyrabiam....

Oj Renatko u mnie początek kwietnia nie maja! Na matury nie zakwitną kasztany - coś dziwnego dzieje się z tą naszą przyrodą.
Masz rację, dobre miejsce to podstawa. Moja magnolia stellata już przekwita, ale nie ucierpiała jak w innych ogrodach - wszyscy po kolei mają na magnoliach czarne kwiaty - ja na szczęście nie!

Co do bylin to ja mam odwrotnie - dokładam byliny do ogrodu.
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 02:32, 01 maj 2017

Do góry
magnolia rozwinęła kwiaty ale są nie za ładne bo jest dużo brązowego koloru na nich ehhhh
Ogrodowe przygody 21:02, 30 kwi 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Jaaa magnolia ma kwiaty jakby były ze skóry zrobione

Niestety w tym roku złapały mrozu
Nieforemny ogród na przodzie 19:29, 30 kwi 2017

Do góry
Mimo przymrozków magnolia dała radę i straciła tylko kilka kwiatów, szkoda że pogoda do niczego

Kupiłam nowego Rh i trzeba było mu zrobić miejsce... wydłużyłam rabatę i zrobiło się miejsce

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 16:46, 30 kwi 2017

Do góry
Magnolia dostała towarzystwo
Przed i po

Na okropną trawę nie zwracamy uwagi ...
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:40, 30 kwi 2017

Do góry
Kasia tak właśnie podpisałem przymrozki troszkę go przebarwiły

widać że magnolia też nadgryziona, konwalia spokojnie przetrzymała

Moja działka na Dębowym Lesie 22:30, 29 kwi 2017

Do góry
Napia napisał(a)
Dobrze, że udało się dogadać, ale że w ogóle doszło do takiej sytuacji, to niesympatycznie bardzo. Znaleźć swoje zdjęcia na stronie sklepu to szok. Liczę, że przyslą clematisy i one pięknie będą Tobie kwitły.

Fiona jak zawsze słodka

dokładnie tak, trochę a nawet bardzo żenująca sytuacja znaleźć swoje zdjęcia na stronach firmy trudniącej się sprzedażą roślin.I jeszcze dochodzi swojego .
A zobaczymy czy dotrzymają słowa.

Moja magnolia z jednej strony wygląda tak .
A ten krajobraz krzaczasty własnie się zmieni.bo to z tyłu to nasze działki

A z drugiej strony całkiem ładnie się trzyma
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies