Bonicę możesz ciąć nożycami elektrycznymi.ma miękkie gałązki tylko późniejsze zbieranie towaru przyciętego.
Widok z werbena ekstra. Za 3-4 lata przewiduje dużo cięcia. I drzewa już będą bardziej okazałe.
Te paprotki nie są wysokie, tak 30-40cm, no moze maxs 50, Cieszę się ze, chesz odgapić pomysł z nasadzeniami to mam jeszcze takie miodunki, odmiana ta sama ale tu dwie obok siebie, takie same, więcej mi sie nie zmieściło
W czerwcu to on też był bardziej różowy.
A zobacz jak wyglądał wczoraj...
Myślę, że szalone amplitudy różnic temperatur mają w tym swój udział. Jeszcze kilka dni temu w nocy było 14stopni, wczoraj 36stopni w cieniu, a dzisiaj nad ranem 17cie...
Ta druga dalia to Jowey Winnie, wczoraj też już zupełnie inaczej wyglądała. W dodatku na każdym krzaczkach kolor był inny a oba pochodzą z jednej karpy, którą wiosną dzieliłam
Musiałam zacytować zdjęcia, bo bardzo mi się podobają nasadzenia
Szczególnie miodunka obok paproci i pozwolę sobie odgapić pomysł, dzięki
Miałam 3 odmiany i mi zmarzły w 2017 roku, w czasie mroźnej, bezśnieżnej zimy /było -25 st/.
Ale zaryzykuję i posadzę, najwyżej na zimę okryję.
I żurawkę też zmieszczę
I jeszcze pytanie, co to za wysoka paproć z tyłu, duża, a filigranowa.
Kochani potrzebuje pomocy w tworzeniu rabaty przed domem nie mam pomysłu co dalej dosadzić do tych iglaków. Zależy mi na tym żeby od wiosny do jesieni było kolorowo. Nie znam się na roślinach i nie mam pojęcia jak to wszystko razem zgrać. Z góry dziękuję za pomoc.