Dziewczyny Kochane,
Urosłam z dumy jak przeczytałam tyle pochwał Tak naprawdę, po prostu lubię wszelkie roboty ogrodowe. Włącznie z kopaniem, grabieniem, przerzucaniem kompostu. Endorfiny mi się wydzielają jak po czekoladzie
Za wszystkie miłe słowa DZIĘKUJĘ
Dopóki moja babcia ma orzecha to wiewiórki będą miały orzeszków pod dostatkiem. Kalina z pewnością nie jest tak wytworna jak RH czy azalie ani tak efektowna jak hortki, ale jest mało kłopotliwa i też ma swój urok.
A tu wiosna:
A łapska mnie dziś tak świeżbią,że już poszłam wychlastać hortensję pienną i teraz tylko się modlę ,żeby jej nic nie było (bo nawet donicy nie osłoniłam przed mrozem , choć tyle życzliwych Osób mi przypominało ..aaaa.....
Ale żeby mi ewentualnie żal nie było ,to zachowane przez calutką zimę kwiaty hortensji wykorzystałam i wsadziłam do osłonki .. Niech mi jeszcze troszku czasu oczka pocieszą
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów i maniaków ogrodów. Od kilku miesięcy śledzę wasz portal i wasze cenne wskazówki dotyczące pielęgnacji ogrodu. Mam wielki zapał i dużo chęci na zmiany, ale brak mi wizji perspektywicznej. Poniżej przesyłam zdjęcia. Nie mam pomysłu co posadzić jeszcze na przedstawionej poniżej rabacie. Brakuje mi czegoś wyższego - drzewka (najlepiej zimozielonego)? Rabata znajduje się od strony wschodniej. Będę wdzięczna za każde wskazówki.