Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród to moje hobby 23:18, 05 lut 2014

Do góry
Witam.Nic się nie dzieje więc czas coś wrzucić na ruszt. Tym razem będzie to mały projekt.TARASOWY OGRÓD Z STAWEM DLA KARPII KOI.
Projekt ogrodu powstał z myślą zagospodarowania działki rekreacyjnej za miastem.
Służy on weekendowym wypadom gdzie można odpocząć od zgiełku miastowego życia .
Znajduje się w nim staw z karpiami koi, mała altanka która daje schronienie przed słońcem. Dwa
leżaki służą d o konteplacjii na łonie natury. Ogród częściowo zacieniony przez drzewa daje pewną
intymnośc a taras wykonany z płyt nie nastręcza dużo prac z utrzymaniem i pielęgnacją ogrodu.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:16, 05 lut 2014

Do góry
Najbardziej czerwone maki, Irenko powinnaś je dobrze pamiętać.

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:13, 05 lut 2014

Do góry
Ewa napisał(a)
Należy Ci się Anitko medal , a na razie bukiecik z kursu ode mnie

Ewcia dzięki, rozumiem, że ten medal za wytrwanie 20 lat z tym samym facetem, ale to chyba jednak jemu bardziej należy się medal, że ze mną tyle lat wytrwał.
Buziaki
Ogród w cieniu brzozy 23:11, 05 lut 2014

Do góry
Dzień Dobry! Czy ja tutaj już byłam kiedyś?
Śliczne róże. Jak się nazywa ta w awatarze? Czy to róża? Może piwonia? Chyba nie Laurowiśnia? Na przywitanie wiśnia:

Pszczelarnia 23:00, 05 lut 2014

Do góry
To, żeby zmienić temat.
Zostawiam Wam łąkę pod brzozami:

Znowu na wsi 22:59, 05 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
To ja się odwdzięczam, nazwy tam, gdzie znalazłam, zdjęcia z Motisfont przepadły, cała nadzieja w Gabrieli.

.jpg[/img]
[/quote

Przyszłam tu zapytać czy już Jolu ciachnęłaś mirt, ale takie te róże wkleiłyście, że ach....
U mnie też wklejam, nie da się tego powstrzymać.
Jak ja uwielbiam takie róże jak ta bordowa na zdjęciu powyżej, o takim rozetowym układzie płatków, że też akurat nie ma jej nazwy. Szekspir jest trochę podobny.
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:48, 05 lut 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Dobranoc Bogusiu nie usiedzę
Masz łabądka na dobranoc...
Ogrodomania Oli 22:48, 05 lut 2014

Do góry
Tobie Olu wstawię kosmatkę - śnieżną, jak na porę roku przystało. Bardzo lubię tę trawę a inne z Twojego ogrodu. Pozdrawiam.
Ogród w budowie - nieustającej 22:46, 05 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
To dobrze, że na taki wyjazd nie jadę.. bo ja chyba już przy A bym zbankrutowała... a jeszcze działkę trza by dokupić

Ania, wiesz dobrze, że żeby kupować wcale nie trzeba wyjeżdżać. Z moich wojaży przywożę tylko to, czego u nas absolutnie nie ma, albo co jest dużo tańsze - np. cytrusy. Nie potrafię się tylko opanować, jak widzę tzw. rzeczy ładne. No, tu mam większy kłopot niż z roślinami.

Bo jak nie chcieć czegoś podobnego? Ja chcieć.
Pracuję w tej kwestii nad pewnym rzeźbiarzem...

Znowu na wsi 22:36, 05 lut 2014

Do góry

A to jest na pewno r. 'Burgundy Ice':

A ta ma etykietkę:

Ogród w budowie - nieustającej 22:34, 05 lut 2014

Do góry
Leida napisał(a)
Gabi, ja byłam we wszystkich trzech ogrodach w Berlinie.

Ponieważ nie przepadam za ogrodami pałacowymi to Ogród i Pałac Sanssouci stawiam na ostatnim miejscu z tych 3 ogrodów - przeznacz na niego co najmniej pół dnia i wygodne buty jak chcesz cały ten park zobaczyć. Ale raz w życiu trzeba go zobaczyć, żeby wyrobić sobie zdanie na temat życia władców
w dawnych czasach.
Kolejny to Ogrody świata - ja byłam jesienią chyba na początku października, kiedy drzewa się poprzebarwiały i wyglądał całkiem fajnie. Jest tam nawet kawałek wydzielony na rabatę Foerstera. Ale ten ogród to chyba najładniej wygląda wiosną kiedy kwitną wiśnie ozdobne i inne drzewa, szczególnie ten ogród japoński.
Najfajniejszy z tych trzech jest zdecydowanie ogród w Bornim. Tylko zacznij oszczędzać już dzisiaj bo szkólkę jaka jest obok ogrodu moge porównac tylko ze szkółką u Beth w Anglii. Ostatnio doszłam tylko do litery D i juz zabrakło nam miejsca w samochodzie. Do Z jeszcze nigdy mi się nie udało. A ogród jest niewielki ale taki, że się chce do niego wracać.

I Joku dobrze Ci radzi, dużo fajniejszy jest ogród botaniczny w Berlinie niż Poczdamie a jest niedaleko Poczdamu w dzielnicy Dahlem.

Dynia piżmowa? Tez skorzystam z Twoich rad.

Haniu, posłucham wszystkich wskazówek, pałac koniecznie chcę zobaczyć, bo w końcu nie samymi ogrodami człowiek żyje. Czytałam że zostały mocno okrojone.
I dopisuję ogród w Bornim, bo jak tu nie zobaczyć takiej szkółki?. Na szczęście jadę samochodem.

Niemcy mają w swoich szkółkach coś o czym marzę i w związku z tym będę musiała dojść do litery"W".
To roża White Little Pet. Zobaczyłam ją w ogrodzie Spencer Garden, zapytałam ogrodnika jak się nazywa, bo żadnej tabliczki nie było. I od tej pory marzę o "małym białym zwierzątku", które rosło przy ławce.
Zwierzątko wydało wprawdzie sport o bardzo podobnych kwiatach - Félicité Perpétue’, ale to róża pnąca, a zwierzątko jest małe i gęste. Prawda że piękne?

Znowu na wsi 22:29, 05 lut 2014

Do góry
To ja się odwdzięczam, nazwy tam, gdzie znalazłam, zdjęcia z Motisfont przepadły, cała nadzieja w Gabrieli.

Kondziowy Ogród :) 22:28, 05 lut 2014

Do góry
To ja pozdrawiam ciepło, dziękując za różane ogrody w lutym:

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:25, 05 lut 2014

Do góry
Klucza to ja mam Ircia na mojego M..... wielkiego francuza.....
A rabata flamenco....... to koniecznie czerwone maczki jak u mnie... jakieś kłącze sie chyba nie do końca wykopało i coś jesienią ruszyło... jak będzie żyło to Twoje....
Takie wielkie .... i z jednej sadzonki dużo ....

I czerwone liliowce... i zółty z czerwonym lub niebieski....
W cieniu - zacieniona 22:18, 05 lut 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Nasiona pojawią się w takich piłeczkach i jak one pękają to część nasion pryska Kiedyś we Fromborku na molo spotkałam się na równi z takim łabędziem, muszę napisać, ze trochę się wystraszyłam, bo był takiiii dużyyyy
B.duży spaceruje od strony jachtów,chyba ma już swoje zaklepane miejsce,bo widzę go od dawna.
Kupuję czasami nasiona tak od ręki...podobały mi się na rysunku.To roślina jednoroczna.W ubiegłym roku zaskoczyły mnie astry,kwitły do mrozów...nie miały mączlika.W tym roku wsieję więcej niskich.Podlewałam i pryskałam pokrzywa i skrzypem.Może dlatego?
Ogród w budowie - nieustającej 22:11, 05 lut 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Gabrielo, dynia piżmowa zapisana.
Mam dla Ciebie jeszcze jedną różę, jakoś wcześniej się zagapiłam, może dlatego, że jest ona niedługo u mnie, ma mało zdjęć, ale na tyle się mi spodobała, że dokupiłam w sezonie jeszcze 2 sztuki.

Giardina, to ta za trawką, obok jest Pirouette.

Z radością przyjmuję kolejny różany prezent.
Giardina sztuk dwie już zamówiona. Mam nadzieję że ona rośnie na te ok. 2 m. wysokości, więcej mi nie trzeba. Kwiaty ma zachwycające.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:10, 05 lut 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dzięki. Doroto i Konradzie. za Wasze odwiedziny.

Haniu hodowla ogrodowa? no potem smaczne danie pozdrówka
W cieniu - zacieniona 22:05, 05 lut 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Dzisiaj jeszcze coś się przykleiło do rąk...

Bogusiu jak te łabądki moga w tej zimnej wodzie wytrzymać? bidule
a z nasionkami szalejesz uważaj na bielunia bo ci się po całym ogrodzie rozsieje
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:00, 05 lut 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
To się porobiło z tą zimą! U nas przedwiośnie prawie. Myślę jednak, że zima nam jeszcze da do wiwatu, byle nie w kwietniu i maju!

Basiu jak daje do wiwatu to właśnie wtedy kiedy jej nie potrzebujemy

W cieniu - zacieniona 21:59, 05 lut 2014

Do góry
Dzisiaj jeszcze coś się przykleiło do rąk...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies