Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

ewsyg 21:35, 24 mar 2014

kasiek napisał(a)

Ja nie dość że ogród mam na przedmieściach (spore zagęszczenie to zawsze podnosi srednią temperaturę) to jeszcze mam mury z każdej strony. Dlatego nawet w zimie nie mam mroźnych wiatrów a w lecie żeby się nie ugotować to musiałam posadzić dużo drzew dających cień.

Moje nowe miejsce ma podobne usytuowanie, piaskownia to wygwizdów
Richie 22:26, 24 mar 2014

Ciekawy zakątek zrobiłaś z kamieniami a latarenka dodaje uroku. Mały orginalny japończyk
kasiek 23:11, 24 mar 2014

Bogdzia napisał(a)
Faktycznie piekne zdjecia i wiosna bardziej zaawansowana niż u mnie.Te zółte pierwiosnki bardzo lubię sa śliczne .

Co roku obserwuje takie zjawisko że przy nagrzanych murach wszystko szybciej rusza
I dobrze - bo jak każdy ogrodnik pierwsze kolory na rabacie to jak głęboki oddech górskim powietrzem - aż się kręci od nich w głowie Pierwiosnki same sie sieją, uwielbiam je bo kwitną 2 miesiące bez przerwy a i często na jesień.
kasiek 23:13, 24 mar 2014

Agania napisał(a)
Pięknie Wojtek pofocił, a mój eM jak zobaczył na zdjęciach bazie na wierzbach, to się mnie zapytał, a gdzie te wierzby u nas rosną

Normalka, z eMusiami jak nie są zakochani w ogrodach to zauważą co najwyżej brak wielkiego drzewa lub zielona wodę w oczku, a reszta - to tak jakbyś podcięła włosy o 2 cm i oczekiwała że zauważy róznicę
A mój ma oko ale - woli robić fotki terenówkom
kasiek 23:16, 24 mar 2014

Agania napisał(a)
Kasiu ten element w ogrodzie to ci się udał,

udany zakup, podoba mi się bardzo, ale to jest tylko ozdoba do całości, efekt jest fantastyczny, ależ ty to potrafisz, klimat utrzymać

Agatko ile ja się fotek naoglądałam, ile projektów zrobiłam nim sie zabrałam za to miejsce...
W japońcu podstawą jest umiar a to jest czasem bardzo trudne - zwłaszcza w kolorystyce. Nawet w elementach trzeba być oszczędnym - im mniej tym bardziej widoczne.
kasiek 23:22, 24 mar 2014

gaga napisał(a)
Już nowe zmiany,tylko zdrowia i do pracy twórczej ,rób nam przyjemność w oglądaniu pięknych zdjęć .Ty leniuchować nie umiesz

Już niewiele Ale fakt, jak prześledziłam ile rabat zmieniłam to mi wyszło że z 7 zakątków w ogrodzie tylko 2 obyły sie bez większych rewolucji - na froncie żwirowa aleja i przy ławce złota zatoka. Kolejne 2 przeszły niewielkie zmiany - jagodnik (w kwestii basenu) i przy szałasie leśny zakątek, zaś 3 - największe przeszły całkowita rewolucję - przy altanie, japoniec i stawik.
Nowa wizytówka w tym roku jak nic
A odpoczywam to ja w pracy - oczywiście fizycznej, tylko wtedy mój umysł odrywa się od problemów i zawirowań a krew szybciej krąży.
Dzięki za życzenia zdrowia, okrutnie mnie ścieło ale ostatnio tak sie wyeksploatowałam na wielu frontach że sobie zasłużyłam
Nikita 23:33, 24 mar 2014

Kasiu, ale się u ciebie Pani Wiosna rozszalała...ślicznie się zrobiło...no i te zmiany...cudne
kasiek 23:35, 24 mar 2014

Katkak napisał(a)
Kasia Twój ogród urzeka mnie jak zwykle zresztą A czy ta japońska latarenka jest z kamienia? I czy w Twoim oczku mieszkają żabki? Chodzi mi o to czy latem słychać ich kumkanie. Rano śpiew ptaków, a wieczorek kumkanie żab i cykanie świerszczy... Czego chcieć więcej Ściskam cieplutko

dzięki Kasiula, witaj po przerwie
Latarenka jest z betonu, od Madzi Rzeszów dostałam namiar. Bardzo ładnie wykonana i ładnie postarzona.
Żabki wyłowiłam 3 jak powiększałam stawik, mam nadzieję że sobie nie pójdą :0 Problem mam tylko z psem bo lubi je łapać- w zeszłym roku 3 zagryzł, a ja nie mam jak go tego oduczyć - z instynktem nie wygram...
kasiek 23:37, 24 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu fotki super to u was rodzinne chyba Paluszek podmuchany???

Przekazałam mu, choć po stłuczeniu palca miał niewesołą minę
Ale fakt straszną sobie krzywdę zrobił bo paznokieć czarny, będzie schodził, a miał tylko ustabilizować latarenkę... Ech dobrze że mi przy stawie nie pomagał bo kto by teraz obiady gotował
kasiek 23:37, 24 mar 2014

Nikita napisał(a)
Kasiu, ale się u ciebie Pani Wiosna rozszalała...ślicznie się zrobiło...no i te zmiany...cudne

A i u Ciebie Nikita piekne projekty, zaraz lecę zobaczyc jak ruszyłaś z pracami