Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Gdzieś na końcu świata... 10:49, 06 lut 2014

Do góry
Słoneczko coraz wyżej więc czas najwyższy planować nowe nasadzenia. Nareszcie założone mamy ogrodzenie, więc przyszedł czas na przedogródek. Czeka nas wiosną dużo pracy, a Was Kochani prosze o pomoc i pomysły jak moglibyśmy zagospodarowac ten nasz przedogródek. Prace brukarskie przewidziane są dopiero na wrzesień (takie u nas terminy fachowcy mają ) więc interesuje mnie tylko ten fragment od bramki w prawą stronę

Póki co mam tylko takie foto, jak wyjde z Młodym na spacer to może coś lepszego pstrykne, ogólnie jest to południe, słoneczko piecze większą cześć dnia, widoczna jest studnia ( tam gdzie te deski), która będzie przekształcona w ciurkadełko. W prawym rogu jest jałowiec, przywieziony z lasu. Miał być usuniety kiedy karczowaliśmy teren na nowy las, tak było mi go szkoda więc jest u nas na podwórku i o dziwo ładnie rośnie.
Działka wkoło Lubczyka :) 10:36, 06 lut 2014

Do góry
i taką mniej więcej drewutnię z domkiem narzędziowym

źródło:
http://xarchiwum.pl/epx-domek-narzedziowy-z-drewutnia-6x0-5-jednosp-i1361534763.html

m znalazł jeszcze fajniejszą, ale nie mogę jej tu znaleźć teraz, ale do tej podobna
poszła by pod dom, na tą ścianę z boku garażu!
Bonsai i niwaki 10:32, 06 lut 2014

Do góry
Witam Pisze, poniewaz chcialabym uzyskac rady od bardziej doswiadczonych jak uformowac mojego jalowca na styl bonsai. zabieralam sie za to w zeszlym roku, ale stchórzylam i i przycielam go w takie wlasnie "rondo" niebardzo wiem co wyciac a co zostawic, jak go podwiazac, bo prawa strona jest w gorze a lewa w dole, poniewaz pochyla sie do slonca Pozdrawiam i prosze o rady
Ogrody "Castle Fraser", Szkocja. 10:32, 06 lut 2014

Do góry

i juz z drugiej stony murów

Działka wkoło Lubczyka :) 10:27, 06 lut 2014

Do góry
jeszcze jak szukaliśmy pomysłów na wygląd huśtawki z pergolą, m znalazł takie rozwiązanie na śmietnik-mi się podoba

źródło:
http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/5,113386,2590943,Pomysly_na_smietnik___galeria.html?i=0
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:16, 06 lut 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
A może wiecie co to za krzaczek kwitnący na biało?

ja tam żaden znawca, ale może to tawuła?
Ogrody "Castle Fraser", Szkocja. 10:14, 06 lut 2014

Do góry

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:10, 06 lut 2014

Do góry
Jola już

zwyczajniutka anabelka

Endless Sumemer Oryginal

piłkowana Forget Me Not

Kosaćce, irysy (Iris) 10:09, 06 lut 2014

Do góry
Czuję się troszkę jak intruz ale muszę podzielić się moimi iryskami z Wami , nie mam wątku ogrodowego na tym forum .

Irysy TB

c.d.n
Ogrody "Castle Fraser", Szkocja. 10:04, 06 lut 2014

Do góry

Ogród w cieniu brzozy 10:02, 06 lut 2014

Do góry
Ja również witam i dopisuję do ulubionych. Cudnie masz, wspaniałe rośliny. Te róże mnie zauroczyły.
Czekam niecierpliwie aż ogród trochę podrośnie, stanie się mniej przewiewny i też będę sadzić więcej róż. Bo jak dotąd kiepsko sobie radzą przez zimne wiatry.

To moje pieszczochy. Niestety jak skończyliśmy budować taras przestały tak pięknie kwitnąć.I nie robiłam więcej jej zdjęć.
Ogrody "Castle Fraser", Szkocja. 09:59, 06 lut 2014

Do góry

Liliowiec - Hemerocallis 09:52, 06 lut 2014

Do góry
Nie wiem czy mogę za prezentować też swoje liliowce ?, nie mam na tym forum swojego wątku ogrodowego

Nie znam też nazw wszystkich swoich liliowców .

Od lat kocham liliowce najpierw miałam te zwyklejsze , ale od 5 lat zdobywam nowsze odmiany.

The Dark Side

Gavin Petit

Rhythm and Rhyme

Coit Tower

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 09:52, 06 lut 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Te wrzosy są traktowane jako jednoroczne w tych donicach?
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 09:52, 06 lut 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Kasiu dla Ciebie jeszcze nie roziwnięta piwonia

dziękuję Kochana, ale mi się miło zrobiło
ja w zeszłym roku dostałam 2 odmiany piwonii od sąsiadki z działki na ROD, ciekawa jestem, czy mi w tym roku zakwitną i jakie będą miały kolorki?
pozdrawiam :*
Co dzisiaj na obiad ? 09:50, 06 lut 2014

Do góry
renatamama3 napisał(a)
U mnie dziś pieczone ziemniaczki z biedronki ,zapiekane nóżki z kurczaka i surówka Colesław .

Jutro zupa jarzynowa ,na drugie zapiekanka makaronowa z kukurydzą ,pieczarkami ,cebulką i kiełbaska .

Pieczone ziemniczki mi przypomniałaś, a one kojarzą mi się z latem, i do popijania maślanka, mniammmmmmmmmmmmmmm
U mnie dzisiaj spaghetti bolognese z przecierem pomidorowym domowym, pycha!
A na podwieczorek pleśniak, ciasto kruche wychodzi mi już idealnie, przełozyłam powidłami, które dostałam od sąsiadki.Śliwę ma olbrzymią, jak mówi pohitlerowską, ma takie dość drobne okrągłe owoce, czerwone w środku.

Kondziowy Ogród :) 09:43, 06 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
To ja pozdrawiam ciepło, dziękując za różane ogrody w lutym:

sliczne hi hi hi
Rododendronowy ogród II. 09:40, 06 lut 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bogusiu fotka piękna szczególnie łabędzie ale tego zmrozonego sniegu ciągle strasznie dużo. U mnie słoneczko już od rana ale na termometrze -2 w tej chwili i śnieg spokojnie sobie leży mimo że wcale go dużo nie było to i tak się nie stopił .Tak to wygląda.

Bogdziu,śniegowa pierzynka bardzo pożądana...pozdrawiam.
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 09:28, 06 lut 2014

Do góry
Różany ogród a w tym ogrodzie tysiące przepięknych róż
Biegnę boso po płatkach kwiatu, wącham w nim każdy pąk
Znam go na pamięć, w nim każdą różę
Kłaniam się rano im w pas
Kocham to miejsce jak na obrazie
Zatrzymał się tutaj czas
Martwię się kiedy przychodzi jesień i ogród traci swój blask
Zachować pragnę choć jedną różę
by czekaniem umilić swój czas...

autor: Angela T - http://wiersze.kobieta.pl/wiersze/rozany-ogrod-39362

W cieniu - zacieniona 09:27, 06 lut 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Bogusia widzę że zakupy zrobione, sadze ten fasolnik pare lat strąki długie i dobry tylko trzeba podpory
Merony w sprzedaży u nas nie widziałam ,u mnie się sama sieje,ale taka brzydka a ta ma takie białe kulki
Astry miałam w ubiegłym roku takie z jednej torebki wyrosły 2 szt.
Mogę podzielić się nasionkami maruny,nie wysieję wszystkich.Będę miała w tym roku trzy rodzaje maruny: swoją, od Bogdzi i tą kupioną.Pokaż jaką masz.Szkoda,ze astry tak słabo kiełkowały,ja nie potrzebuję dużo,mam nadzieje,ze dla mnie trochę wyrośnie....pozdrawiam.Twój aster piękny...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies