Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

Kindzia 10:11, 24 lut 2014

Przyleciałam się po przerwie przywitać

Lawendę już ciąć Alinko?
Milka 12:39, 24 lut 2014

alinak napisał(a)
Ulka -poty wylewam , bo już nie chcę pomyłek .

To tak, jak ja i chyba powoli już mniej u mnie będzie
p.s. jej!!! doczytałam w Jurajskim, coś ty narobiła, żeby aż tak serce nadwyrężyć! mam nadzieję, ze jest ok, zbastuj plis!
alinak 20:55, 24 lut 2014

MARZENKA --- przedogródek na bok ..dam rady to dam , nie dam , to nie dam . muszę trochę zwolnić i niestety bez dużego wysiłku ....aż mnie skręca za złości

GUSIARZ --Agnieszka dumam i ja , ale jakiś plan już mi się precyzuje ...może wpadniesz na kawką z Elą

KINDZIA ---Kasiu ja już nie czekam obcięłam , choć Danusia gromi nas ,że może przymrozek zniszczyć młode przyrosty ...sama oceń w jakim miejscu masz lawendę , bo ja między domami , więc tam ciepełko i zaciszne miejsce ...słonko się opiera a mur nagrzewa ....obcięłam więc

IIRENKA ---- aż tupię nogami ale i tak dzisiaj cały dzień w ogrodzie spędziłam .....skarpa już posprzątana,
i dwie rabaty z tyłu , jałowce zaczęłam otrzepywać , ale brutalnie mi przerwano miłe zajęcia i musiałam pod presją bata do domu i na fotelik ...hihihihhi-ktoś u mnie mylnie myśli że leżenie to dla mnie najlepsza sprawa...( MAŁŻ)

przesadziłam dzisiaj troszkę pierwiosnków do kupki ...i czekam na takie widoczki

ewa004 21:09, 24 lut 2014

Juz myślałam że to tegoroczne fotki !!!!!
agata19762 22:38, 24 lut 2014

Alinko pozdrawiam
też lubię pierwiosnki
mój nowy nabytek ....

monteverde 23:27, 24 lut 2014

O mały włos bym też się nabrała na te pierwiosnki ale cosik za bogato mi się o tej porze wydało pozdrawiam Alu i się nie przemęczaj
Milka 04:37, 25 lut 2014

To chyba całą rodzinkę trzeba podkręcic aby cię pilnowali, Alinko, zdrowie masz tylko jedno, ale w pełni cię rozumiem, ogród wzywa pierwiosnki cudne
Kindzia 08:04, 25 lut 2014

Moja lawenda na wygwizdowiu...czyli jeszcze trochę poczekam.
U mnie miodunka zaczęła kwitnąć, to mnie Twoje kolory nie podpadły

Pozdrówka
WilczaGora 12:30, 25 lut 2014

alinak napisał(a)

przesadziłam dzisiaj troszkę pierwiosnków do kupki ...i czekam na takie widoczki

w pierwszej chwili myślałam że u Ciebie to już tak cudownie i oczy mi wyskoczyły z orbit
po chwili doczytałam że czekasz....u mnie dopiero śnieżyczki się pokazały
tez czekam na swoje ukochane prymule bo szczególnie je miłuję ...

Wilcza łapa macha
alinak 20:16, 25 lut 2014

DZIEWCZYNY KOCHANE ---też się nie możecie doczekać prawdziwego ciepła .
u mnie dzisiaj masakra . taka mgła cały dzień, a w koło Kalwarii słońce .
u nas dolinka i koniec - słońca NIET . ale i tak plan na dziś wykonany ..trawa wygrabiona i dwie rabaty zrobione na cacy ...bratnia duszyczka pomogła w grabieniu , bo mnie z dwoma rabatami zeszło cały dzień .

melduję że przebiśniegi wyszły i pierwiosnki też ....no i aparat zastrajkował ...matko czym tu fotki będzie robić jak siem nie da naprawić ? ..mus chyba udać się do aparatowego sklepu , bo canon -staruszek ...ale z fotek baaardzo byłam zadowolona , choć druh już 10 lat miał ....i na co tu wymienić?

WILCZYCO ---- troszkę jeszcze i pierwiosnki będą poduchami kwitły , już wyszły pierwsze kwiatki ...

KINDZIA ---tak tak poczekaj jeszcze . jak masz elektryczną piłę to to jest 5 min. roboty . ja skosiłam tą dużą piłą . zawsze kosiłam małym boschem ale on też ..jak i aparat do wymiany .bateria po 7 latach już ledwo zipie i na grubszych pędach zatrzymuje się ...dobrze że dużą się da kosić ..miodunka u mnie będzie kwitnąć tuż tuż.

IRENKO -----kobieto przypomnieć ci o twoich poświęceniach w lecie ...z paluchem ?póki mam ochotę i siły to robię . wiesz tak sobie myślę że lepiej żyć krótko a intensywnie ,z pasją i przygodami niż długo i nudno , bezbarwnie ....jak szaleć to do rana ..jak kochać to na zabój ..jak ogród to do upadłego ...to już tak ode mnie

ANIA MONTE ----miłość do pierwiosnków to jak pierwsza miłość ...wiosenna . to takie świeże kwiatki własnie dzisiaj jeszcze przesadzałam jakieś siewki z różnych części ogrodu do kupki

AGATA ---skąd takiego pięknisia wytrzasnęłaś ..on chyba w domku sobie w ciepełku rośnie .co roku coś kupuję do doniczki , wielkiego grubaśnego pierwiosna a jak posadzę do ogrodu to na drugi rok wyrasta maciupki miniaturek pierwiosunek ....no cóż moc nawozów sztucznych ....

EWKA ---- o jakże mi wesoło że siem nabrałaś

tylko nie myślcie że floksy kwitną ......