DZIEWCZYNY KOCHANE ---też się nie możecie doczekać prawdziwego ciepła .
u mnie dzisiaj masakra . taka mgła cały dzień, a w koło Kalwarii słońce .
u nas dolinka i koniec - słońca NIET . ale i tak plan na dziś wykonany ..trawa wygrabiona i dwie rabaty zrobione na cacy ...bratnia duszyczka pomogła w grabieniu , bo mnie z dwoma rabatami zeszło cały dzień .
melduję że przebiśniegi wyszły i pierwiosnki też ....no i aparat zastrajkował ...matko czym tu fotki będzie robić jak siem nie da naprawić ? ..mus chyba udać się do aparatowego sklepu , bo canon -staruszek ...ale z fotek baaardzo byłam zadowolona , choć druh już 10 lat miał ....i na co tu wymienić?
WILCZYCO ---- troszkę jeszcze i pierwiosnki będą poduchami kwitły , już wyszły pierwsze kwiatki ...
KINDZIA ---tak tak poczekaj jeszcze . jak masz elektryczną piłę to to jest 5 min. roboty . ja skosiłam tą dużą piłą . zawsze kosiłam małym boschem ale on też ..jak i aparat do wymiany .bateria po 7 latach już ledwo zipie i na grubszych pędach zatrzymuje się ...dobrze że dużą się da kosić ..miodunka u mnie będzie kwitnąć tuż tuż.
IRENKO -----kobieto przypomnieć ci o twoich poświęceniach w lecie ...z paluchem ?póki mam ochotę i siły to robię . wiesz tak sobie myślę że lepiej żyć krótko a intensywnie ,z pasją i przygodami niż długo i nudno , bezbarwnie ....jak szaleć to do rana ..jak kochać to na zabój ..jak ogród to do upadłego ...to już tak ode mnie
ANIA MONTE ----miłość do pierwiosnków to jak pierwsza miłość ...wiosenna . to takie świeże kwiatki własnie dzisiaj jeszcze przesadzałam jakieś siewki z różnych części ogrodu do kupki
AGATA ---skąd takiego pięknisia wytrzasnęłaś ..on chyba w domku sobie w ciepełku rośnie .co roku coś kupuję do doniczki , wielkiego grubaśnego pierwiosna a jak posadzę do ogrodu to na drugi rok wyrasta maciupki miniaturek pierwiosunek ....no cóż moc nawozów sztucznych ....
EWKA ---- o jakże mi wesoło że siem nabrałaś
tylko nie myślcie że floksy kwitną ......