Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

malgorzata_s... 19:54, 24 lut 2014

gierczusia napisał(a)

Nie pomogły.. .. Już są nowe wżery .. Opuchlak grasują już w temperaturach ciut powyżej zera .....
Więc w tym roku mały istny raj

A tak poza tym .. Kcesz atrakcje sąsiadowi odebrać ???....

Ściskam

No atrakcji nikomu odbierać nie zamiarowywuję Tym bardziej miłemu sąsiadowi z uroczą piesą
Ja jakąś dziurkę dzisiaj dojrzałam w moich rh. Ty pewno znalazłabyś więcej dowodów na obecność tych dziadów. Trza te nicienie zakupić
Juzia 20:08, 24 lut 2014

No dobra...ale nicienie to tylko na larwy opuchlaków działają....czy ja się mylę?
Na dorosłe to oprysk jakiś myślałam.
Czy nie?

Gąsienicowe wżery to na środku liścia przeważnie.
A jeszcze latem miałam nalot żukowatych takich, co liście opierdzielały do zera. Niszczylistka jakaś. Też wredne to to.
gierczusia 20:17, 24 lut 2014

Juzia_G napisał(a)
No dobra...ale nicienie to tylko na larwy opuchlaków działają....czy ja się mylę?
Na dorosłe to oprysk jakiś myślałam.
Czy nie?

Gąsienicowe wżery to na środku liścia przeważnie.
A jeszcze latem miałam nalot żukowatych takich, co liście opierdzielały do zera. Niszczylistka jakaś. Też wredne to to.

Masz rację co do nicieni..one działaja tylko na larwy .. Ja najpierw rąbię chemią dorosłe paskudy , potem przerwa żeby tych cennych ńicieni też nie ukatrupić.. Dopiero potem nicienie...

Ja przynajmniej nie mam gąsienic i inkszych zukowatych..uffff i dzięki Bogu , bo już atrakcji z opuchlaczkami mam wystrczająco dużo
Sebek 20:18, 24 lut 2014

gierczusia napisał(a)

Oooooo .. 1.5 litrowy to by był chyba w sam raz na te moje " hektary ".... A z lancą go masz ??

Bo fieszzzz, wzrost to nie jest moja mocna strona ... A tak drabinę wywlekać po nocy jak opuchlaki gonię , to nie jest fajna sprawa ...

Bez lancy - jedynie z psikaczem
gierczusia 20:21, 24 lut 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

No atrakcji nikomu odbierać nie zamiarowywuję Tym bardziej miłemu sąsiadowi z uroczą piesą
Ja jakąś dziurkę dzisiaj dojrzałam w moich rh. Ty pewno znalazłabyś więcej dowodów na obecność tych dziadów. Trza te nicienie zakupić

Tak a propos .. Sąsiad ma dwie piesy .. Jedna co nosi różowy kubraczkowy i taka druga co biega jakkk szalona ... Nie , nie... Niech ma chłop troszku atrakcji .. Choć co ze mnie (i to jeszcze w pidżamie )za atrakcja to.... nie wiem

Jak masz jedną dziurkę to może to nowa roślina.. A jak stara to się trzeba zastanowić skąd przyjechała i tam już uważać..noo i bacznie obserwować... I dać na msze ,żeby tego opuchlaka jakaś jaszczura zeżarła

Mnie jest strasznie szkoda ,że moje jaszczury jeszcze śpią ... One by im pokazały
gierczusia 20:22, 24 lut 2014

Sebek napisał(a)

Bez lancy - jedynie z psikaczem

Noo Sebuś .. Przy Twoim wzroście to Ty możesz mieć bez lancy...aleeeee jaaaaa ???... Bez lancy ani rusz .. Bo takich wysokich śpilek jeszcze nie wynależli
gierczusia 20:30, 24 lut 2014

A jeszcześ wam coś pokaże dla śmiechu .. Dziś miałam w pracy konkurs kulinarny na śląskie przysmaki.. Dzieciaki miały przygotować danie , które wylosowały a produkty zapewniała szkoła.. Po konkursie zostało sporo chleba , a ponieważ było już póżno , to koleżanka - organizatorka przyszła do nas i mówi ,że dużo chleba zostało i że mamy go zabrać do domu ,żeby się nie zmarnował.... A takie to były kromeczki ..... Dla porównania z moją ręką i klasycznym widelcem

anna_g 20:34, 24 lut 2014

Eluś - nie zdążyłam fotnąć dzisiaj tego mojego opryskiwacza. ale myślę że to co ja mam to za duże dla Ciebie - bo ciężkie pieruństwo a ja i tak nie leję po calości. Na Twój ogródeczek kompaktowy jakiś wystarczy Ale i tak fotnę. Jutro mam pana od cięcia drzewek i krzaczków i mam zamiar pojechać Promanalem bo z tego co czytam promanalowanie się zaczęło... Buziol
gierczusia 21:08, 24 lut 2014

anna_g napisał(a)
Eluś - nie zdążyłam fotnąć dzisiaj tego mojego opryskiwacza. ale myślę że to co ja mam to za duże dla Ciebie - bo ciężkie pieruństwo a ja i tak nie leję po calości. Na Twój ogródeczek kompaktowy jakiś wystarczy Ale i tak fotnę. Jutro mam pana od cięcia drzewek i krzaczków i mam zamiar pojechać Promanalem bo z tego co czytam promanalowanie się zaczęło... Buziol

Noo proszę .. Fryzjera wynajęła .. To ci roślinki Twoje luksusa mają

Jak masz duży opryskiwacz, to rzeczywiście nie musisz obfacać.. Cóż za odmian i forem ... Może tylko firmę mi napisz żebym wiedziała które sa sprawdzone i nie sa badziewne

Buziaki ...ściskam ..

Dziękuję
aga_szsz 21:17, 24 lut 2014

No to już się po pachy uśmiałam ale po wieściach opuchlakowych, to mi mina zrzędła
I ja u siebie widziałam takie wypasione krewety, bleeeee, ale że same iglaki tam rosły i trawa, to innych objawów nie widziałam

Promanal mieszasz z jakimś innym środkiem dla lepszej przyczepności?