Danusiu mam jeszcze jedno pytanie odnośnie mojej rabaty. Pomiędzy dużą tują a świerkiem posadziłam na jesieni małą tuję (strzałka). Teraz zastanawiam się czy to był dobry pomysł. Czy zamiast niej nie posadzić jakiegoś innego drzewa i jakie ewentualnie? Świerk będzie strzyżony, a tuje będą posadzone na lewo od dużej tui. Chyba że co innego by pasowało? Tam rośnie już śliwowiśnia. Dziękuję z góry
Franiu nie bede cie okłamywac to nie to drzewko Owszem to jest ładne ale ja nie kocham sie w bonsai.Lubię naturalnie rosnace drzewa bez tych pomponów Nie gniewaj sie ale fryzury sa dla ludzi nie drzew takie jest moje zdanie ( mam nadzieję że mnie za to nie zabijesz ).Chodziło mi o to drugie które wygląda jak wierzba płacząca Ono jest piękne ,przynajmniej dla mnie .
Agata zwykła jodła kalifornijska a taka ładna zwłaszcza jej młode przyrosty, posadziłem je przy ogrodzeniu zanim ruszyła budowa więc trochę podrosły ta szersza teraz przycięta i mniej urocza
dwa świerki Hoopsii też po liftingu jeszcze nie pora ale ręce już mnie świerzbią
rozumiem Twoje rozterki, jak kupować, to przemyślane
zobacz jak na rysunku jest- te róże będą widoczne najbardziej od strony trawnika. Od wjazdu sa przesłonięte bzami ( chyba to bzy?), a od strony podjazu zaplanowałas Beatlesy- w razie gdyby Cie wnerwiał tamten widok od podjazdu posadzisz coś ciut wyższego na miejscu Beatlesów- np.jakieś trawy średnie
Witam ponownie, lekcje odrobiłam. Może teraz bedzie lepszy obraz moich "piegów". Już wiem, że popełniłam wszystkie możliwe błędy. W moim zamyśle przy płocie ze szpalerem dzikiej róży była róża okrywowa z szałwią i lawendą. Dalej trochę wrzosów i pachysandry. Dużo słońca posadzone hortensje nie kwitły, bo były spalone.
Witaj,
chyba mam dla Ciebie inspirację.Niestety nie pamiętam z którego ogrodu ale jak mnie oświeci to napiszę.
Co Ty na to? Pięknie,nie?
Nawet ławkę bym u Ciebie postawiła ale bardziej na prawo,żeby przejście pod pergolą było.
czyli to gdzie urywa się szary pas i nad nim, tak?
Tak myślę że nagorsze dla mnie zestawienie to żółty z takim różem majtkowym, bardzo rozbielonym. Z mocnym lepiej
Marta, połapiesz się z tego rysunku? Róże mają się zaczynać od suchej rzeki na górze, w 1/3 długości od prawej strony. tam jest początek tego obszaru nie pokolorowany na żaden kolor. A tawuły są w tym różowym pasie. Część będzie całkiem blisko, nie?