Witam wpadłem z rewizytą.Podoba mi się ogród chociaż wiem że wiele zmian zapewne w nim nastąpi.Po prawej stronie widzę prawdopodobnie katalpa.Proponuję ją przyciąć w kulę bo zatraci piękny pokrój.Pozdrawiam
Popieram , popieram
Najlepiej zostawić jej sporo miejsca, korona mojej miała w upiegłym roku kilka metrów szerokości, niestety nie mogę jej pozwolić żeby swobodnie się rozrastała ( ciąg komunikacyjny), po kwitnieniu przycięłam ją bardzo mocno , a gdybym ją przy sadzeniu przesynąła o 2 - 3m w prawo mogłaby rosnąć swobodnie.
ja łagodna Wilczyca jestem ...kocham wszelkie "ptasie" a do Boćka to szacunek mam...
...2 bobasy mi swego czasu podrzucił - to jak by to teraz wyglądało, atakować...
macham Wilczą, łagodną łapą
p.s.i jeszcze sójkę dla Boćka wstawię, tę, co się za morze nie dała rady wybrać
Witaj Doroto, ten clematis to 'Purpurea Plena Elegans'. Widocznie odpowiadamu miejce i gleba bo cała moja opieka kończy się na wiosennym mocnym cięciu i 2 razy zasilam go nawozem wieloskładnikowym , obok rosną róże i hortensje więc bywa to czasami nawóz do róż lub hortensji
U mnie jeszcze takiego luksusu brak, wodę zostawiam w kastrze i poidełkach, ale szybko zamarza, natomiast w miejscu mojej pracy, zawsze czynne są przeręble, w zasadzie gdzie tylko się da.
Już za niespełna trzy miesiące będą ozdobą ogrodu. Pozdrawiam