Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

Alisonek 23:29, 22 mar 2014

iwonadm napisał(a)
Witam,
świetne zakupy. Ja dziś cięłam hortensje, patyczki włożyłam w doniczki i ukorzeniłam ukorzeniaczem.
Robiłam to 1 raz więc nie wiem czy coś z tego będzie. Ustalcie proszę termin jaki by Wam pasował, a może piątek po 17 powinnam być już w domu.

Witaj Iwcia
o to super że horti pocięte umawiamy się z Iwoną na wycieczkę do Ciebie, ale cuś kiepsko to idzie
ja do Franiowego roczku odpadam z wyjazdami, a w piątek to muszę jedzonko szykować na sobotę
Alisonek 23:29, 22 mar 2014

Ivvvona napisał(a)
Dzisiaj wszyscy szaleją w ogrodach, widzę, że u ciebie też się dzieje

Dzisiaj, wczoraj i przedwczoraj...codziennie coś
Edytuję bo przeciez nie odp na wcześniejszy wpis: ciesze się że pomysł mam dobry i że się podoba
Alisonek 23:31, 22 mar 2014

Przemku gdyby nie pomocnicy to nie ogarnęłabym tylu rzeczy jednocześnie a tak każdy ma zadanie do wykonania i działamy

Nikito chyba jednak wolę Twoje kulki, bo one dają efekt od razu, a moje owocowe to dopiero będę czekać co przyniesie przyszłość
Alisonek 23:35, 22 mar 2014

Tusiala napisał(a)
A gdzie teraz będzie rósł wiciokrzew?
Piękne wiązy

Wiciokrzew dostał własny garnek i rośnie na betonie
Alisonek 23:41, 22 mar 2014

MonikaH napisał(a)
Fajne wielkości wiązów, te 170cm będzie od razu fajnie wyglądać na tle ściany (tak mi ten kolor żółty tam pasuje ) i cena fajna, te większe gorsza cena ale większy efekt.
Zazdroszczę, jak szukałam to tylko malizna była dostępna a i tak koleżanka z okolic Kaźmierza mi przywiozła, oglądam go ciągle czy żyje, bo dość późno pąki puszcza.

Bukszpany mus z wielką bryłą kopać, chociaż od strony domu korzeń będzie płaski, w dwójkę może być ciężko wrzucić na taczkę.

Zaskoczyłaś mnie tymi pendulami przy bramie, czy szambiarz wjeżdża do środka czy wyciąga z ulicy? Mam wrażenie, tak jak Kasia podpowiada, że coś węższego będzie tam bezpieczniejsze. A może klon kulisty lub wiśnia umbra wysoko szczepione?

Do buksów to sprzęt się znajdzie żeby tego nie dźwigać za mocno, bo szkoda pleców
na nasze nieszczęście szamabiarz wjeżdża cały do ogrodu na szczęście raczej mieści się na tej wyznaczonej dla niego dróżce.
To jeśli nie wiśnia kiku, to chyba wróće do buka Roha obelisk tylko czy to nie będzie za dużo różnych kolorów
iwonaal 08:29, 23 mar 2014

iwonadm napisał(a)
Witam,
świetne zakupy. Ja dziś cięłam hortensje, patyczki włożyłam w doniczki i ukorzeniłam ukorzeniaczem.
Robiłam to 1 raz więc nie wiem czy coś z tego będzie. Ustalcie proszę termin jaki by Wam pasował, a może piątek po 17 powinnam być już w domu.

U Ali roczek Frania, więc jak można to kolejny tydzień.
iwonaal 08:30, 23 mar 2014

Ala szaleństwo zakupowe. Super. A gdzie kupiłaś to ładne do kancików?
elzbieta_g 09:19, 23 mar 2014

Alisonek napisał(a)

nie chcę się chwalić, ale mam chyba taką sam chustkę
zakupy rewelka, praca w ogrodzie na całego rozpoczęta, a najbardziej to zazdraszczam tego sprzętu kancikowego bo u mnie nigdzie nie mogę kupić
Nikita 14:55, 23 mar 2014

Ala, ponieważ dziś u nas mokro i ponuro, do "szmaragdowego" nie ma po co jechać, zastanawiam się czy nie zamienić tego Franky Boy'a na miłorząb na pniu...co myślisz?
Te tuje bardzo ciężko dostać (pod Zieloną Górą są dwie, pod Rzeszowem też dwie, a w Krakowie 5 szt. ale cena powala..po 197 zł), ja do swojej kompozycji potrzebuję trzy sztuki i jakby się chociaż jednej coś stało to będzie problem, żeby dokupić.
Podobały mi się głównie ze względu na wygląd igiełek i kolor, ale miłorząb też ma bardzo ciekawe liście i przebarwia się na żółto jesienią...więc i kolor jest....
Co sądzisz...robić podmiankę...?
Nie daleko Ciebie jest szkółka w której specjalizują się między innymi w miłorzębach...w poniedziałek zadzwonię i popytam....
Tusiala 11:03, 24 mar 2014

Widzę, że też walczyliście z korzeniami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies