Aniu, ja stanowczo proszę o więcej takich zdjęć, przecież to jest cudny ogród i te kompozycje na rabatach, również dużo z jednorocznych. Podoba mi się bardzo.
te czerwone, to lawka, pod nią zwirek, jaki i pod korytkiem z wodą. cegłą obłożyłabym palenisko, a pod wędzarnią, zaryzykowałabym z drewnem.
Myślę, że w takim miejscu musi być utwardzone.
reszta trawa
Może przekombinowałam, jak na taki niewielki teren, może woda w tym miejscu w ogóle nie powinna być?
Jutro kolejny projekt, myślę, że korzystniej będzie jednak po przeciwnej stronie!
bardzo Ci dziekuje za rady. Bałam sie o nie ze względu na to , że wykopałam bukszpany ok 20 stycznia (nim przyszły mrozy) do donicy jeszcze do tego je podzieliłam i ostrzygłam to mogą nie przezyc do wiosny. Bukszpany są giętkie, ale masz rację trzeba mieć ręke na pulsie.
Zrobiłam drugiego to teraz Ci pokaże jak wyszły:
Pierwsze:
I drugie z dzisiejszego strzyżenia:
Mam nadzieje że przeżyja te traumatyczne przezycia
Raz jeszcze dzieki i pewnie będę zaglądać bo umyśliłam sobie stworzenie japońskiego zakątka a to wymaga sporej wiedzy.
Hortensje i trawy
Różaneczniki jakuszmiańskie - w sam raz exemplum na kolor pomarańczowy:
Piękny klon Klon Grossera - okaz. Idealny do podsadzenia niskimi liliowcami lub hostami, nawet turzycą, jak młody, to białą szałwią - pomysłów na to drzewo bez liku.
A tu taki sam a inny.
No to mi teraz Danusia napisała, drzewa o pokroju parasola na te jasnej ścianie, ale tam jest tylko 2,1 m teraz to już nic nie wiem miało mi się rozjaśnić, a chyba jestem ciemniejsza niż byłam ;(