Czy te horti you&me okrywasz? Bo ja mam je drugi sezon i mimo okrycia słabo kwitła. Oprotestowalam ja i jesli nie zakwitnie wymienie na endless summer lub bukietowe
Koloroterapie Ciebie zaliczyłam
Jakźe ja ci zazdroszczę tych ferii, jak bym chciala aby cała firme zamknli na dwa tygonie i czlowiek mogłby spokojnie wypoczywac....
W zeszłym roku kupiłam serduszkę wspaniałą "AURORA" . Kwiaty miała całe lato.. sporadyczne ale były, liście też trzymała do jesieni, jest kompaktowa i niższa. Niestety z braku miejsca trzymałam w doniczkach do sierpnia.. bo grzebałam sie z moja rabatą. Innych serduszek nie pokażę, bo tam gdzie byle jak t nie robię zdjęć.. i brak dokumentacji fotograficznej.
Miałam jeszcze "CANDY HEARTS", ale mi zanikła.. ale może to moja wina bo posadziłam .. na suchym i nasłonecznionym skalniaku
A to okazała pomiędzy różami.. widać za tulipanami..
Zakochałam się w kloniku "Carnival" i kombinuję gdzie do posadzić....
Trzmielina na pniu dam za studnię a w stopkę, albo żurawki albo ostrokrzew...
Postanowiłam, że pokulkuję troszkę kupię sobie thuje " danica" i troszkę żółtych kulek thuje "miriam "
Choina kanadyjska " jeddeloh" z wrzosami połączę...
Są to wspaniałe byliny do cienia.. ale w słońcu też dają radę, ale lepiej jak maja wtedy mokro.
To moje serduszki wspaniałe (mam i w innych miejscach) w tym i z paprociami. Dobrze sie uzuepełniaja, bo kwitną jak paprocie są małe, a potem paprocie je zasłonią... dobre połącznie
Serduszki okazałe trzymają liście prawie do końca sezonu i są ładne.. jedną mam na skalniaku w słońcu!!!! a drugie pomiędzy różami... kwitną przed różami bo od połowy kwietnia i w maju.
Foto byle jakie..
tu widać nad żagwinem... i zielone nie drażni w sezonie, chociaż wyeksponowane.
Polecam Ci serduszkę okazała Gold Heart.... rośnie od północy, ma przepiękne liście, które zdobią cały sezon... cud miód malina.. jak ktoś lubi takie kolory