Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:18, 11 gru 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)

Jaka ładna nastrojowa fotka. Bardzo mi się podoba.

Szronik, Bożenko, jest zawsze cudowny

też lubię takie obrazy, i jak jest słonecznie
Minimalizm z odrobiną romantyczności 22:08, 11 gru 2013

Do góry
A tak apropo natchnienia....
Ciągle czekam, aż ktoś z Was mnie natchnie odnośnie mojego ogródka
Zaraz kolejna wiosna mnie dopadnie, a w głowie pomysłu brak...
Najbardziej zależy mi na rabatkach koło domu, moja wizytówka, a szczególnie ta ściana z pergolą i łezka przed nią- tu nic mi do głowy nie przychodzi.

To małe okno jest od łazienki, więc też dobrze by było je czymś zasłonić ...?
A co na tej łezce? ta wierzba rośnie tu ni w 5 ni w 10
Stawiam raczej na minimalizm i prostotę...
POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ogród Nebel 21:52, 11 gru 2013

Do góry
Ewuniu zdrowych, spokojnych i wesołych Świąt oraz szczęśliwego Nowego Roku Tobie i całej Twojej rodzinie życzymy z Marianem czasami daj znać, że żyjesz
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:47, 11 gru 2013

Do góry
asc napisał(a)
Aganożycoręka....
Agaszufloręka.....

Kobieta do wszystkiego...
A ja i tak ciągle w głowę zachodzę jak u Ciebie nie zamarza oko.. u mnie pompa dalej chodzi, bo nie zdążyliśmy wyjąć, a oko zamrożone..

Tak różnie mnie nazywają, najczęściej Agatka od kwiatka......ale wszystko wolę, ściany malować,

wkręty przykręcać, deskę uciąć, nawet tynki kłaść i przysłowiowego gwoździa wbić,

ale zrobić swój własny wianek to jest dla mnie wyzwanie....................cały czas podglądam i sobie kupiłam sama co nieco

i sbróbuję, bo wstyd przed chłopakami...... Sebek zrobił,................... Luki zrobił i same wianki wokoło

ha, ha, ha, sama w to nie wierzę, ale będą jajca ja, wianek i moja kotka Alaska, co ona zrobi jak zobaczy te świecidełka ona uwielbia biżuterię

tylko, żeby jeszcze ta lutownica działała

Mój ogród 21:29, 11 gru 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Znalazłam czas na mały wypad do lasu. Śniegu nie było dużo, pogoda pochmurna ale jakoś dwie fotki pstryknęłam.
Grudniowy las.

Bajkowo Pozdrawiam serdecznie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:23, 11 gru 2013

Do góry

Jaka ładna nastrojowa fotka. Bardzo mi się podoba.
Mój 4 arowy azyl... 21:18, 11 gru 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Skoro zimówka się nazywa ten grzyb, to chyba pora roku dla niego właściwa, czy to jakiś ewenement?
Piękne grzybki, ale nie wiedziałabym że są jadalne. Smacznego.

To ponoć dość pospolity grzyb, tylko że owocuje zimą i mało komu znany A jajecznica z 'monetką' niezła była
Zdjęcie strony z Atlasu grzybów wyd.III 1974 r.

Ogród w Tarnowie 20:53, 11 gru 2013

Do góry

Ogród - Azyl Amatora 20:48, 11 gru 2013

Do góry
święta w hotelu:

Ogród - Azyl Amatora 20:44, 11 gru 2013

Do góry
I trochę architektury ogrodowej:

Ogród w Tarnowie 20:41, 11 gru 2013

Do góry
Podpatrzyłem Danusię i też trochę pokolorowałem i ożywiłem przedogródek a resztę zrobi śnieg

Ogród - Azyl Amatora 20:39, 11 gru 2013

Do góry
Żaden wyjazd nie może obyć się bez pamiątek:

Bombki i ozdoby świąteczne:
Ogród - Azyl Amatora 20:35, 11 gru 2013

Do góry
Playa del Carmen

Ogród - Azyl Amatora 20:31, 11 gru 2013

Do góry
Playa del Carmen plaża:

Ogród - Azyl Amatora 20:20, 11 gru 2013

Do góry
Tancerze Voladores "latacze":

"Voladores (dosłownie "latacze") - prekolumbijski meksykański obrzęd religijny, związany zwłaszcza z tradycjami ludu Totonaków, zamieszkujących okolice miasta Papantla na wybrzeżu Zatoki Meksykańskiej. Pięciu mężczyzn w odświętnych strojach wspina się na 30-metrowy słup, jedne z nich pozostaje na szczycie, przygrywając na bębenku i flecie, natomiast czterech pozostałych, z linami przywiązanymi do kostek rzuca się w dół, zataczając powolne obroty. Obrotów tych jest dokładnie 13, co pomnożone przez czterech tancerzy daje 52, tyle ile lat liczy tradycyjny "wiek" w przedkolumbijskim kalendarzu. W 2009 rytuał został wpisany przez UNESCO na listę Niematerialnego Dziedzictwa Ludzkości." - źródło WIKIPEDIA
Mój ogród 20:13, 11 gru 2013

Do góry
Znalazłam czas na mały wypad do lasu. Śniegu nie było dużo, pogoda pochmurna ale jakoś dwie fotki pstryknęłam.
Grudniowy las.

Kilka takich pryzm ściętego drzewa widziałam. Myślę że jest legalne, las jest prywatny.

Mój ogród 20:09, 11 gru 2013

Do góry
Dzięki wszystkim, którzy mnie ostatnio odwiedzili w moim wątku. Na działce byłam w niedzielę. Do południa było słonecznie i do tego lekki mrozek. Jednym słowem super. Po południu już się zachmurzyło, ale nie padało. Wszystko co zaplanowaliśmy zrobiliśmy. Rośliny wrażliwe zostały w końcu ocieplone. Nie zmarzły, bo sprawdzałam. Iglaki kolumnowe obwiązaliśmy, żeby nie straciły ładnego kształtu pod ciężarem śniegu. Mąż zabezpieczył wodę, w domku posprzątaliśmy, jednym słowem wszystko zostało zrobione.
Skarpa cała była pod śniegiem, wystawały tylko czerwone liście bergenii.

Trzmielina też przebarwiona ładnie wyglądała pod białym puchem.

Turzyca "Ptasie łapki", dzisiaj już tego śniegu nie ma, a na dodatek zapowiadają dodatnie temperatury.

Iglaki na zimowo.

Plątanina nitek miskanta chińskiego.
ac
Jeżeli tylko pogoda pozwoli pojedziemy po świętach, ale po to żeby zobaczyć czy wszystko jest w porządku no i może jeszcze na długi spacer będzie czas iść

Ogród - Azyl Amatora 20:04, 11 gru 2013

Do góry
Stan Jukatan położony jest na wapiennej równinie podziurawionej labiryntem podziemnych rzek i cenote o krystalicznej wodzie:
Ogród - Azyl Amatora 19:42, 11 gru 2013

Do góry
Zazwyczaj na całym terenie miasta jest dużo ludzi:

My dotarliśmy do Chichen Itza pięć minut przed zamknięciem. Pomimo trudności w porozumiewaniu się z obsługą za pomocą języka angielskiego zrozumieliśmy, że mamy poczekać, aż wszyscy opuszczą teren. Po upływie pół godziny i opłaceniu biletów w cenie VIP weszliśmy na teren miasta. Nie było tam nikogo, tylko my i przewodnik (7 osób). Po pewnym czasie zaczęło padać i ściemniło się. Byliśmy trochę przerażeni. Przewodnik oprowadzał nas z latarką i wprowadzał do środka piramid, gdzie normalnie nie można wchodzić. Jedynym oświetleniem była latarka i roje owadów "świetlików".

Puste pole z wysepką kwiatową 19:27, 11 gru 2013

Do góry
Elfik napisał(a)
[b]

Ela, te pierniczki są jak ze snu. Ale przywołuję zdjęcie tych powyżej, żeby podkreślić jakie one są malutkie!
Czy ten pies to nr 2 i będzie się chował razem z Amisiem?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies