Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:13, 03 gru 2013

Do góry
Agania napisał(a)

Zbyszku, kto Ci trzymał tą drabinę, bo ja na taką nigdy w życiu bym nie wylazła, moja ma tylko 4 stopnie i jeszcze M mnie trzymał przewodniki na małych łatwo wyprowadzać, ale na takiej wysokości.........bożeeeeesz......ożeeeeesz, nigdy wżyciu, jeszcze życie mi miłe

Agata jako obciążnik był syn, waży tyle co ja (a może i więcej ) więc dałem rady ale wyżej już nie sięgnę i tak jak na Youngi około 7m(prostego) to niezły wynik

do zachwytów nad wrzosami dołączam wraz z małym zbliżeniem dla zachęty mniej zdecydowanych

Od ogrodu do łąki i stawu 16:12, 03 gru 2013

Do góry
Kochane kobiety, dzięki, że wpadłyście do mnie
jeszcze jedne zeszłoroczne pierniczki tegoroczne będziemy robić w Mikołajki też zrobię dokumentację z tego wydarzenia
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 16:11, 03 gru 2013

Do góry
Ponieważ u mnie czas rekonwalescencji, więc nie ma jak zdrowienie na świeżym powietrzu w taki piekny dzień jak dziś. A gdzie czuję się najlepiej....? hmm

Moje poletko 16:03, 03 gru 2013

Do góry
Celina napisał(a)
Witam

Pierwsze fotki robione komórką.

Jeszcze nie byłam "skażona" Ogrodowiskiem Po prostu M. pstryknął,a teraz jak znalazł

U nas dzisiaj pierwszy raz przymroziło.Ale słonko świeci i jest w miarę sympatycznie.

Miłego dnia

Celinko piękna ta żurawka
Byłam dziś na działce pomimo mrozu dzisiaj, bratki trzymały się dobrze.
Jurajski Ogród 15:16, 03 gru 2013

Do góry
na progu zimy
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:14, 03 gru 2013

Do góry
asc napisał(a)
Po głowie mi tupało by podzielić rabatę na boksy, ale po wstawieniu skalarni , rabata się skróciła o 10 metrów.. i chyba jednak wolę widok długiej rabaty jak wyżej..

O takie coś... też z artykułów Danusi fotki..

ogród w Appeltern
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:11, 03 gru 2013

Do góry
Wyszperałam foto mojej rabaty... ogólnie z powodów też prozaicznych, postaram sie nasadzenia zrobić z tego co mam, nie będę wyrzucać roślin A mam tego tu sporo Muszę tylko jakoś to okiełznać
Początek rabaty mi sie podoba.. dalej jest troche gorzej..
Po skróceniu o szklarnię jest taka jak na foto, i chcę linie wyrównać do szklarni.. od płotu wysokie trawy, bukszpan (cześć już posadziłam), aby było tło ...

Tu widać bukszany.. wyprowadzę je na ludzi i będą śliczne

w Oborze też mogą być ogrody 15:04, 03 gru 2013

Do góry

Na środeczku tej ścianki dalabym fontannę rzygacz o taką http://www.sklep.water-art.pl/index.php?p922,fontanna-przyscienna-z-kranem-wymiary-58-30-76 lub podobną. Juz pisalam ze pnącza. Przed fontanna placyk żwirowy centralnie a po bokach rabatki.
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:03, 03 gru 2013

Do góry
Po głowie mi tupało by podzielić rabatę na boksy, ale po wstawieniu skalarni , rabata się skróciła o 10 metrów.. i chyba jednak wolę widok długiej rabaty jak wyżej..

O takie coś... też z artykułów Danusi fotki..

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:54, 03 gru 2013

Do góry
Ładna prosta obwódka, foto z ogrodu Sisinghhurst, artykuł Gabrieli, i tu jest połączenie bukszpanu niskiego z ekranem wysokim z cisa.

I widok takiej dużej rabaty bylinowej., moje marzenie... dlatego będę robić po płotem takie coś.. foto z artykułu Danusi..

Tu na końcu jest ekran.. mógłby taki zasłaniać szklarnię, a długa rabata jest miodzio

Wilcza Góra 14:49, 03 gru 2013

Do góry
WilczaGora napisał(a)
Magda,
mamy taką komodę w domu, gdzie "domek" mają 3 moje kule...
są różnych rozmiarów... podświetlone...robią wg mnie całkiem fajny efekt a szklane półki pomagają
jak ja to lubię...wstawiam nocne zdjęcia

[img ]

cudowne a efekt kosmiczny
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:47, 03 gru 2013

Do góry
Ja muszę dopasować ogród .. i ich linie......... do psa ..... prozaiczne, ale tak to w życiu bywa... Rabata musi być tak położona, aby nie była na torze biegania psa.. bo wszytko i tak zniszczy.. Rabata wsiowa pod płotem.. jest prostokątna, bo łatwiej zrobić ogrodzenie, a tam ogrodzenie muszę mieć na 100%. Za siatką jeżdżą traktory, biegają dzieci.. i on też.. i płotek na tyle wysoki, aby trudno było przeskoczyć.
Prostokątne rabaty w tej części ogrodu nie gryzą sie z resztą.. Jak patrzymy na prostokąty, to części z łukami nie widać.. w żaden sposób.. i odwrotnie też nie widać.. Jak pokazuję foto z dachu to widać, ale nikt na dach u mnie poza mną i M nie wchodzi.. Nawet Mikołaj nie przychodzi, bo nie mam ani jednego komina ...

Ela fajne kształty zaproponowała, ale z uwagi na psa .. odpadają.
Ognisko mam w kształcie prostokąta, wiec i reszta będzie prostokątna.. łatwiej też kosić trawnik z liniami prostymi.. Koszenie zajmuje nam prawie dzień.. nie będę dokładać sobie roboty

I podoba mi sie taka rabata.....
Chaos ujęty w ramę... (forki z artykułów Danusi, chyba mogę pokazywać i cytować???)

Zdrowa gleba, jak poprawić, ulepszyć żyzność gleby 14:37, 03 gru 2013

Do góry
Kompost - złoto ogrodnika. Jestem maniaczką ulepszania gleby ale tylko naturalnymi metodami.
Ogródek Goniak 14:30, 03 gru 2013

Do góry
Hosta wykopana, starałem się wybrać wszystkie korzenie. Szpadel przetarłem benzyną ekstrakcyjną. Pozdrawiam
w Oborze też mogą być ogrody 14:25, 03 gru 2013

Do góry
A tak? Tylko nie wiem jak z wejściami do poszczególnych pomieszczeń. Układ budynków jest bardzo geometryczny.

Wilcza Góra 13:29, 03 gru 2013

Do góry
goniak napisał(a)
Oj, Ewka, dobrze, że jesteś, chronisz nas przed zimową depresją

oj jak miło...to może jeszcze wstawię poranne zdjęciówki z Wilczej...nasza mała wioseczka wygląda w obiektywie jak "indyjski kurort" (sugestia Weroniki z Lazurowego)...
kolory i energia powinny Cię trzymać w pozytywnej formie....

działa ? potwierdź
Mój jesienny ogród 13:20, 03 gru 2013

Do góry
Moniko, to prawda, na Niagarze robią niezłą kasę, To jest wielki biznes. Hotele, kasyna, dzielnica rozrywki, Safari, Marineland nie wspomnę o pamiątkach, z którymi jest całe miasteczko, nic tam nie kupiłem, bo ceny bardzo wygórowane. Pamiątki bardzo ładne ale można pójść z torbami. Chciałbym zrobić jeszcze Niagarę zamarzniętą ale nie wiem czy mi się uda.
Marto, podejrzewam że bez aparatu, nie będzie mi się chciało nawet z domu wyjść. Dobrze że teraz na dworze nic się nie dzieje, szarzyzna wkoło, ale ja i tak w tej szarości bym coś wydłubał a tak nie mam bodźca

Mój jesienny ogród 13:15, 03 gru 2013

Do góry
Witajcie, u mnie też szaro-buro ale bez mrozu. Tu jest tak samo jak u nas, gdy tylko wyjdzie słońce od razu lodowato, teraz ma być pochmurny tydzień i ciepły, trochę się odetchnie. Wczoraj wieczorem pojechałem do Mississaugi szukać swojego kolegi, byłem już blisko ale po ciemku nie znalazłem go, zrobiłem 25 km w jedną stronę, był lekki mrozek ale nie zmarzłem, trochę zaczęło mnie brać w drodze powrotnej, jakoś dałem radę. Bałem się jechać ze względu na zimno, mam niskie ciśnienie i bardzo szybko marzną mi ręce i nogi. Przed wyjazdem zjadłem obiad z dwu dań, to paliwa mi wystarczyło. Miałem jechać dziś znów w dzień ale kropiło cały dzionek i nie pojechałem. Dziś gotowałem i oglądałem filmy, a w międzyczasie opisałem jeszcze swoje filmy, może ze 20 zostało, wszystkich zrobiłem 540. Gdy jechałem w sobotę nakręciłem tylko autostradę, była ogromna 10 pasów w jedną stronę i prawie zapchana, piękny widok był nocą z wiaduktu, rzeka samochodów płynęła. Nic więcej nie robiłem, nie chciałem wystawiać rąk na zimno, gdyż potem bym sobie nie poradził. Dziś pokazuję kilka fot z Oakville i resztę z Lambton Wood Parku, który otacza James garden. Ciągnie się wzdłuż rzeki od kładki którą kiedyś pokazywałem do ogrody Jamesa, około 3 km. Na zdjęciach się pomyliłem i napisałem lampton ale już zmieniać nie będę, za dużo roboty. Bogdziu, pokazuję jeszcze ten żywopłot z trzmielinek i trawek, który tak Ci się podobał, czerwone klony już opadły, na zdjęciu. Jeśli chodzi o aparat, jak nie znajdę serwisu w necie, to pojadę do sklepu i może od nich się dowiem więcej lub tam zostawię w naprawie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies