Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 23:14, 06 mar 2014

I na dobranoc kwiatek z mojego skalniaka

Słodkich snów :*
as226 01:22, 07 mar 2014

Ale super przedszkole hortensji, zazdroszczę, ale tak pozytywnie
bacowa 07:01, 07 mar 2014

Kasiu nie chcę Cię stresować z samego rana , ale ja bym te patyczki wsadziła zdecydowanie głębiej do ziemi, żeby tak dużo nie wystawało z ziemi.
Tak mi podpowiada moje doświadczenie.

Tak wygląda sadzonka ukorzeniana przez zemnie,gdy z ziemi wystawało tylko jedno oczko , a reszta patyczka była w ziemi.
Ewa4 07:34, 07 mar 2014

Kasiu skoro dostałaś tyle tych hortek to ja tylko Ci doślę tej której nie dostałaś kwitnącej na czerwono i ona ma inne liście i kwiaty oki?Widzę ,że jednak się czasem udają te hortki ukorzeniane samemu jak u koleżanki na zdjęciu aż nabrałam chęci na ukorzenianie wszystkiego co się da hehe
Joaska 10:29, 07 mar 2014

Kitek ale dostałaś zapas patyczków!!! i jak profesjonalnie opisane i strzałkę kierunku wsadzania widziałam.... po prostu pełna profeska
kitek81 15:04, 07 mar 2014

bacowa napisał(a)
Kasiu nie chcę Cię stresować z samego rana , ale ja bym te patyczki wsadziła zdecydowanie głębiej do ziemi, żeby tak dużo nie wystawało z ziemi.
Tak mi podpowiada moje doświadczenie.

Tak wygląda sadzonka ukorzeniana przez zemnie,gdy z ziemi wystawało tylko jedno oczko , a reszta patyczka była w ziemi.

to doradź mi proszę, co mam teraz zrobić, bo to są moje największe doniczki i one są już wtyknięte do samego dna?! może sekatorem ciachnąć te, co za dużo wystają?
kitek81 15:05, 07 mar 2014

Ewa4 napisał(a)
Kasiu skoro dostałaś tyle tych hortek to ja tylko Ci doślę tej której nie dostałaś kwitnącej na czerwono i ona ma inne liście i kwiaty oki?Widzę ,że jednak się czasem udają te hortki ukorzeniane samemu jak u koleżanki na zdjęciu aż nabrałam chęci na ukorzenianie wszystkiego co się da hehe

oczywiście, że tak, tak zrób, prześlij tylko te których nie mam
i pewnie, że trzeba próbować, a nóż się uda i będą nowe sadzonki
pozdrawiam serdecznie
kitek81 15:06, 07 mar 2014

Joaska napisał(a)
Kitek ale dostałaś zapas patyczków!!! i jak profesjonalnie opisane i strzałkę kierunku wsadzania widziałam.... po prostu pełna profeska

dokładnie, pełen profesjonalizm a ja się martwiłam, czy poznam, gdzie góra a gdzie dół patyka, a tam wszystko pięknie pozaznaczane i opisane te nasze dziewczyny wiedzą już co i jak
pozdrawiam
Pola 15:07, 07 mar 2014

O widzę że akcja hortensjowa, super też będę cocik dokupywać ale jeszcze nie wiem jakie...
kitek81 15:08, 07 mar 2014

as226 napisał(a)
Ale super przedszkole hortensji, zazdroszczę, ale tak pozytywnie

wiem, wiem, że pozytywnie też jestem w szoku ile dostałam będzie potem czym dzielić, jak się uda ukorzenianie
pozdrawiam :*