Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:48, 19 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Najbardziej boli to, że ten bukszpan np kosztował mnie 6zł i 5 lat cięcia, a pamiętam jak tata mówił, że kupi 30 do cięcia.... no ja to tylko wyśmiałem Teraz mogę się śmiać z samego siebie

Kto nie słucha sie ojca matki - t osłucha sie psiej skóry.
Takie powiedzenie kiedyś było
Nadal aktualne
Też jestem z tych co sie nie słuchali
Początkująca ogrodniczka i jej milion pytań i rozterek..... :-) 22:43, 19 sty 2014

Do góry
Zuza napisał(a)
Witaj Syla. To cenna uwaga- oczywiście postaram się tak poprowadzić rabaty żeby włączyć w nie jak najwięcej drzew. Chociaż powiem szczerze, że nie jestem do końca przekonana do drzew owocowych- zabawy z tym dużo, chorują, na razie nie owocują. Nie wiem czy zostaną w ogrodzie. Mamy borówki, maliny i poziomki. Może zostanie czereśnia a reszta? No zobaczymy....

Dalej nie wiem z czego zrobić ten żywopłot przy zakątku dzieciowym

cis jest piękny jako żywopłot ale drogi i wolno rośnie .... a myślałaś o pęcherznicy może być żółta lub bordowa - nie kłuje można ją formować jako żywopłot ,szybko rośnie ..... lub choina kanadyjska - rośnie przyzwoicie i podobnie wygląda jak cis do formowania super .... podsyłam obrazek.... Skasuję jeśli przeszkadzać będzie

Makowo na Kociewiu 22:38, 19 sty 2014

Do góry
Pomarańczowy, myślałam, ze go nie mam w ogrodzie a jednak
Kolorowy ogród na piasku 22:36, 19 sty 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Zrobiłam sobie dziś spacer, po Twoim ogrodzie. 114 stronek i zabolały mnie oczy ale niedługo dokończę pozostałe strony. Doczytałam sie przy okazji że już trzeci raz zaczynam od początku zwiedzanie Twojego ogrodu, nikt się chyba nie zdziwi bo jest co oglądac. Niedługo znów pospaceruję po następnych stronach. Pozdrówka.

Bogdziu Kochana szkoda Twoich oczu. Jesteś tak częstym gościem u mnie, że już chyba znasz na pamięć mój ogród
Szczerość Twojego serca najbardziej kojarzy mi się z bielą tych kwiatów.

-
ogrodoweimpresjejolki 22:35, 19 sty 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Tuberoza.. musi mieć piaszczyste podłoże.. nie lubi wody zimą U mnie rośnie. Może twoja byłą jakaś kiepawa.. Uchowam Ci moja siewkę i będzie zahartowana

Tez myślę, że to nie tylko moja wina...
No to ja już muszę tylko poprosić, żeby Marek kupił piasek, dla rozluźnienia gliny
aaaaa, aksamitki w kolorze przecież mam

Działka prawie w Borach Tucholskich 22:30, 19 sty 2014

Do góry
Ania w taka pogodę takie kolorki wskazane

Mi Ania chyba wczoraj oglądałem program o gryzoniach które są przyczyna niesamowitej ilości pożarów zwłaszcza w Stanach przy drewnianym budownictwie -odpukać !!!

Natalia
i niech cieszą oko , z pierwszej szkoły jestem mechanikiem od skrawania było jeszcze parę ale nic z budowlanki itp a praca na działce rodziców to była kara

Kasia tak jakoś wyszło

i jeszcze w tonacji

Ogródeczek jagody99 22:30, 19 sty 2014

Do góry

zapraszam na golabki a wlasciwie golebie

Ogród cioci 22:28, 19 sty 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Daltonista nie jestem.. widzę czerwony i żółty
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:22, 19 sty 2014

Do góry
A to moja czarna Mamba wciąż mi brudzi elewacje ale uwielbia siedzieć na tym okienku

Druga czarna koteczka jest jeszcze mała ale będzie taka sama jak ta duża i moja Moli

Jest jeszcze szara ,bardzo sprytna pomimo wady jednego oczka chyba na nie nie widzi

Dwa ogrody 22:21, 19 sty 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Na koniec lilie, w tym roku będą nowe cebulki, to zasługa Małej Mi ... tak pięknie prezentowała swoje...

Tak, to się udziela. I ja złożyłam zamówienie na lilie, choć zastanawiam się gdzie je posadzę?
Drzewulcowo 22:16, 19 sty 2014

Do góry
A tak ładnie było po pierwszym jesiennym przymrozku. Sąsiad jeszcze jabłuszek nie zerwał

Miało być inaczej 22:14, 19 sty 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
No niebieskości przepiękne powojnik do mojego podobny floksy kanadyjskie też mam i też bardzo lubię , nie będę dalej wymieniać, lubię niebieski kolor a do niego pasuje pomarańcz Agnieszka co to za różyczka? pozdrawiam

Aniu, ta róża to Jazz, zakupiona w tamtym roku w Rosarium. Bardzo ją lubię, a najbardziej jej zmieniające się kolory

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 22:09, 19 sty 2014

Do góry
Alo alo pozdrówka zostawiam dla ciebie Nati i wszystkich cię odwiedzających Ślicznie dziękuję za pozdrowienia

Drzewulcowo 22:04, 19 sty 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Rzadko zaglądasz.Pozdrawiam serdecznie

Mirka pozdrawiam cieplutko Faktycznie rzadko bywam, bo jak już wrócę z pracy, to jest po 20 i poztsaje mi tylko późna kolacja i ogarnięcie się przed snem, czase dwie kartki książki i tulę podusię
Następnego dnia o 5 pobudka; trza do stolicy po pieniązki jechać A za to w weekend jak ogarnę domek i młodzierz, to znowu jest 20.... A młodemu w dodatku ząbki idą

Jak ukradnę godzinkę lub dwie, to tu zajrzę, tam zapukam i na swój post juz czasu brak. W ramach przeprosin wrzucam kilka fotek nie tylko ogródkowych

Tak pysznie było w Sylwestra

o pierwszej juz grzecznie w łóżeczku

A to mój prezent choionkowy, na który pół roku czaiłam się na allegro. Białas jak widać również się ucieszył

ogrodoweimpresjejolki 22:00, 19 sty 2014

Do góry
Jolu, i ja mam dla Ciebie coś energetycznego

Kwiatki pigwowca swoją drogą, a nalewka z owoców swoją...

W Gąszczu u Tess 21:53, 19 sty 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Dzwońce i wróble.-mazurki

To zidentyfikowałam jako ziębę.dobrze

Czy tutaj są dwie zięby jer? Czy tylko moje pobożne życzenie?Jest jedna zięba ale nie jer.

wróbel?nie wróbel to zięba.
W Gąszczu u Tess 21:49, 19 sty 2014

Do góry
Tess napisał(a)
No i kupę czasu zajęło mi ustalanie, cóż to za goście odwiedzają moją stołówkę

Liczę na Waszą pomoc, bo wcale nie jestem pewna. Jeśli się mylę, proszę o korektę.

Wróble? Wróble a własciwie wróble mazurki siedza na gałęzi , reszta to dzwońce.

Dzwońce i wróbel.tu się zgadza pod warunkiem że wróbel to mazurek

Dwa dzwońce, dwie zięby, zięba jer i chyba wróbel (kawałek) wróbla nie jestem pewna a reszta sie zgadza.

Zięby. Tu trudno rozpoznac tylko sikorka bogatka na pniu jest wyraźna.

W Gąszczu u Tess 21:38, 19 sty 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Przy drugim karmniku:

Tu sa chyba same dzwońce, na drugim za mało widac ale chyba też dzwońce.

A na dole.... ekipy sprzątaczyTo dzwońce i dwie zięby , może trzy

Na ostatnim same dzwońce.

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 21:37, 19 sty 2014

Do góry

Widzę tu tyle zdolnych ludzi, szczerze podziwiam, sama też czasem coś wydziergam, alb okleję (tak tylko dla siebie). Pozdrawiam wszystkich przeglądających ten wątek.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 21:30, 19 sty 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

A tę zrobiłam sama .

Piękne szkatułki i donica w dodatku jedyna i niepowtarzalna Pozdrawiam z ciepłych gór
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies