Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 19:45, 01 gru 2013

Rok 2013 cd

I na koniec - moja ulubiona fotka
kasiek 19:46, 01 gru 2013

Katkak napisał(a)
Kasia przepiękna zima A sumaki nawet zimą czarują Zresztą cały Twój ogród też. Dobrze wiesz, że jestem jego absolutną fanką Pozdrawiam

Dzieki Kasiu, daleko mu do bajkowych ogrodów jakie u niektórych widzę ale i tak go kocham
kasiek 19:48, 01 gru 2013

Bogdzia napisał(a)
Mogę sie zgodzic z tym ze zima potrafi byc ładna ale jest za dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuga. Pozdrówka.

W sumie mogła by trwać nieco krócej np 2 miesiące - tak w grudniu na Mikołaja i Świeta i styczniu na ferie.
My te okresy przejściowe mamy za długie, i one mi sie najmniej podobają, ale zime lubie, zwłaszcza jak lampki na zewnatrz sie palą
AgnieszkaW 19:49, 01 gru 2013

Pisząc "tegoroczna zima", miałam na myśli ten sezon 2013/2014
kasiek 19:49, 01 gru 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Śliczna zima, dobrze, że to z poprzednich lat, a nie tegoroczna. Pozdrawiam Kasiu bardzo serdecznie

U Ciebie to dopiero będzie odlot
A ja juz wolałabym śnieg - puchowa kołderka jest taka śliczna Tak wiem nie będę popularna ale cóż zawsze jestem sobą
malgorzata_s... 21:06, 01 gru 2013

Kasiu można tak wymieniać i wymieniać co rośnie a co nie rosnie Buziole. Fotki pikne jak zwykle
Maria667 21:22, 01 gru 2013

Kasiu!
Doszłam do 15 strony i muszę to skomentować. Już wcześniej "przeleciałam " obrazki i jakiś pogląd na Twój ogród sobie wyrobiłam, ale dopiero czytając teksty, wiem, z kim mam do czynienia. Wygląda na to, że spotkałam pokrewną duszę, zapaloną na punkcie ogrodu. Naprawdę, do tej pory myślałam, że tylko ja jestem taka fizyczna. Większość rzeczy u siebie robię sama. Nawet za kopanie oczka wzięłam się osobiście, ale potem zaczęli mi pomagać dwaj synowie (mam ich trzech, ale ten trzeci był wtedy za mały) i mój teść, chyba z litości Wciąż coś przesadzam, coś dosadzam, zmieniam. Nie wszystko jestem w stanie zaplanować i stąd te ciągłe zmiany. Zima jest dla mnie bardzo twórcza, bo mam więcej czasu na zastanawianie się, co tu zrobić.
Jak czytam Twoją historię, to trochę jakbym czytała o sobie. Brak większych środków zawsze zmuszał do kombinowania, co by tu wykorzystać, aby fajnie wyglądało.
Bo z ogrodami to jest tak, jak z kościołami. Stare kościoły, oprócz tego, że są piękne, mają jeszcze własnego DUCHA. Nowe również są piękne, ale brakuje im tego czegoś: ducha właśnie. Ogrody stworzone przez fachowców są piękne, można się nimi chwalić i naprawdę zachwycają. Ale brak im tego czegoś: brak serca, brak historii, brak ducha właśnie.To mają ogrody , które powstały z czystej pasji i miłości do przyrody.
Jejku, chyba przesadziłam z tym pisarstwem. Nie zanudzam dłużej. Pozdrawiam serdecznie.
Katkak 22:13, 01 gru 2013

kasiek napisał(a)

Dzieki Kasiu, daleko mu do bajkowych ogrodów jakie u niektórych widzę ale i tak go kocham

Kasia, rzecz nie polega na tym by był bajkowy (zresztą to rzecz względna i Twój jest dla mnie mega bajkowy - tajemniczy, pełen niespozianek i ...piękny), ale na tym by miał swój jedyny w swoim rodzaju klimat, coś czego nie można skopiować, ani podrobić i coś co czyni go jedynym w swoim rodzaju. Twój jest jak dla mnie dokładnie taki właśnie
renatamama3 08:06, 02 gru 2013

Kasiu ,ganeczek fajny ,u Ciebie zimowe foty brrrrrrrrrrrrrr,a u mnie za oknem wyszło słoneczko na szczęście .Dzieciaki pewnie czekają na śnieg ,bo Mikołaj ,moje jak jeszcze wierzyły w tego pana ,to wyczekiwały śniegu ,bo się bały ,że jak nie spadnie to Mikołaj nie zdąży .Dla mnie mogło ,by sypnąć po 20 grudnia tak na święta .Mam razem z sąsiadem ok 180m drogi do odśnieżania więc śnieg niech się jeszcze wstrzyma pozdrawiam
Malgorzata_G 15:28, 02 gru 2013

Cudne zdjęcia, zatęskniłam za zimą, taką bialutką, słoneczną. Ostatnia krakowska była smutna, prawda? Sina czapa zamiast błękitnego nieba. Czasami mam ochotę wywiercić dziurę w tym smogu i wpuścić choć jeden promyczek słońca. Pozdrawiam bardzo słonecznie